שתף קטע נבחר

האפליקציות שייתנו לכם להרגיש בטוחים יותר

אירועי הטרור והימים המתוחים הביאו לזינוק חד בשימוש ובהורדת אפליקציות המסייעות לביטחון האישי. הכירו את האפלקציות הכי חדשות בתחום, תוצרת כחול לבן. בחו"ל כבר גילו את הפוטנציאל, מה איתכם?

בשנים האחרונות הופכות האפליקציות למצבי חרום ליותר ויותר ידידותיות וחכמות. אך בטח שלא תופתעו לגלות כי רבים מהפיתוחים המתקדמים ביותר בתחום הביטחון האישי תוכלו למצוא דווקא בישראל, ולא קשה לנחש מדוע.

 

לכתבות נוספות בנושא

פיתוח ישראלי: מטען חד פעמי לסמארטפון

הסטארטאפים הישראליים שכובשים את לונדון

 

אירועי הטרור בתקופה האחרונה, הביאו לזינוק חד בשימוש ובהורדת אפליקציות בתחום הביטחון האישי בישראל - אפליקציות שפועלות בשיתוף פעולה עם הרשויות והאזרחים. בחו"ל כבר גילו את הפוטנציאל הישראלי ואפליקציות שפותחו כאן והוטמעו כבר במערכות המשטרה, מד"א, מכבי האש ומוקדי הביטחון בישראל, אף מצאו את עצמן מככבות במקומות רבים בעולם. גם במערכות המוכרות, אך גם באוניברסיטאות, בתי ספר ומרכזי קניות, מניגריה, ארה"ב ועד הודו.

 

אז הכירו את האפליקציות הכי מתקדמות בתחום הביטחון האישי - תוצרת כחול לבן.

 

רשת ביטחון חברתית

הראשונה מתוך השלוש שאנו מביאים כאן, היא אפליקציית מוסקיטר. האפליקציה היא בעצם רשת ביטחון חברתית המסייעת בעיתות מצוקה ומזעיקה בשעת חירום את כל הנרשמים לאפליקציה ("מוסקיטרים") הנמצאים בטווח של קילומטר אחד מהאירוע ויכולים לסייע מידית. זה יכול להיות כל אירוע. מאירוע שבו נערה חשה שעוקבים אחריה, והיא נעזרת באזרחים שמגנים עליה, שריפה בבניין מגורים, תאונת דרכים, אירוע פח"ע ועד פריצה לבית.

צילום: מוסקיטר ()
צילום: מוסקיטר

האפליקציה מספקת מיקום מדויק של מי שהפעיל את לחצן המצוקה. כל קריאת מצוקה מגיעה עם הצגת האפשרויות השונות עליה מעוניין המשתמש לדווח - תקיפה, שריפה, אירוע רפואי וכו', וכך ניתן להפעיל את כוחות ההצלה הנדרשים, באופן מדויק יותר.

 

לאחרונה השיקה החברה שיתוף פעולה עם מד"א המאפשר להתריע על מצוקה בלחיצת כפתור. ופ'יצר נוסף מאפשר לשתף את כל המשתתפים באירוע בתמונות וסרטונים בכדי לייעל את המענה הניתן מצד המשתתפים ומוקדי ההצלה.

 

חברת מוסקיטר נוסדה בידי שאול אבידב, שהשתתף במספר תערוכות בינלאומיות דרך מכון היצוא, ובקרוב יתחיל שיווק של האפליקציה בחו"ל. אבידן מסביר כי הוא החל את המיזם לאחר ששמע על מקרה אונס ברמת ישי מחוץ למועדון מלא אך למרות זאת, איש מהמבלים לא ידע ולא שמע על המתרחש בחוץ. "הטריד אותי שניתן לקבל מונית ב-3 דקות אך לסיוע במקרה חירום יש לחכות לכוחות הצלה או אנשי קשר אשר אף פעם לא נמצאים לידינו", אומר שאול ל-ynet.

 

להורדה הקליקו כאן

 

מערכת שמחברת בין האירוע בשטח לבין צוות התגובה הרלוונטי

ולאפליקציה הבאה, Nowforce (נאופורס). כאן מדובר ב"כפתור מצוקה חכם", שפותח בידי אסף שפרן ומעבר להצלחתו בארץ והטמעתו כחלק אינטגרלי מתהליך העבודה במוקד ארגון "איחוד הצלה", הוא כבר מוטמע בתחנות משטרה, כיבוי אש והצלה גם בארה"ב ובהודו. בזמן חירום לוחצים את הכפתור באפליקציה, והלחיצה פותחת חלון ווידאו וסאונד במוקד אליו היא מחוברת וכך ניתן להבין במדויק יותר מהי מהות הפניה.

צילום: נאופורס ()
צילום: נאופורס

"נאופורס היא מערכת עבור כל ארגון בכל גודל ובכל מקום, שצריך להתמודד עם מצבי חירום בשטח", מציין שפרן. "המערכת יודעת לחבר בין האירוע שמתרחש בשטח לבין צוות התגובה הרלוונטי באופן אוטומטי".

