77 מעלות: "ב-2100 לא נוכל לגור באזורים מסוימים"
מסימולציות שנערכו ב-MIT עולה כי באזור המפרץ הפרסי תגיע הטמפרטורה בסוף המאה בחודשי הקיץ ל-74 עד 77 מעלות. המדענים מזהירים: "אם ההתחממות תימשך - נגיע לחום קיצוני עד שתושבי האזור יצטרכו לחפש מקום אחר לחיות בו"
התחממות כדור הארץ עלולה לגרום לכך שבאזורים מסויימים בני אדם לא יוכלו לחיות בשל הטמפרטורה הגבוהה. כך עולה ממחקר שערכו לאחרונה חוקרים ב-MIT ופורסם בכתב העת Nature.
עוד כתבות בנושא התחממות כדור הארץ:
עולם חדש: שבדיה תפסיק להיות ארץ מושלגת
"אם נשרוף את כל הנפט - תל-אביב וניו-יורק יוצפו"
מדען האקלים המוביל בעולם: "גובה פני הים יעלה ב-3 מטרים עד 2065"
על-פי המחקר, אם מגמת התחממות כדור הארץ תימשך, יגיעו הטמפרטורות בכמה אזורים בסעודיה, בערי חוף באיראן, בקטאר ובאיחוד האמירויות ל74-77 מעלות עד סוף המאה. הטמפרטורות הגבוהות, שנקבעו על פי סימולציית מחשב, ישררו במשך כשש שעות בכל יממה בחודשי הקיץ. ההערכה היא שהימים החמים בתקופה זו באותם אזורים - שבהם נמדדת טמפרטורה של כ-45 מעלות, יהיו בעוד כמה עשורים הימים שבהם יש טמפרטורה ממוצעת.
במחקר התבססו החוקרים על סימולציות שערכו, המבוססות על מודל של שינוי אקלים אזורי. כתוצאה מכך התברר כי בכמה אזורים במפרץ הפרסי החיים יהפכו לבלתי נסבלים בשל החום הכבד ואפילו בני אדם בריאים שייצאו החוצה בטמפרטורות כאלה גבוהות לא ישרדו. לשם השוואה, אמרו החוקרים, השנה שררה באחד האזורים טמפרטורה של 50 מעלות וכמה בני אדם מתו בשל החום הכבד. למרות החום הכבד שישרור, אם מגמת התחממות כדור הארץ תימשך, יהיה ניתן לחיות באותם אזורים רק במקומות שיש בהם מיזוג אוויר. ההערכה היא כי בני אדם לא יוכלו לצאת החוצה בשל החום הכבד.
ד"ר האוורד פרומקין, דיקן בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת וושינגטון, אמר: "כשהטמפרטורות גבוהות מאוד, כמו שנכתב במאמר, אנשים יכולים למות. המשמעות של מחקר זה על החיים במפרץ הפרסי די מפחידה".
סכנה בעלייה לרגל למכה
החוקרים הוסיפו כי ייתכן שהעלייה לרגל למכה שבסעודיה, המושכת אליה מיליוני מוסלמים מדי שנה, תהיה מסוכנת - כיוון שלעתים היא מתרחשת בקיץ. פרופסור אלפתח אלתחריר מהמחלקה להנדסה סביבתית ב-MIT הוסיף כי החום הכבד שישרור בזמן העלייה לרגל עלול לגרום למקרי מוות רבים. עם זאת, הטמפרטורה באזור מכה לא תהיה גבוהה כל כך כמו זו של אזור המפרץ הפרסי.
כריס פילד, חוקר אקלים במכון המחקר "קרנגי", הוסיף: "ההיבטים המפחידים ביותר משינויי האקלים כוללים תנאים שהאדם לא מכיר כלל. אם לא נגביל את השינויים נגיע לחום קיצוני עד שתושבי האזור יצטרכו לחפש מקום אחר לחיות בו".
"משבר שינויי האקלים כבר מזמן כאן", אומרים בארגון הסביבה גרינפיס, "זו הייתה השנה החמה ביותר שנמדדה בארץ.
לצד אובך קיצוני השבוע, הצפות שגרמו לניתוקי עשרות אלפי אזרחים מחשמל ואירועי מזג אוויר שרק ילכו ויחריפו. התסריטים העתידיים עלולים להיות נדידת מאות מיליוני בני אדם, הכחדת המינים הגדולה מאז ימי הדינוזאורים ורעב המוני - כאשר חלק מהתופעות מורגשות עתה.
עוד הוסיפו בגרינפיס: "הפתרון לשינוי האקלים נעוץ במעבר מגז, נפט ופחם - הגורמים העיקריים לגזי החממה - לכלכלות המתבססות על אנרגיות מתחדשות. בוועידת האקלים בפריז שתתכנס בסוף החודש אמורות המדינות המשתתפות להכריז על עידן חדש של אנרגיות ידידותיות לאדם ולסביבה".