שתף קטע נבחר
 

הגז הטבעי: אושרה הרפורמה להסרת חסמים

ועדת הכלכלה אישרה את חוק הרפורמה להסרת החסמים הבירוקרטיים שמעכבים את חיבור מפעלי התעשייה לרשת ההולכה הארצית של הגז הטבעי

ועדת הכלכלה אישרה הלילה (ו') את חוק הרפורמה להסרת החסמים הביורוקרטים שמעכבים את חיבור מפעלי התעשייה לרשת ההולכה הארצית של הגז הטבעי. הרפורמה אושרה לקריאה שנייה ושלישית במסגרת חוק ההסדרים, והיא מקצרת עד 90-130 יום את הליכי התכנון, הרישוי והבטיחות של המפעלים - שנסחבים היום מספר שנים.

 

שטייניץ הציע ל-ENI האיטלקית לרכוש את כריש ותנין

שרגא ברוש: "אני לוביסט של 400 אלף עובדי התעשייה"

 

החוק נועד לחבר לרשת הגז עד שנת 2020 לפחות 450 מפעלים נוספים הממתינים בתור, חלקם בקשיים על סף סגירה אם לא יחוברו לגז בהקדם. כיום מחוברים לגז רק 33 מפעלים.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני), אמר לפנות בוקר, בתום ההצבעה, "מדובר במהפכה גדולה לתעשייה בישראל, שהייתה מקובלת בוועדה מלכתחילה מקיר לקיר. עובדה שהחוק אושר פה אחד בנוכחות שני חברי כנסת בלבד מהאופוזיציה (עיסאווי פריג' ממרצ והיו"ר כבל - צ.ל). משימת הוועדה הייתה להוציא את החוק המורכב הטוב ביותר, ולכן במהלך הדיונים הממושכים שופרה הצעת הממשלה באופן דרמטי".

 

בדיון המרתוני שהחל אתמול בבוקר, אישרה הוועדה להחיל את הרפורמה גם על משאיות המובילות גז טבעי דחוס (CNG), ומתקנים שיאפשרו למפעלים להשתמש בגז לפני חיבורם לרשת. נקבע כי משרד התחבורה יורשה לבדו לאשר את נסיעת המשאיות, ולא יידרש גם אישור משרד האנרגיה המהווה את אחד החסמים.

 

מנכ"ל סופרגז, אייל חנקין, אמר כי "מפעל פניציה הצפוני עמד להיסגר ללא שינוע הגז הדחוס ו-1,000 עובדים היו הולכים הביתה". לדבריו, הסיכון במשאיות הללו הוא חצי מהסיכון של משאית שמובילה גז בישול.

התקנת אסדת קידוח גז (צילום: אלבטרוס, באדיבות נובל אנרג'י) (צילום: אלבטרוס, באדיבות נובל אנרג'י)
התקנת אסדת קידוח גז(צילום: אלבטרוס, באדיבות נובל אנרג'י)

 

הליכי אישור תוכניות העבודה קוצרו

עוד אושר אתמול כי מפעלים שחיבורם לרשת הגז כבר אושר אך טרם חוברו בפועל, ייכנסו להליך אישור מהיר לפי התקן החדש שנקבע בחוק. חסם נוסף שאושר מאפשר קבלת אישורי בטיחות ממעבדות מוסמכות. כמו כן, בוטל הצורך הקיים המחייב קבלת אישור גם מרשות הגז.

 

הוחלט גם להוסיף לחוק הקמת ועדה שתפקידה להכריע בסכסוכים אם יהיו, בין החברות הפורסות את צינורות החלוקה לבין גופי תשתיות אחרים.

 

בחוק החדש קוצרו הליכי אישור תוכניות העבודה להנחת רשת החלוקה של הצינורות המזרימים את הגז למפעלים, ובוטל הצורך בקבלת היתר בנייה. זאת במקום המצב כיום, שבו הליך אישור התוכניות ארוך, מסורבל וללא לוח זמנים ברור.

 

נקבע כי ההליכים יוגבלו לתקופה של 90 עד 130 יום לכל היותר במקום חודשים ארוכים עד שנים. כמו כן, נקבעו לוחות זמנים ברורים וקצרים לקבלת אישורי בטיחות למתקני הגז במפעלים, ולקבלת אישורים להנחת קווי חלוקת הגז הטבעי (תוך 30-45 יום). בנוסף, קוצרו הליכי התיאום בין גורמי התשתיות השונים - כל אלה מהווים עד כה חסמים משמעותיים בפריסת רשת החלוקה.

 

רכז התעשייה והמסחר באגף התקציבים באוצר, אמיר רשף, אמר כי הרפורמה תחסוך למשק 500-700 מיליון שקל בשנה. ח"כ פריג' ביקש לקיים מעקב אינטנסיבי אחר יישום החוק וציין: "תם ולא נשלם - אסור שאחרי כל מה שעשינו המפעלים לא יחוברו לגז".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבטרוס, באדיבות נובל אנרג'י
צילום: אלבטרוס, באדיבות נובל אנרג'י
מומלצים