שתף קטע נבחר
 

טרנד חדש: חתונה לחתן וחתונה לכלה

אם חשבתם שחתונה אחת זה כאב ראש, דמיינו לעצמכם שעליכם להפיק שתיים. ובכל זאת, יותר ויותר זוגות בוחרים היום להרים שני אירועים שמאפשרים לכל אחד מבני הזוג לייצר את האירוע שהוא חולם עליו. עדי רם התפנתה מההכנות לחתונה של עצמה כדי לשוחח עם הזוגות האמיצים

בחודשים האחרונים בעלי לעתיד ואני עוסקים במרץ בפרויקט המרגש ורחב ההיקף של תכנון החתונה שלנו. במהלך תכנון האירוע נתקלנו במחלוקת לגבי טקס החופה – צד אחד משך לכיוון טקס חופה יהודי ברבנות לפי המסורת, ואילו הצד השני רצה טקס חופה בעל אופי שוויוני שיכיל תכנים שלנו שרלוונטיים אלינו ולימינו.

 

אחרי דיונים ומשא ומתן מתקדם בין הצדדים, הוחלט על פשרה בה כל אחד יקבל את החופה שהוא רוצה: באירוע קטן ואינטימי בבית ההורים - ייערך טקס החופה המסורתי, ובאירוע הגדול יהיה הטקס השוויוני והאישי. מפה לשם, גם האירוע עם חופה הדתית, קטן וצנוע ככל שיהיה, הפך בשקט-בשקט לעוד חתונה קטנה.

 

 

זוגות שעורכים שתי חתונות הפכו לשכיחים בנוף הישראלי. רובנו מכירים לפחות זוג אחד שהתחתן בחתונה אזרחית בקפריסין או בפראג, ולאחר מכן ערך חתונה או מסיבה לחברים שבארץ. לרוב מדובר באנשים שאינם מסוגלים או מעוניינים להינשא ברבנות, והאלטרנטיבה היחידה שלהם להיות רשומים כנשואים בישראל היא לערוך טקס אזרחי בחו"ל. זוגות נוספים שנטו עד היום לרעיון שתי החתונות הם כאלו שהמשפחות שלהם נמצאים במדינות שונות, ועל כן נבצר עליהם לערוך אירוע נפרד בכל מדינה.

 

כל מי שהתחתן או בדרך לשם, כבר הספיק להבין שארגון חתונה הוא לא דבר פשוט בלשון המעטה, שלא לדבר על שתיים. אבל מסתבר שמעבר לזוגות שנאלצים לעשות זאת, קיימים הרבה מאוד זוגות כמונו, שפשוט החליטו מרצונם החופשי לערוך שני אירועים. אבל האם שווה בכלל להיכנס לכאב ראש ולהוצאות של שתי חתונות ואיך נראית כל אחת מהן? יצאתי לבדוק עם הזוגות שעשו זאת ומעידים שלא היו מוותרים אפילו לרגע.

 

אחד למשפחה ואחד לחברים

חן ויניב שקל מתל אביב התחתנו ככה לפני כחמש שנים, בשבועות של שנת 2010. הם משחזרים את היום המאושר, או יותר נכון - את היומיים המאושרים שלהם: "החתונה הראשונה הייתה ביפו בבוקר המאוחר של ערב שבועות, והיא הוקדשה למשפחה המצומצמת בלבד, וכללה כ-50 משתתפים", הם מספרים.

 

הרי את מקודשת לי. חן ויניב מסורתיים (צילום: אורי מרשנסקי ) (צילום: אורי מרשנסקי )
הרי את מקודשת לי. חן ויניב מסורתיים(צילום: אורי מרשנסקי )

 

"בשעה 11 בבוקר הייתה קבלת פנים עם קוקטיל קיצי, נשנושים וכליזמרים. אחרי שכולם הגיעו, עשינו צעדה עם כליזמרים בסמטאות יפו עד שהגענו לבית כנסת קטן, שם חיכה הרב שערך לנו חופה מסורתית וכשרה. אחרי החופה צעדנו עם הכליזמרים חזרה למסעדה שסגרנו רק בשבילנו וערכנו ארוחה של 5 מנות עם יין טוב שנבחר מראש".

