שתף קטע נבחר

 

"תקועים בתחנה": מי קיצר את שירות התחבורה הציבורית בשישי?

נוסעים טוענים כי עם המעבר לשעון החורף התקצרה הפעילות בימי שישי מעבר למה שהיה נהוג בעבר. "השירות מסתיים הרבה לפני כניסת שבת". חברות האוטובוסים: משרד התחבורה אשם. במשרד תקפו חזרה

שעון החורף שנכנס לתוקף לפני כשבועיים גורם לכך שקווי אוטובוס מפסיקים את פעילותם בימי שישי מוקדם מבעבר. לטענת נוסעים בתחבורה הציבורית, זמני הפעילות של עשרות קווי אוטובוס קוצרו לעומת שנים קודמות, מה שמגביל את לוח הזמנים של הנוסעים. החברות טוענות שמדובר בהחלטה של משרד התחבורה ואין להן שיקול דעת בנושא.

 

רותם קפלן משתמש בתחבורה ציבורית באופן יום-יומי. "בכל שנה בתאריך הזה משנים את שעות הסיום של קווי האוטובוסים ומתאימים אותם לשעון החורף, אבל השנה ביצעו מחטף. שינו את שעות הסיום של הקו וכעת הן הרבה יותר מוקדמות ממה שהיה בעשרות השנים האחרונות. במצב הזה השירות מסתיים כבר בשעה 15:00 בצהריים, הרבה לפני שהשבת נכנסת וזה פוגע בנוסעים. ביום שישי האחרון אנשים נשארו תקועים בתחנות. אלה קווים מאוד מרכזיים כמו ירושלים-תל אביב וקווים רבים בגוש דן. טוענים שיש תקנה ישנה מאוד לפיה האוטובוס צריך להגיע לתחנה האחרונה חצי שעה לפני כניסת שבת. זה מעולם לא יושם, רק עכשיו התחילו ליישם את זה ונוצר מצב חדש כי לוקחים מרווח ביטחון שהוא לא הגיוני. פשוט מוגזם".

 (צילום: רועי צוקרמן) (צילום: רועי צוקרמן)
(צילום: רועי צוקרמן)

"שעות הסיום של הקו הן הרבה יותר מוקדמות". אילוסטרציה (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
"שעות הסיום של הקו הן הרבה יותר מוקדמות". אילוסטרציה(צילום: איתי בלומנטל)

תושב פתח תקווה העובד בתל-אביב סיפר: "ביום שישי שעבר המצב עוד היה סביר כשהאוטובוס האחרון הגיע בסביבות 16:00. אבל השבוע האוטובוס האחרון יוצא ב-15:10 מהתחנה המרכזית בתל אביב, כלומר יותר משעה לפני כניסת שבת. כך נוצר מצב אבסורדי שבזמן שהחנויות בבני ברק עוד פתוחות, אין תחבורה ציבורית. איך במשרד התחבורה רוצים שנגיע הביתה? במונית שירות שהמחיר שלה יותר מכפול מזה של אוטובוס? או אולי לשלם יותר מ-100 שקל למונית?".

 

בשנה שעברה, כאשר נכנס לתוקף שעון החורף, האוטובוס האחרון של קו 25 של חברת דן מתל אביב לבת ים יצא בשעה 15:45. עם המעבר לשעון חורף השנה, גילו הנוסעים כי הקו מסיים את פעילותו כבר בשעה 15:15, כלומר חצי שעה פחות. ולא מדובר בקו היחיד - זמני היציאה של עשרות קווים קוצרו בימי שישי והם מסיימים את פעילותם זמן רב לפני כניסת השבת. לטענת נוסעים בחברת 'דן', מדובר בקיצוץ של בין 15 ל-60 דקות לעומת שעון החורף שעבר. בין היתר יש שינוי בזמני האוטובוסים של הקווים 204, 16, 172, 72, 66, 51, 61, 40.

 

כולם מאשימים את כולם

הבעיה קיימת גם בקווים של חברת אגד. כך למשל, האוטובוס האחרון של קו 405 (מתל אביב לירושלים) יצא בחורף שעבר מירושלים ב-15:45 ומתל אביב ב-16:00. עכשיו, עם המעבר לשעון חורף האוטובוס האחרון מירושלים יוצא ב-15:00 ומתל אביב ב-14:48. הנוסעים טוענים כי כשהונהג שעון חורף בשנים קודמות, השירות הסתיים מאוחר יותר ולוח זמנים כמו השנה לא הונהג מעולם. השינויים באים לידי ביטוי גם בחברת מטרופולין. כך למשל, קו 149 (כפר סבא) סיים את פעילותו בשעון החורף בשנה שעברה ב-16:00 והשנה ב-15:00. גם מקו 48 (רעננה) נגרעה שעה לעומת שעון החורף בשנה שעברה, והוא מסיים לפעול ב-14:50 במקום ב-15:50.

 

במשרד התחבורה הפנו אצבע מאשימה דווקא לחברות האוטובוסים, וטענו כי בשנים האחרונות הן לא אכפו את החוק בצורה יסודית ואפשרו לקווים מסוימים לפעול אחרי כניסת השבת, או סמוך מאוד אליה. במשרד התחבורה אמרו באופן רשמי כי "זמני כניסת ויציאת השבת מתעדכנים בהתאם ללוחות הזמנים של שעון הקיץ והחורף. קווי האוטובוסים אמורים לסיים את שירותם סמוך למועד כניסת השבת, בהתאם לנהוג זה שנים רבות. אין כל שינוי בשעות סיום פעילות האוטובוסים לפני כניסת השבת".

 

דובר חברת דן, איתן פיקסמן, אומר שהבעיה היא לא בחברה. "אנו כפופים ופועלים אך ורק על פי הנחיות משרד התחבורה". מחברת אגד נמסר בתגובה: "אגד, כמו מפעילי התחבורה הציבורית האחרים, פועלת על פי הוראות משרד התחבורה הנוגעות למחירי הנסיעה באוטובוס, זמינות הנסיעה וזמני פעילות השירות. חברת אגד פועלת על פי חוק וללא כל שיקול דעת". 

 

מחברת מטרופולין נמסר: "מטרופולין פועלת בהתאם להנחיות משרד התחבורה ועל פי רישיון הקווים. קביעת המסלולים, הקווים ושעות הפעילות הם באחריותו המלאה של משרד התחבורה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי צוקרמן
אילוסטרציה
צילום: רועי צוקרמן
מומלצים