 

לאפליקציה שלוש מודולים שונים. ביטחון אישי: למשתמשי 'הקצה' (אזרחים או עובדים) הכוללת כפתור מצוקה חכם שמעביר בזמן אמת את מיקום המשתמש, מחייגת אוטומטית למוקד החירום הרלוונטי ופותחת שידור וידאו ואודיו ב-LIVE למוקד.

 

כיצד פועלת אפליקצית Nowforce? צפו

כיצד פועלת אפליקצית Nowforce? צפו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

האפליקציה כוללת גם פתרון של see something say something שאף יכול לסייע במניעת האירוע בשלב מוקדם, על ידי שליחת דיווח הכולל תמונות ומידע חשוב על חשד כלשהו (גם באופן אנונימי) עוד לפני שהאירוע מפתח לחירום.

 

החברה גם פיתחה תת אפליקציה למגיבים - הכוננים. האפליקציה יודעת להזניק ולהכווין אותם לאירוע, ובעצם מנגישה את כל הפונקציונליות שיש להם במחשב בניידת ישירות לסמארט-פון. כל המידע זמין באופן מקוון כך שהכונן אינו מבזבז זמן יקר וקשב לדיווחים בטלפון ו/או על גבי רשת הרדיו.

 

בנוסף פיתחה החברה גם מערכת לניהול המוקד: הכוללת את כל הפיצר'ים שיש במערכת 911 אבל על גבי דפדפן שניתן להפעיל בכל מקום המחובר לרשת (חדר הבקרה או מנייד בשטח).

 

"אחד השווקים בהם אנחנו רואים ביקוש עולה הם הקמפוסים והאוניברסיטאות בארה"ב", אומר שפרן שהשתתף במספר תערוכות בטחון ומובייל, באמצעות הביתן הישראלי של מכון היצוא מה שסייע לו להגיע ללקוחות ברחבי העולם. "לצערנו, המקבילה בארה"ב לפיגועים שיש לנו כאן בארץ היא מטורף שפורץ לכיתות בקמפוסים ויורה לכל עבר ללא הבחנה. הדבר הביא לביקוש רב למערכת שלנו שמאפשרת לסטודנטים להעביר למשטרה המקומית מידע חיוני בזמן אמת לרבות וידיאו או תמונות של החשודים, ובמקביל מזניקה את כוח השיטור הקרוב לאירוע".

 

בנוסף מציין שפרן כי בניגריה זו הייתה הפעם הראשונה שנמדד זמן תגובה מרגע הודעה על אירוע. "המשטרה המקומית דיווחה על שיפור של 80% בזמן התגובה".

 

כרגע האפליקציה זמינה ללא תשלום לתושבי ישראל וניתן להירשם אליה כאן

 

אפליקציה המשדרת וידאו בזמן אמת למוקד

והאחרונה להיום הוא אפליקציית ריפורטי (Reporty). האפליקציה פותחה על ידי אמיר אליחי - מנכ"ל והמייסד של החברה. ריפורטי פיתחה מערכת לשידור וידאו בזמן אמת במהלך אירועים חריגים. עם הלחיצה על האפליקציה נפתחת מצלמת המכשיר והיא משדרת וידאו ואודיו דו כיווני למוקד הרלוונטי, הכולל נתונים מדויקים אודות מיקום המדווח ורמת אמינות הדיווח.

צילום: ריפורטי  ()
צילום: ריפורטי

למשל, במקרה בו אדם מדווח על מקרה חירום רפואי למד"א, יוכל המוקדן לראות את האירוע ואף להדריכו כיצד לפעול. המערכת מותקנת במוקדי מד"א ומכבי אש בישראל וכרגע נמצאת בתהליכי התקנה גם במוקד המשטרה.

 

כיצד פועלת ריפורטי? צפו

כיצד פועלת ריפורטי? צפו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הרעיון לפתח את האפליקציה היה במוחו של אליחי זמן רב, אך קיבל משנה תוקף לאחר חטיפת שלושת הנערים – מה שהוביל בסופו של דבר למבצע צוק איתן. בימים אלו מתכננת החברה לצאת לשיווק נרחב הן בארץ והן בחו"ל בעזרת מכון היצוא.

 

להורדת האפליקציה הקליקו כאן

 

בשבוע הבא תתקיים תערוכת Milipol בפריז, התערוכה החשובה באירופה בתחום ביטחון המולדת. מכון היצוא, בשיתוף עם מנהל סחר חוץ ומערך הניספחויות הכלכליות באירופה, יקימו בתערוכה ביתן לאומי בהשתתפות 24 חברות ישראליות אשר יציגו את מגוון טכנולוגיות ופתרונות בתחומים: אבטחת גבולות והגנה על תשתיות קריטיות, ניהול ושליטה בערים חכמות, פתרונות לאכיפת חוק ולוחמה בטרור, תקשורת ואלקטרו-אופטיקה ועוד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביטחון אישי מתחיל בסמארט-פון
שאול אבידב, מייסד חברת מוסקיטר
עובדי חברת ריפרטי
מומלצים