 

נשמע מדהים. ומה היה בחתונה השנייה?

חן: "למחרת בערב, מוצאי חג שבועות, ערכנו חתונת קוקטייל לחברים. הזמנו כ-70 חברים קרובים לבר עם אלכוהול חופשי ואוכל בסגנון של מסיבת קוקטייל עם מלצרים מסתובבים, ועשינו חופה אלטרנטיבית שחברה שלי העבירה. זאת בעצם הייתה חופה הפוכה: כלומר, אם בבית הכנסת יניב קידש אותי אז כאן אני קידשתי אותו, אני שברתי את הכוס תוך שחזרתי על דברי חברתי 'אם אשכחך תל אביב...".

 

למה החלטתם לערוך יותר מחתונה אחת?

"היה לנו חשוב שהחתונה תבטא את הרצונות של שנינו ולא רק רצון של אחד מאיתנו, וששנינו נרגיש חופשי ונוח. יניב ביקש שנפריד בין החברים למשפחה כדי להרגיש נוח יותר ופחות לחוץ. למרות שזה לא הסטנדרט המקובל, זרמתי כמובן עם בקשתו".

 

יניב מוסיף: "בדיעבד זה אפשר להקדיש זמן בחתונה לכל מי שהגיע, וגם אכלנו ושתינו עם כולם, השתקענו בכל השולחנות וניהלנו שיחות עם כל הבאים, מה שבדרך כלל לא מתאפשר".

 

חן ויניב. כשהכלה שוברת את הכוס בעצמה (צילום: אורי מרשנסקי ) (צילום: אורי מרשנסקי )
חן ויניב. כשהכלה שוברת את הכוס בעצמה(צילום: אורי מרשנסקי )

 

ומה לגבי העלויות הגבוהות?

"כשלוקחים בחשבון עלות כל מנה פר אדם, אז המחיר הרבה יותר גבוה, אפילו כפול כי גם להזמין בעלי מקצוע כגון צלם לשני אירועים - יוצא יותר. כדי להתמודד עם העלויות, חשבנו מה הכי חשוב לנו שיהיה ומה יבטא אותנו בחתונה ולכן התרכזנו ביין, אלכוהול ואוכל טוב ובזה השקענו".

 

מה הייתם ממליצים היום לזוג שמתכנן שתי חתונות?

"כדי להוזיל עלויות מומלץ להשתמש באותם ספקים כגון צלם, מקום או שמלה לשני האירועים. על מנת להפחית לחץ עדיף להתחיל עם האירוע של המשפחה. לנו למשל, החלק הקשה ביותר היה לענות למשפחה שמצד אחד מאוד רצתה להזמין קרובים נוספים, ומצד שני גם רצו להגיע לחתונה השנייה עם החברים. בסוף כולם הבינו שזה האירוע, או במקרה שלנו - האירועים שלנו".

 

"מי שרוצה אבל מפחד מתגובת המשפחה, פשוט תזכרו שזה האירוע שלכם ותעשו מה שעושה לכם טוב. בנוסף, חשוב להתמקד בעיקר ולזכור שבסוף גם ככה אף אחד לא זוכר איזו מפה ופרח היו על השולחן, כל הכלות תמיד יפות ותמיד יהיה שמח".

 

החתונה היוונית שלי

גל זהבי ולירון אדמוביץ' מתל אביב התחתנו לפני חצי שנה על גג הבניין שלהם בתל אביב. גל מספרת: "זאת הייתה חתונת שישי צהריים, שכללה חמישים אורחים מהמשפחה המורחבת. הייתה קבלת פנים עם אוכל שאנחנו הכנו לבד, ורב שערך חופה מסורתית. בנוסף השכרנו ציוד, הגברה ודאגנו למוזיקת רקע. לאחר מכן, הזמנו את החברים רק לבוא לאכול ולשתות ממה שנשאר ולחגוג קצת".

