פירות של חורף
נתיבי איילון: ארז קומרובסקי ביקר במערה האפלולית של בר היין ז'אז'ו, וגילה שם את אילון פרבר, טבח צעיר ונמרץ, שהראה לו מה הוא יודע לעשות מפירות רעננים של חורף
צילום: אסף מגל, עריכה: בן שפייר
סלט תותים, טרגון, קארי -אילון פרבר
המצרכים:
1/2 ק"ג תותים, חתוכים לרבעים
2 כפות עלי טרגון
1 כפית עלי קארי טריים, קצוצים דק
1 כף חומץ בלסמי לבן
1 כף דבש
1 כפית סירופ ורדים (מונין)
מעט מלח אטלנטי
מעט פלפל שחור
1/2 כף סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
- מקפיאים את השמנת החמוצה במשך לילה שלם.
- בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הסלט (למעט השמנת), מתבלים במלח, פלפל וסוכר לפי הצורך.
- לפני ההגשה, טוחנים במעבד מזון את השמנת החמוצה, מניחים מעל הסלט, ומגישים.
סלט תפוזים ושומר - אילון פרבר
המצרכים:
4 תפוזים מחולקים לפלחים (פילטים)
1 ליים
1 שומר, פרוס דק לאורך
1/2 כוס עלי נענע
2 בצלי שאלוט, פרוסים דק
1 כף צימוקים שחורים
2 כפות שמן זית
מעט מיץ ליים
מעט מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים.
- מתבלים בשמן זית, מיץ ליים ומלח אטלנטי, ומגישים.
סלט אנונה, אשכולית, ועגבניות - אילון פרבר
המצרכים:
4 אנונה, ללא הקליפה וללא הזרעים, מחולקות לחתיכות גסים
1 אשכולית לבנה, מחולקת לפלחים (פילטים)
1 כוס עגבניות שרי אדומות בשלות
1/2 כוס עלי כוסברה
1 צ'ילי אדום אחד, קצוץ דק
1/4 כפית שום, כתוש
2 כפות שמן זית
1/2 ליים, סחוט למיץ
1/2 כפית מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
- מועכים בידיים את העגבניות לתוך קערה גדולה.
- מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח אטלנטי, ומגישים.
ארז קומרובסקי ואילון פרבר מרימים
צילום: נועה חסלוביצר
מומלצים