שתף קטע נבחר
 

מיומות ברחם: כך תבחרו את הטיפול המתאים

נשים רבות הסובלות ממיומות נתקלות בהמלצה רפואית לכריתת רחם, הליך פולשני ובלתי הפיך. האם הוא באמת הטיפול הטוב ביותר, איזה טיפולים נוספים קיימים ומה צריך לשאול את הרופא לפני ההחלטה?

רוב הרופאים ממליצים לנשים הסובלות ממיומות (שרירנים) לבצע ניתוח לכריתת רחם. אבל האם הניתוח הפולשני והבלתי הפיך הזה הוא הפתרון היחיד? האם אין כיום דרכים מתקדמות יותר או פיתוחים רפואיים חדשניים לטיפול במיומות? 

 

קיראו עוד

מיומות ברחם - כיצד מאבחנים ואיך מטפלים

חדש בסל : טיפול באולטראסונד בשרירני רחם

  

כיצד משפיעה כריתת רחם על חייך?

בנוסף לאובדן הרחם ואובדן הפוריות, לכריתת הרחם השלכות פיזיות ונפשיות רבות, הנוגעות לכל אישה בכל גיל:

 

השפעה שלילית על תחושת הנשיות ועל הדימוי העצמי.

 

שינוי בחשק המיני

 

עלייה בסיכון לחלות ובמחלות לב וכלי הדם וסיכון לניתוחים חוזרים בעתיד כתוצאה מחיתוך הבטן נשארת "מזכרת" - צלקת גדולה לכל החיים.

 

סיכון לסיבוכים ניתוחיים ואחר ניתוחיים.

 

כדי להתאושש מהניתוח, הגוף זקוק לכ-6 שבועות החלמה. זאת אומרת, חודש וחצי  של חולשה, כאבים והתרחקות מהשגרה.

 

כל ההשלכות האלו הן תוצאה של ניתוח פולשני אחד, ואלו כנראה הסיבות בגללן למעלה מ-40% מהנשים הבוחרות בכריתת רחם מתחרטות לאחר מכן, אך זהו הליך בלתי הפיך. מרגע שהכריתה נעשתה, אין דרך חזרה. 

 

 

ניתוח כריתת רחם. תהליך בלתי הפיך (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ניתוח כריתת רחם. תהליך בלתי הפיך(צילום: shutterstock)

  

יש פתרונות אחרים

ניתוח כריתת רחם נחשב לטיפול העיקרי שבאמת עובד נגד מיומות. העיקרון הוא פשוט: אם אין רחם אין מיומות, אין סיכוי לגדילה חוזרת ואין סכנה לגידולי רחם סרטניים בעתיד. הטענה הזו של הרופאים נכונה, אבל כיום קיימים גם פתרונות אחרים, מתקדמים ונוחים יותר.

 

טיפול באולטרסאונד ממוקד מונחה MRI

 

איך זה נעשה?

טיפול האולטרסאונד הממוקד במיומות, הכלול בסל הבריאות, נערך בחדר MRI בבית לאחר היכרות עם הרופא וצוות המומחים, תתבקשי לשכב על הבטן במיטת ה- MRI.

 

תקבלי זריקת טשטוש כדי להקל עלייך להימנע מתזוזות במהלך הטיפול ולחצן הפסקה באמצעותו תוכלי לעצור את הטיפול בכל רגע נתון, במידה ומשהו יפריע לך.

רק ברגע שתאשרי שאת מרגישה בנוח, הטיפול ייצא לדרך.

 

טכנולוגיה חכמה

באמצעות מכשיר MRI מתקדם, הרופא המטפל מזהה את המיומה על המסך שמולו, ומתכנן את הטיפול בהתאם. הרופא ממקד את גלי האולטרסאונד לנקודה מדויקת, ומוודא שהגלים האולטרסאונד כך שהטמפרטורה במוקד מגיעה ל 85- 65 מעלות, טווח החום הנדרש להשמדת רקמת המיומה.

 

בשלב הבא, הרופא מכוון את גלי האולטרסאונד לנקודות נוספות,  מגיעים בדיוק למקום הנכון ורק אליו. לאחר מכן, מעלה הרופא את טמפרטורת גלי במטרה לטפל בכל נפח המיומה, או ברובה, עד להשלמת הטיפול.

 

חזרה לשגרה אחרי הטיפול

הטיפול נמשך בין 3 ל- 4 שעות. לאחר הטיפול, תתבקשי לנוח כשעתיים בחדר ההתאוששות, רק כדי להבטיח שאת כשירה במאה אחוז לשוב הביתה ואת במיטבך, בריאה לחלוטין והכי חשוב, לאחר שהצלת את הרחם שלך. תוכלי לחזור לפעילות מלאה בתום יום-יומיים מהטיפול.

 

הסימפטומים שבגינם פנית לטיפול יחלפו או יוקלו תוך מספר שבועות בודדים. בחודשים הבאים בסיכוי גבוה שרקמת המיומה תצטמק. ברוב המקרים, טיפול חד פעמי שכזה פותר את הסימפטומים שבגינם פנית לטיפול אך ישנם מצבים בהם נדרש טיפול נוסף.

 

מהם הסיבוכים האפשריים?

כמו בכל הליך רפואי, גם בטיפול אולטרסאונד ממוקד מונחה MRI יכולים להיות סיבוכים. אבל בעוד שבכריתת רחם שיעור הסיבוכים הוא 5%-10%, בטיפול האולטרסאונד הממוקד מדובר בכ- 0.3% מספר שכולל בעיקר סיכון לכוויה בדרגה 1 בלבד מחום גלי האולטרסאונד.

 

האם המיומות יכולות להופיע שוב לאחר הטיפול?

אצל מרבית מטופלות האולטרסאונד הממוקד המיומות אינן מופיעות שוב. אבל, גם אם יתגלו בעתיד מיומות נוספות, בזמן שחלף מהטיפול תיהני מפוריות, מחופש מהסימפטומים בגינם פנית לטיפול ומתופעות הלוואי של כריתת רחם.

 

אם יתעורר צורך, ניתן יהיה לבחון את האפשרות לטיפול אולטרסאונד נוסף, לפני ההחלטה על כריתת רחם, שממנה אין חזרה.

 

השאלות שכדאי לשאול את הרופא לפני ההחלטה

כדי שתוכלי להחליט בעצמך מהו הטיפול העדיף יותר עבורך, הנה כמה שאלות שתוכלי לשאול את הרופא שלך.

 

 ( )



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מהו הטיפול הטוב ביותר להסרת מיומות ברחם?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים