שתף קטע נבחר
 

סקר חושף: ההשפעה ההרסנית של סרטוני הדקירות על הילדים

תמונה מדאיגה מסקר ישראלי חדש - 64% מהילדים פוחדים לצאת מהבית בעקבות חשיפה לסרטונים קשים שהופצו בשבועות האחרונים. כשליש מהילדים נחשפו למראות הקשים באמצעות הווטסאפ או הרשתות החברתיות

נתונים מדאיגים: 64% מהילדים שנחשפו לסרטונים חוששים לצאת מהבית ו-50% מההורים לילדים שהביעו חשש מהמצב הביטחוני מגבילים או אוסרים על הצפייה במהדורת החדשות. כך עולה מסקר חדש בקרב הורים בישראל, ובו ממצאים חמורים המעידים כי ילדים שנחשפו לתמונות ולסרטוני זוועה בחודש אוקטובר ברשתות החברתיות, פיתחו תסמיני חרדה ממקומות ציבוריים.

 

לפייסבוק הורים של ynet כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו

 

כמו כן, על פי הסקר, ילדים שנחשפו לסרטונים באינטרנט חווים טראומה וחוששים פי 1.5 מאלו שנחשפו במדיה אחרת. זאת עולה מהסקר שבוצע בקרב 300 הורים לילדים בגילאי 8-15 (אוכלוסייה יהודית בלבד), על ידי חברת נילסן ישראל, עבור חברת "תום".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מדברים ליד הילדים על הטרור

פיגועי הדקירה, דריסה ויידויי אבנים חשפו את העורף לפיגועים מחרידים. בניגוד לעבר, השנה כמעט לכל אירוע נלוו סרטונים שתיעדו בזמן אמת כל אירוע. סרטונים אלו הופצו ברשתות החברתיות באופן מיידי ולא עברו שום תהליך של סינון, וכטבעם של סרטונים מסוג זה, הם הגיעו לכל אחד, כולל לילדים שנחשפו למראות הקשים. אם למבוגרים יש כבר מערכת הדחקה והתמודדות כלשהי, לילדים קשה יותר להבין ולהכיל מצבים כאלו ובהתאם נתוני הסקר מראים את ההשפעה.

 

הסקר הנוכחי בחן באמצעות מספר שאלות את המודעות של ההורים למצבם הנפשי והרגלי צריכת המידע של הילדים בתקופת הפיגועים בשבועות האחרונים. 97% מההורים לילדים בגילאי 8-15 דיווחו כי ילדיהם נחשפו למצב הביטחוני בשבועות האחרונים, כאשר ניכרת חשיפה משמעותית יותר בקרב הגילאים הבוגרים.

 

עוד בערוץ הורים:

אור לא תוכל להשתתף בטיול השנתי כמו כולם

רוצים שהילדים יאכלו נכון? תנו להם אחריות

חינוך מיני לילדים: לא רק קונדום וגלולות

 

60% מההורים לילדים בגילאי 12-15 דיווחו על חשיפה במידה רבה עד רבה מאוד, אל מול 38% מההורים לילדים בגילאי 8-11. עיקר החשיפה, ללא קשר לגיל הילד, הגיעה בעקבות שיחות עם בני משפחה (70%), שיחות במסגרת הלימודים (66%) ובמקום השלישי - מהדורת חדשות בטלוויזיה (59%) בעיקר בקרב הילדים הבוגרים. כשליש (28%) מהילדים נחשפו למצב הביטחוני כתוצאה מסרטונים שהועברו בוואטסאפ או רשתות חברתיות כגון פייסבוק.

 

עד כמה הילדים חוששים? 94% מההורים מדווחים כי ילדיהם הביעו חשש או דאגה מהמצב הביטחוני, ואף במידה רבה יותר בקרב הגילאים הבוגרים. ניכר חשש רב בקרב כ-64% מהילדים לצאת מהבית (להסתובב במקומות ציבוריים, ללכת לבית הספר/לחזור מבית הספר). ניכר כי ילדים שנחשפו למצב הביטחוני באמצעות סרטונים הושפעו הרבה יותר (80% אל מול 60%).

 

חייבים להגביל את הגישה של הילדים לתכנים

"הסקר מחדד פעם נוספת את מה שאנו יודעים כבר שנים - להורים כיום אין שליטה אמיתית על תכנים שילדינו נחשפים אליהם", אומר יריב פאר, מנכ"ל חברת תום.

 

"החשיפה הבלתי אמצעית שיש היום לילדים בגילאים 8-15 באמצעות האינטרנט הביאה לתוצאה כואבת המביאה לכך שאחד מכל שלושה ילדים עובר טראומה. מצב זה לא היה קיים בעבר ומדובר כאן בבעיה חדשה שכל הורה חייב לטפל ולקחת עליה אחריות".

 

"ההורים חייבים להגביל את הגישה של הילדים לתכנים למען בריאות נפשם וללא חשש לאבדן חופש הבחירה. המחשבים בבית אינם מוגנים מתכנים שאינם מתאימים לילדים, ויש פתרונות שמאפשרים הגנה על הילדים לצד המשך גלישה חופשית להורים. בעידן של ערוצי תקשורת אין סופיים לא ניתן לחסום או למנוע מילדינו גישה אבסולוטית למידע או סרטונים, אבל אפשר לצמצם נזקים. המצב הביטחוני היום כולל הדהוד דיגיטלי של כל אירוע ביטחוני. את ההד הזה אפשר וצריך להחליש למען ביטחון ילדינו".

 

סרטוני דקירה הופצו בכל מקום:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
נחשפו לתמונות קשות
צילום: shutterstock
יריב פאר, מנכ"ל חברת 'תום': "אפשר לצמצם נזקים"
מומלצים