 

"כחודש לאחר מכן, ערכנו חתונה ביוון שארכה סוף שבוע שלם וכללה שלושים וחמישה אורחים מהמשפחה והחברים. שכרנו וילה מהממת באי ליד אתונה עם בריכה, ודאגנו לכולם להסעות, אוכל, אלכוהול וכדומה. האורחים הגיעו לוילה בחמישי בבוקר, ובערב חיכתה להם מסיבה עם אוכל יווני מדהים ודיג'יי מקומי שניגן פלייליסט שסגרנו איתו מראש. היה גם טקס אלטרנטיבי שחבר טוב שלנו הנחה. יום אחרי כן עשינו מסיבת בריכה, וביום האחרון - יום כיף באתונה. האורחים בעצם שילמו רק את כרטיסי הטיסה ואנחנו דאגנו לכל השאר".

 

החתונה הראשונה נערכה בבית. גל ולירון מרגשים (צילום: רונן וולמן Re:fresh) (צילום: רונן וולמן Re:fresh)
החתונה הראשונה נערכה בבית. גל ולירון מרגשים(צילום: רונן וולמן Re:fresh)

 

איך נולד הרעיון?

"שנינו רצינו חתונה קטנה של כמה ימים שלא מסתיימת אחרי ארבע שעות, כמו רוב החתונות בארץ. גם ככה בכל החתונות הגדולות בארץ האורחים הרחוקים הולכים בסביבות אחת עשרה בלילה ומי שנשאר בסוף הם החברים הקרובים, אז כבר רצינו לעשות משהו ארוך יותר רק איתם. הבנו שהכי כיף יהיה לעשות את זה בחו"ל ורצינו יעד קרוב וכיפי. אנחנו מתים על יוון, על האוכל היווני וגם מבחינת המחירים זה היה סביר ומאוד הסתדר לנו. היה לנו ברור שלא נטיס את כל המשפחה המורחבת לחו"ל ולכן החלטנו לערוך גם טקס קטן יותר בבית".

 

לא כאב לכם בכיס?

"אם בארץ חתונה סטנדרטית תעלה כ-500 שקלים לבן אדם (כולל המנה, דיג'י, צלם ושאר ההוצאות), אז חתונה כזאת עולה בסביבות אלף לאדם, אבל ברור שיהיו פחות מוזמנים בחתונה כזאת כי מזמינים בעיקר את המעגל הקרוב, כך שבפועל זה יוצא יותר זול".

 

איך היו התגובות?

"היה פשוט מדהים! כולם נהנו וקיבלנו המון פידבקים חיוביים. חלק מהאנשים אפילו עשו מזה חופשה וכבר המשיכו אחרי האירוע לטיול משלהם. כל כך התלהבתי שכשחזרתי לארץ החלטתי שאני משתמשת בניסיון שלי מכל הפרויקט המורכב הזה כדי לעזור לזוגות נוספים להתחתן בחו"ל כמו שאנחנו עשינו. כחודש אחרי החתונה הקמתי את wedaway שעושה בדיוק את זה ויש כבר כמה זוגות שמתכננים להתחתן כך בשנה הבאה".

 

חתונת חלומות ביוון. גל ולירון (צילום: גלי לוי באדיבות  "wedaway") (צילום: גלי לוי באדיבות
חתונת חלומות ביוון. גל ולירון(צילום: גלי לוי באדיבות "wedaway")

 

תודו שזה נראה מושלם (צילום: גלי לוי באדיבות  "wedaway") (צילום: גלי לוי באדיבות
תודו שזה נראה מושלם(צילום: גלי לוי באדיבות "wedaway")

 

יש לך טיפים לזוגות שמתכננים שתי חתונות?

"הייתי ממליצה לשמור על טווח זמן סביר בין החתונות, משהו כמו שבועיים-שלושה ביניהן. השתדלו להזמין לכל חתונה אורחים אחרים - לדוגמה, חתונה אחת למשפחה המורחבת, וחתונה אחת למשפחה והחברים הקרובים. מומלץ גם לעמוד בתקציב מוגדר מראש, ולנסות עד כמה שאפשר לצמצם בעלויות של אחת משתי החתונות, נניח לקיים חתונה אחת בגינה של ההורים או אפילו בחצר בית כנסת. רצוי גם להתחיל לתכנן את החתונות כמה שיותר זמן מראש, כדי לא להיות לחוצים וליהנות מהתהליך".

