שתף קטע נבחר

אם לשבעה מחיפה נאשמת שהתאמנה בעזה ותיעדה יעדים לפיגוע בישראל

בכתב האישום נגד נסרין חסן נטען כי היא העבירה חומר מצולם לגורמי טרור ברצועת עזה, שבה מתגוררים ילדיה ובעלה. בפרקליטות טוענים כי היא מסוכנת ויש חשש שתברח מישראל, וביקשו את הארכת מעצרה עד תום ההליכים

 

הנאשמת נסרין חסן (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
הנאשמת נסרין חסן(צילום: הרצל יוסף)

תושבת חיפה בת 40, אם לשבעה הנשואה לתושב עזה, נאשמת שחברה לארגון גדודי חללי אל-אקצה, ריגלה לטובתם, וצילמה מתקנים אסטרטגיים בחיפה למטרת פיגועים. מכתב האישום שהוגש היום (ה') עולה כי בחודש מרס האחרון הגיעה האישה, נסרין חסן, למתקן אימונים צבאיים של ארגון אלמוג'הדין בעזה, שם הדריכו אותה להרכיב מטען חבלה על כל השלבים והיא הסכימה לבצע פיגוע בעזרת המטען לאחר שתעבור אימון נוסף.

 

היא הובאה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, שם הוחלט כי היא תישאר במעצר עד החלטה אחרת ודיון נוסף בעניינה ייערך ב-10.11. וכתב האישום מייחס לה ארבעה אישומים בגין ביצוע עבירות של סיוע לאויב במלחמה, מסירת ידיעה לאויב בכוונה לפגוע בביטחון המדינה, קשירת קשר לסיוע לאויב במלחמה, ריגול, מגע עם סוכן חוץ, חברות ופעילות בהתאחדות בלתי מותרת, קשירת קשר ועוד.

 

על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד מורן גז מפרקליטות מחוז דרום (פלילי), מאז שנישאה חסן לתושב רצועת עזה לפני כ-15 שנים, התגוררה לסירוגין בעזה ובישראל. בשנה האחרונה התגוררה בעזה ונכנסה לישראל באמתלת ביקורי משפחה בחיפה. 

הנאשמת העבירה כרטיס צילום לגורמי טרור (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הנאשמת העבירה כרטיס צילום לגורמי טרור(צילום: EPA)
לפני כשנתיים היא קשרה קשר בעזה עם פעילי ארגון כתיבאת אלמוג'הדין, שהוא פלג של גדודי חללי אל-אקצה, והתגייסה לארגון לטובת ביצוע משימות עבור הארגון בתחומי מדינת ישראל. במסגרת זו, במהלך השנתיים האחרונות היא נפגשה עם פעילי הארגון וקיבלה מהם משימות ריגול במדינת ישראל. בין היתר היאצילמה מתקנים אסטרטגיים בשטח מדינת ישראל, בדגש על מקומות ממשלתיים.

 

היא נכנסה לישראל דרך מעבר ארז, ובמהלך ביקורה בישראל תצפתה ואספה מידע ואותו תיעדה בכתב על אבטחת נמל חיפה, תחנת הרכבת שבחיפה, משרד הפנים שבעיר, תחנת המשטרה החדשה בחיפה ובית המשפט, תוך שהיא מפרטת את כמות המאבטחים בכל אחד מהמקומות ופועלם בעת בדיקות הביטחון. היא צילמה בחשאי תוך שהעמידה פנים שהיא משוחחת בטלפון או שולחת מסרונים. היא ביקשה לשלוח תיעוד של מיקום מצלמות אבטחה. כמו כן, היא תיעדה בכתב את מספר הכניסות שיש לכל מבנה.

 

כאשר חזרה לתחומי רצועת עזה מסרה הנאשמת לפעילי הארגון בעזה את כרטיסי הזיכרון של הטלפון הנייד וכן את כל התיעוד שערכה בכתב. כאמור, במהלך חודש מרס היא הגיעה למתקן אימונים בעזה ולמדה להרכיב מטען חבלה. היא נעצרה במעבר ארז ב-18 בחודש שעבר בפעולה משותפת לשב"כ וימ"ר נגב.

 

הפרקליטות: הנאשמת פעלה לפגוע בחיי אדם

בדיון הארכת מעצרה טענו נציגי הפרקליטות כי יש להאריך את מעצרה עד תום ההליכים נגדה. "נגד המשיבה קיימות ראיות לכאורה לביצוע העבירות המיוחסות לה בכתב האישום והן בתמציתן: הודאותיה של המשיבה, חיזוקים לדברי המשיבה בהודעות עדים נוספים", נטען בבקשת הארכת המעצר. "הנאשמת מסכנת את ביטחון הציבור

 בכך שהייתה חברה ופעילה התאחדות בלתי מותרת, ובמסגרת זו פעלה על מנת לפגוע בחיי אדם. אם תשוחרר יש חשש ממשי שתמשיך בביצוע עבירות".

 

בפרקליטות ציינו עוד כי קיים חשש ממשי שהנאשמת תברח לרצועת עזה, שם מתגוררים בעלה ושבעת ילדיה. "מדובר בעבירות חמורות ובאזרחית ישראלית שפעלה ממש על מנת להוציא פיגועי תופת אל הפועל ומסוכנותה ברורה. בנסיבות האלה, אין כל חלופה שיש בה כדי להבטיח את מטרות המעצר".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
הנאשמת נסרין חסן
צילום: הרצל יוסף
מומלצים