שתף קטע נבחר
 

מרגישים בלחץ? אפליקציה ישראלית תגרום לכם להירגע

המצב הכלכלי העגום, הפחד מלהסתובב ברחובות, הדאגה לעתיד - כל אלו גם יחד מעלים את רמות הלחץ ועלולים להשפיע גם על הבריאות שלנו. צוות ישראלי יצר אפליקציה חדשה שנועדה להילחם בתופעת הסטרס. היזם מבטיח כי בתוך כמה ימי שימוש, רמת הלחץ שלכם תפחת בצורה משמעותית

לחוצים מהמצב? פשוט תנשמו עמוק: אפליקציה חדשה של חברת Eco-Fusion תבחן את מצב הסטרס בו אתם נתונים, ותתאים לכן באופן אישי תוכנית נשימות שתסייע להפחתת הלחץ. האפליקציה זמינה להורדה גם באנדרואיד וגם ב-iOS.

 

קראו עוד בנושא סטרס:

איך להעביר ומהר חרדות, דאגות ומצבי לחץ?

סטרס זה משמין: 24 נזקים שגורם הלחץ

חרדה או לחץ ומתח? מה ההבדל ואיך תטפלו

 

איך זה פועל? האפליקציה Serenita מודדת את רמות הלחץ של המשתמש, באמצעות מצלמת הסמארטפון המשמשת כסנסור ביו-רפואי (PPG - Photoplethysmograph). הסנסור קולט פידבק ביולוגי בצורה של דופק וקצב זרימת דם, ומעבד את המידע כדי להעריך את רמות הלחץ של המשתמש ואת היכולת שלו להתרכז.

 

לאחר אבחון רמות הסטרס, האפליקציה מדריכה את המשתמש בטכניקה להורדת רמת הלחץ באמצעות אימון בנשימות. האימון דורש חמש דקות ביום ומותאם אישית לכל משתמש.

 

כך זה עובד:

 

בעיה עולמית, שכמעט ואינה מטופלת

מחקרים בארצות הברית מראים כי אחד מכל שלושה אמריקנים, מתמודד עם סטרס באופן כרוני וכי הלחץ הוא הגורם ל-65% מהביקורים של האמריקנים אצל רופאים. "בכל מקום יש סטרס, ואנחנו מספקים כלי נוח לטפל בו", אומר ד"ר אורן פירסט, המייסד ויו"ר Eco-Fusion, "החברה נולדה במטרה ליצור 'תרופות דיגיטליות', כלומר אפליקציות המשנות הרגלי חיים של אנשים. כשבחנו אפליקציות בתחומי בריאות שונים, ראינו כי נושא הסטרס כמעט אינו מטופל, למרות שהוא משפיע על הגוף ישירות ובעקיפין, בעיקר במחלות כמו סוכרת ויתר לחץ דם".

 

את האפליקציה ניתן להוריד בקלות בשתי גרסאות: גרסה חופשית, אותה אפשר להוריד חינם, וגרסת פרימיום בתשלום, שבה ההתאמות האישיות מדויקות יותר. כדי להשתמש באפליקציה, מצמידים כאמור את קצה האצבע למצלמת הסמארטפון למשך דקה. המכשיר בוחן את רמת הלחץ והפוקוס על פי אלוגריתמים מורכבים ומתאים תוכנית פעולה למשתמש. ההוראות מופיעות על המסך וכן נאמרות בקול רם.

 

"הוכח כי לאלמנטים מרגיעים כמו יוגה ומדיטציה יש אפקט מצטבר לאורך זמן", מבהיר ד"ר פירסט, "לפי בדיקות שערכנו בקרב משתמשים באפליקציה, נוכחנו כי 80 אחוז מהם דיווחו על ירידה בסטרס לכל אורך היום, כבר אחרי ימים בודדים של שימוש. ערכנו ניסוי קליני גם בקרב חולי סוכרת, שהראה כי בתוך שמונה שבועות רמות הסוכר השתפרו ב-18%. אפשר להסביר את זה בעובדה כי להפחתת הלחץ יש השפעה גם על שינוי בהרגלי אכילה. קל יותר לערוך שינוי באורח החיים".

 

ד"ר פירסט מדגיש כי האפליקציה בטוחה לשימוש גם לילדים, אם כי רצוי להתאים את הפרופיל למשתמש ליעילות מירבית. "מומלץ להיעזר באפליקציה פעם ביום כדי ליצור אפקט מניעתי", הוא מוסיף, "ובנוסף להשתמש בה בכל רגע של לחץ במהלך היום, למשל לפני מבחן או לפני פגישה חשובה".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להוריד לחץ בעזרת הסמארטפון
צילום: shutterstock
ד"ר אורן פירסט. "סטרס קיים בכל מקום"
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים