שתף קטע נבחר

 

בניחוח תאילנדי: שני מרקים

מזג האוויר הסגרירי גורם לכם לרצות להישאר מתחת לפוך עם ספל מרק לוהט? קבלו שני מתכונים אסייתים שיחממו אתכם כשהטמפרטורות בחוץ יורדות: מרק תירס תאילנדי ומרק טום יאם עם ירקות

מרק תירס תאילנדי

 

המצרכים (ל-2 מנות): 

1 ק"ג גרעיני תירס מושרים במים

100 מ"ל מים + נוזלי ההשרייה של התירס

1 מ"ל שמן סויה

15 גר' מחית קארי אדום

10 גר' מלח

15 גר' סוכר

200 מ"ל חלב קוקוס

10 גר' ג'ינגר טחון 

 

להגשה:

בצל ירוק קצוץ

מרק תירס תאילנדי. שף רשת ג'פניקה, לאון לאוגנקי  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מרק תירס תאילנדי. שף רשת ג'פניקה, לאון לאוגנקי (צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את הגרעיני תירס במג'ימיקס ללא נוזלים, עד לקבלת מרקם חלק.
  2. מערבבים בסיר מים עם נוזלי התירס, תירס טחון, מחית קארי, מלח, סוכר וג'ינג'ר טחון ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה במשך 2 דקות.
  3. מוסיפים לתערובת חלב קוקוס, וממשיכים לבשל במשך דקה תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.
  4. יוצקים את המרק לקערה, מקשטים בבצל ירוק קצוץ ומגישים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

מרק טום יאם עם ירקות

מתכון של שף לאון לאוגנקי מרשת ג'פניקה

 

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המצרכים (ל-2 מנות):

500 מ"ל ציר עוף

200 מ"ל חלב קוקוס

12 גר' מחית טום יאם (להשיג בחנויות אסייתיות)

20 גר' סוכר

5 גר' למון גראס קצוץ

10 גר' מלח

10 גר' גלנגל יבש (להשיג בחנויות אסייתיות)

15 מ"ל מיץ לימון

8 עגבניות שרי חצויות

20 גר' גזר, חתוך למקלות דקים

30 גר' פלפל אדום, חתוך למקלות

1 בצל ירוק, חתוך באורך 3-4 ס"מ

30 גר' פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

5 גר' עלי כוסברה

150 גר' אטריות שעועית מבושלות

מרק טום יאם עם ירקות. שף רשת ג'פניקה, לאון לאוגנקי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מרק טום יאם עם ירקות. שף רשת ג'פניקה, לאון לאוגנקי(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר את ציר העוף עם מחית טום יאם, חלב קוקוס, גלנגל, ולמון גראס.
  2. מוסיפים סוכר, מלח, פטריות, גזר, פלפל אדום ובצל ירוק ומבשלים במשך 1/2 דקה. 
  3. מוסיפים לתערובת אטריות שעועית ומיץ לימון, מערבבים ומסירים מאש.  
  4. יוצקים את המרק לקערת הגשה, מפזרים מעל עלי כוסברה ומגישים.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
טום יאם עם ירקות
צילום: ירון ברנר
מומלצים