 

החתונה שלה והחתונה שלו

מעיין ערב ואיתי הוכברג מישוב הר אדר שליד ירושלים, הספיקו להתחתן השנה פעמיים ובקרוב יערכו גם את החתונה השלישית שלהם. "החתונה הראשונה נערכה באפריל האחרון, והיא הייתה החתונה שתמיד חלמתי עליה", מספרת מעיין. "זאת היתה חתונת צהריים קטנה באווירה כפרית ואינטימית עם 150 מוזמנים בה עשינו טקס רפורמי, בירכנו אחד את השניה והרבה מהאורחים בירכו אותנו ואפילו הכינו לנו שלושה סרטים שהוקרנו בחתונה".

 

למה היה צורך בחתונה השנייה?

"איתי מגיע מקיבוץ שדה בוקר, ובקיבוץ נהוג לחגוג חתונה עם כל חברי הקיבוץ. תוך כדי התכנונים של החתונה הראשונה הבנו שהיה חשוב לאיתי וסוג של חלום ילדות שלו - להתחתן בקיבוץ כמיטב המסורת עם כל האנשים שהוא גדל איתם. אז החלטנו לעשות את החתונה הנוספת שם, וכך יצאו להן בסוף שתי חתונות שונות – "החתונה של מעיין" ו"החתונה של איתי".

 

בתיאבון! איתי ומעיין חוגגים (צילום: אבי ערב ) (צילום: אבי ערב )
בתיאבון! איתי ומעיין חוגגים(צילום: אבי ערב )

 

איך הייתה ה"חתונה של איתי"?

"כשזוג מתחתן בקיבוץ חברי הקיבוץ עושים לו 'מסכת' שזה שירים וריקודים מסורתיים, ברכות, מופעים וגם הקרינו את הסרטים שהכינו לנו מהחתונה הראשונה. המשפחה וכמה חברים קרובים מהצד שלי גם הגיעו ונשארו לישון, ובבוקר ישבנו לארוחת בוקר עם המשפחות. באתי בלי יותר מדי ציפיות אבל בסוף היה מדהים וגם האורחים שלי מאוד התלהבו לראות חתונה קצת שונה".

 

ומה מבחינת ההוצאות?

"ברור שזה עלה יותר מאירוע אחד, זה לא היה צעד חסכוני או משהו שהיה כדאי כלכלית לבצע, אבל יש דברים שיותר חשובים, ובמקרה שלנו זה ממש היה ברמה של שמירה על שלום בית וכל אחד קיבל את מה שהוא חלם עליו".

 

יש לך טיפים למתעניינים?

"מבחינה כלכלית, הייתי ממליצה לתכנן את שני האירועים מראש, ואם עושים אותם בגלל שרוצים טקס אינטימי אז לתכנן את זה שיהיה באמת יותר קטן - בבית או בבית כנסת. אנחנו החלטנו על החתונה הנוספת תוך כדי התכנון של הראשונה, והכל קרה די בזרימה. החתונה בקיבוץ עלתה פחות מהאירוע הראשון אפילו שהיו בה הרבה יותר אנשים, כי לא היינו צריכים לשלם על מקום, צלם, די ג'יי וכו'. מבחינה כלכלית בדיעבד היה עדיף להגביל את החתונה הקטנה יותר ל-50 איש בלבד, ולמרות כל זה אני מאוד ממליצה לזוגות שרואים את החתונה באופן שונה לקיים שני אירועים שונים כי זה היה מדהים ומרגש".

 

 

אז רגע, למה בעצם צריך חתונה שלישית?

"בעצם בשתי החתונות נישאנו באופן אזרחי ולכן אנחנו עדיין לא נשואים באופן רשמי. חוץ מזה, עדיין לא החלטנו איך לעשות את זה אבל כרגע אנחנו חושבים שנטוס להתחתן בחו"ל".

 

  

מכירים סיפורי חתונות מעניינים נוספים? ספרו לעדי רם בפייסבוק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן וולמן Re:fresh
חמודים! גל ולירון חוגגים
צילום: רונן וולמן Re:fresh
חתונות
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים