בניחוח תאילנדי: שני מרקים
מזג האוויר הסגרירי גורם לכם לרצות להישאר מתחת לפוך עם ספל מרק לוהט? קבלו שני מתכונים אסייתים שיחממו אתכם כשהטמפרטורות בחוץ יורדות: מרק תירס תאילנדי ומרק טום יאם עם ירקות
מרק תירס תאילנדי
המצרכים (ל-2 מנות):
1 ק"ג גרעיני תירס מושרים במים100 מ"ל מים + נוזלי ההשרייה של התירס
1 מ"ל שמן סויה
15 גר' מחית קארי אדום
10 גר' מלח
15 גר' סוכר
200 מ"ל חלב קוקוס
10 גר' ג'ינגר טחון
להגשה:
בצל ירוק קצוץ
- טוחנים את הגרעיני תירס במג'ימיקס ללא נוזלים, עד לקבלת מרקם חלק.
- מערבבים בסיר מים עם נוזלי התירס, תירס טחון, מחית קארי, מלח, סוכר וג'ינג'ר טחון ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה במשך 2 דקות.
- מוסיפים לתערובת חלב קוקוס, וממשיכים לבשל במשך דקה תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.
- יוצקים את המרק לקערה, מקשטים בבצל ירוק קצוץ ומגישים.
מרק טום יאם עם ירקות
מתכון של שף לאון לאוגנקי מרשת ג'פניקה
המצרכים (ל-2 מנות):
500 מ"ל ציר עוף
200 מ"ל חלב קוקוס
12 גר' מחית טום יאם (להשיג בחנויות אסייתיות)
20 גר' סוכר
5 גר' למון גראס קצוץ
10 גר' מלח
10 גר' גלנגל יבש (להשיג בחנויות אסייתיות)
15 מ"ל מיץ לימון
8 עגבניות שרי חצויות
20 גר' גזר, חתוך למקלות דקים
30 גר' פלפל אדום, חתוך למקלות
1 בצל ירוק, חתוך באורך 3-4 ס"מ
30 גר' פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
5 גר' עלי כוסברה
150 גר' אטריות שעועית מבושלות
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר את ציר העוף עם מחית טום יאם, חלב קוקוס, גלנגל, ולמון גראס.
- מוסיפים סוכר, מלח, פטריות, גזר, פלפל אדום ובצל ירוק ומבשלים במשך 1/2 דקה.
- מוסיפים לתערובת אטריות שעועית ומיץ לימון, מערבבים ומסירים מאש.
- יוצקים את המרק לקערת הגשה, מפזרים מעל עלי כוסברה ומגישים.