איך איתי הצליח לרזות 45 ק"ג ב-9 חודשים?
איתי יעקובי השתחרר מהצבא במשקל של 132 ק"ג. ההחלטה הראשונה שלו באזרחות הייתה לרדת במשקל, אולם עד שהצליח לעשות זאת, עברו כמה שנים. היום, אחרי שרזה 45 ק"ג הוא אומר: "הפרגון והתמיכה מהסביבה נותנים לי המון כוח ומוטיבציה להמשיך"
איתי יעקובי סבל מעודף משקל מאז שהוא זוכר את עצמו. "כבר בכיתה ז' התחילו לעלות על הפרק דיאטות לסוגיהן", נזכר איתי בן ה-27 מפרדסיה. גם ההורים שלו ניסו לדחוף אותו אל אורח חיים מאוזן יותר אך שוב ללא הצלחה רבה.
החברים מצדם גם הם עודדו אותו לרזות, אבל זה לא הצליח. "תמיד הייתי חברמן, מוקף בחברים - זה לא שהם לא צחקו על היותי מלא, אך לעולם לא הייתי דחוי ולא מקובל", הוא מספר. "תמיד הייתי פעיל מבחינה ספורטיבית ועם המשקל העודף. שיחקתי כדורסל כל חיי".
עוד סיפורי דיאטה מעוררי השראה:
"רק אחרי שיצאתי מניתוח לקיצור קיבה - הרגשתי חיה"
בלי ניתוח: שמעון רזה 20 ק"ג ב-4 חודשים
ממידה 50 למידה 40: איך יפית עשתה את זה?
הוא מספר כי הגיע לצו ראשון במשקל עודף. "אבל לא נתתי לזה להשפיע על השירות הצבאי שלי. עשיתי את כל המאמצים והשתחררתי אחרי שירות מלא כלוחם – מפקד טנק, כאשר השירות הצבאי כולל גם הכשרות כושר ומבחני בר – אור וצלחתי אותם", הוא אומר.
לקראת סוף שירותו הצבאי נוספו לאיתי עוד קילוגרמים. עם השחרור משקלו כבר חצה את ה-130 ק"ג (בגובה של 1.87 מטר). "הבילוי האולטימטיבי מבחינתי היה לשבת עם החברים בשק"ם עם כל התכולה שלו שכללה: חטיפים , בורקסים, פיצות ושוקולד. כל זה בתוספת בקבוק קולה. כאשר יוצאים לסופ"ש הביתה, לכל החגיגה הזאת היה מתווסף גם אלכוהול הידוע בערכיו הקלוריים".
ההחלטה הראשונה עם היציאה לאזרחות
עם השחרור מהצבא איתי, ששקל כבר 132 ק"ג, כאמור, מחליט שזה הזמן לעשות שינוי ונרשם לראשונה לקבוצה של שומרי משקל. "זה התחיל ממש טוב, ירדתי 25 ק"ג ואז רצף אירועים שהגיעו אחד אחרי השני ומצאתי את עצמי נשבר".
איתי טס לטיול הגדול אחרי הצבא, שם בעצם זז מהמשמעת והמשטר אותה מעניקה הקבוצה. "לא הגעתי שבוע אחד לשקילה, אבל אמרתי לעצמי שאגיע שבוע הבא ואז שוב לא באתי וכך הזמן עובר, המשקל מתווסף וכבר קיימת הרגשה של כישלון וחוסר נעימות ואז פשוט מוותרים".
במהלך אותה תקופה, תוך כדי משחק כדורסל, איתי נפצע בברך - פציעה שמשביתה אותו פיזית ומנטלית למספר חודשים, בהם הוא מוצא את עצמו זולל כמו פעם ולאט אך בטוח צובר את כל הקילוגרמים אותם הצליח להשיל בחזרה.
"אני ביישן וזה נובע מחוסר ביטחון והוא כמובן, קשור למשקל", הוא מספר. איתי חזר אל שומרי משקל נחוש ומוכן לקרב יותר מתמיד, ב-9 חודשים הוא רזה 45 ק"ג והיום הוא שוקל רק 87 ק"ג ."היום חשוב לי להמשיך בתהליך ההרזיה ואף לקחת אותו לכיוון יותר מקצועי ולפתח מסת שריר ולעצב את הגוף", מספר איתי.
"אני מקבל המון פרגונים מהסביבה שלי וזה נותן לי המון כוח ומוטיבציה להמשיך. הביטחון העצמי מתחיל להשתקם ולצבור תאוצה ואני מקווה שבקרוב אשנה סטטוס ואהיה בזוגיות", מוסיף בחיוך.
תפריט מסודר ומאוזן
כחלק מהשינוי התזונתי איתי מקפיד על תפריט מסודר שכולל בתוכו את כל אבות המזון בדגש על חלבונים וירקות. גם המשפחה של איתי נרתמה לתהליך ואמו תמיד דואגת למלא את השולחן במאכלים ש"מותרים" לו.
"אני תמיד דואג לתחושת שובע, לא מוצא את עצמי רעב וכך לא סובל מהתקפי אכילה למינם", הוא אומר. "כחלק מהתהליך, אני גם לגמרי נמנע מאלכוהול".
כך נראה תפריט לדוגמה:
8:00 ארוחת בוקר –מתחיל את היום שלי מכוס חלב 1% בתוספת כפית של "פייבר" (סיבים תזונתיים )
10:00 חטיף אנרגיה או פרי
14:00 חזה עוף אפוי בתיבולים שונים + מנת ירק (שעועית ירוקה או תבשיל ירקות לסוגיו ) + מנת אורז
18:00 פרי
21:00 חביתה משתי ביצים + סלט ירקות + שתי פרוסות לחם קל בתוספת גבינה או פסטרמה .
עצות הדיאטה של איתי
שלבו פעילות גופנית בתהליך הרזיה. "תהליך ההרזיה, מבחינתי, חייב להתבצע במקביל לפעילות גופנית. תמיד עסקתי בה, אבל אני כל הזמן מוסיף מינונים ככל שהמשקל יורד. בנוסף, אני מקפיד לבצע אימוני כוח בנוסף לפעילות אירובית".
תמיכה קבוצתית. "הדינאמיקה בקבוצה חשובה ותורמת המון למשמעת והתמדה , יש שם אנשים שהפכו לחברים לאורך הדרך".
הציבו לפניכם מטרה. "ברגע שאתה יודע מה היעד שלך - הדרך מתבהרת ונראית יותר נגישה וברת השגה".