נתניהו לאובמה: "לא ויתרתי על שתי מדינות"; הבית הלבן: "זה ישפר את ביטחון ישראל"
ראש הממשלה ונשיא ארה"ב נפגשו בבית הלבן לראשונה אחרי שנה. "פתרון של שתי מדינות ישפר את ביטחון ישראל", אמר אובמה לנתניהו. הנשיא האמריקני בפתח הפגישה: "אין מנהיג שפגשתי כל כך הרבה. ביטחון ישראל נמצא בראש סדר העדיפויות שלנו". נתניהו: "הברית בינינו חזקה"
בהצהרה לתקשורת בבית הלבן לפני הפגישה אמר נתניהו כי הוא "נשאר מחויב לרעיון של מדינה פלסטינית מפורזת שתכיר במדינה יהודית". נתניהו, שהגיע לוושינגטון במטרה להגדיל את הסיוע הביטחוני, ציין כי היחסים בין ישראל לארה"ב נותרו הדוקים.
נתניהו הודה לאובמה על רצונו לחזק את ביטחון ישראל באמצעות הסכם סיוע חדש. "אני רוצה להודות לך על המחויבות לביטחוננו ולהביע את הערכתי אליך ואת ההערכה של העם בישראל. אני מודה לך על חיזוק הידידות העמוקה בין ארה"ב לישראל", אמר נתניהו.
בפתח דבריו אמר אובמה כי "ביטחון ישראל נמצא בראש סדר העדיפויות". הנשיא גינה את האלימות הפלסטינית בגל הטרור האחרון, מסר תנחומים לישראלים שנפגעו ואמר כי לישראל יש זכות להגן על עצמה. על היחסים הטעונים עם נתניהו אמר אובמה: "אין מנהיג שפגשתי לעיתים קרובות כל כך, וזו עדות ליחסים שלנו עם ישראל".
"יש לנו שיתוף פעולה צבאי ומודיעני קרוב יותר מלכל שני ממשלים בהיסטוריה. אנו מוודאים שאחת מבנות בריתנו הקרובות תוכל לא רק להגן על עצמה, אלא גם להיאבק באיומים באזור", הוסיף הנשיא האמריקני. אובמה סיפר כי הוא ונתניהו ישוחחו על דאעש, על הגדלת הסיוע הביטחוני לישראל ועל הדרכים להרגיע את האלימות והמתיחות באזור. על הנושא האיראני אמר כי "זה לא סוד שיש לנו חילוקי דעות על הסכם הגרעין, אבל אין לנו מחלוקת על הצורך למנוע מאיראן נשק גרעיני".
"אני רוצה לדון עם ראש הממשלה איך אנחנו יכולים לחזור למסלול של תהליך השלום", אמר אובמה. "הביטחון במזרח התיכון הידרדר, וביטחון ישראל בעדיפות עליונה". בזמן הפגישה התקיימה מחוץ לבית הלבן הפגנה פרו-פלסטינית, שקראה להחרים את ישראל. המפגינים הניפו את דגלי פלסטין וכינו את נתניהו "פושע מלחמה".
ההערכות היו כי פגישתם של השניים תהיה מתוחה, על רקע כוונתו של נתניהו למנות את ד"ר רן ברץ לתפקיד ראש מערך ההסברה במשרד ראש הממשלה על אף ההשתלחויות שלו באובמה, ובמזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי.
סגן הנשיא ג'ו ביידן, שנחשב לתומך הגדול ביותר של ישראל בממשל האמריקני, התייחס למינוי ואמר כי "אין הצדקה ואין סובלנות כלפי חבר כלשהו בממשלת ישראל שמתייחס לנשיא ארצות הברית בצורה מבזה. נקודה". את הדברים אמר בכינוס של התנועה הרפורמית בפלורידה.
הפגישה הקודמת בין אובמה לנתניהו התקיימה לפני כשנה ומאז הידרדרו יחסיהם לשפל על רקע הסכם הגרעין שאותו הוביל הנשיא האמריקני,
ומנגד נתניהו עשה הכול כדי לסכל אותו, כולל נאום שנוי במחלוקת מול הקונגרס במרס האחרון.
בנוגע לסיוע הביטחוני, אובמה רוצה להיות זה שיחתום על מזכר ההבנות החדש לסיוע אמריקני לישראל למשך עשור שלם (הנוכחי יפוג בשנת 2018). עם זאת, הוא לא ימהר לתת לנתניהו נקודות זכות באשר לרשימת הקניות שמבקש משרד הביטחון (טייסת של F-15 חמקנים, מטוסי תדלוק, מסוקים, חימוש מדויק, מטוסי V-22וטילי חץ 3".
בממשל רוצים לדון בכל בקשת רכש לגופה, ואולי לפרק ולפזר את רשימת הסיוע לתוך הסיוע הביטחוני השנתי. על פי דיווחים מסוימים, ישראל תבקש להגדיל את סכום הסיוע מ-3 מיליארד דולר בשנה ל-5 מיליארד דולר.