שתף קטע נבחר
 

הישג לטכניון: דוקטורנטית במקום ה-3 בתחרות בברלין

שני אליצור, שקיבלה לאחרונה מלגת מחקר ממשרד המדע, זכתה השבוע במקום השלישי בתחרות הבינלאומית Falling Walls Lab בברלין. אליצור הציגה טכנולוגיה חדשנית לייצור אנרגיית מימן,

שני אליצור, דוקטורנטית בפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון, זכתה השבוע במקום השלישי בגמר התחרות הבינלאומית Falling Walls Lab , שהתקיימה בברלין. בתחרות, שבה השתתפו 100 מתמודדים, הציגה אליצור טכנולוגיה חדשנית לייצור אנרגיית מימן, העשויה לצמצם את התלות בנפט באמצעות הנעה מבוססת-מימן.

 

במקום הראשון בתחרות זכתה סברינה בדיר מהמכון הטכנולוגי ETH בציריך,על טכנולוגיה למניעה של לידה מוקדמת, ובמקום השני זכתה ליאן ווילטס מאוניברסיטת אלברטה שבקנדה, על ניבוי של גרורות בסרטן הערמונית על סמך טיפת דם אחת.

 

שני אליצור (שלישית מימין) (צילום: Falling Walls Lab) (צילום: Falling Walls Lab)
שני אליצור (שלישית מימין)(צילום: Falling Walls Lab)

המשתתפים בתחרות בברלין (צילום: Falling Walls Lab) (צילום: Falling Walls Lab)
המשתתפים בתחרות בברלין(צילום: Falling Walls Lab)

 

אליצור זכתה לאחרונה במלגת משרד המדע לפיתוחים בתחום תחליפי נפט לתחבורה - מלגה שתאפשר לה להתמקד בעבודה על המשך המחקר שלה. ממשרד המדע נמסר כי תוכנית המחקר של אליצור הוכיחה היתכנות יישומית, העשויה להוביל בעתיד הקרוב לפיתוח בעל פוטנציאל מסחרי. שר המדע אופיר אקוניס אמר לאחר הזכייה במקום השלישי כי "המשרד ימשיך לעשות רבות למען קידומן של נשים בתחומי המדע ולתמוך בהן בדרכן לפריצת הדרך. זכייתה של אליצור אינה מקרית - היא חלק משורה הולכת וגדלה של נשים בישראל שמביאות להישגים ולגאווה בתחומי המדע, הטכנולוגיה והחדשנות".

 

אליצור החלה את לימודיה בטכניון כעתודאית, והמשיכה לתואר שני ושלישי. במסגרת הדוקטורט, בהנחיית פרופ' אלון גני וד"ר ולרי רוזנבנד, היא מפתחת טכנולוגיה חדשנית ליצירת אנרגיה ממימן. לדבריה, "הרעיון של הפקת אנרגיה ממימן אינו חדש, אבל מאחר שצפיפות המימן נמוכה, איחסונו דורש דחיסה אינטנסיבית מאוד או קירור לטמפרטורות נמוכות מאוד. מגבלות אלה, יחד עם ההיבטים הבטיחותיים שכרוכים בשימוש במימן, מעכבים חסמים לשימוש אזרחי נרחב באנרגיית מימן".  

שני אליצור לאחר זכייתה בתחרות בטכניון (צילום: דוברות הטכניון) (צילום: דוברות הטכניון)
שני אליצור לאחר זכייתה בתחרות בטכניון(צילום: דוברות הטכניון)

 

לנוכח עובדה זו פותח בפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון 'מפעל נייד' לייצור מימן בַּמקום - כלומר בתוך הרכב - ללא צורך באחסונו. השיטה מבוססת על אינטראקציה בין אלומיניום ומים בנוכחות מינון נמוך מאוד (2.5%) של חומר משפעל. האנרגיה החשמלית הנוצרת על ידי שימוש בתא הדלק גבוהה בסדר גודל ממה שאפשר לקבל בטכנולוגיות אחסון קיימות, לרבות סוללות ליתיום.

 

התחרות בטכניון בחודש ספטמבר    (צילום: דוברות הטכניון)

התחרות בטכניון בחודש ספטמבר    (צילום: דוברות הטכניון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

Falling Walls Lab היא תחרות בינלאומית בהשתתפות של 35 מדינות, המתקיימת בברלין מאז 2011 ומיועדת לסטודנטים בכל התארים וכן לחברי סגל, יזמים

 ותעשיינים צעירים (עד גיל 35). זהו פורמט בין-תחומי המעניק למתמודדים הזדמנות להציג רעיונות, פיתוחים והמצאות במסגרת זמן של שלוש דקות בלבד. שמה של התחרות הוא מחווה לנפילת חומות ברלין, והרעיון הבסיסי הוא שהמתמודדים יציגו בה פריצות דרך המהוות שבירה של "חומות" רעיוניות, טכנולוגיות ואחרות. אליצור השתתפה השבוע בגמר הבינלאומי בעקבות זכייתה לפני חודשיים במקום הראשון בתחרות Falling Walls Lab Israel , שהתקיימה בטכניון ביוזמה משותפת של המרכז להנדסת מחשבים ומרכז ברוניצה ליזמות בטכניון והאוניברסיטה העברית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות הטכניון
שני אליצור בתחרות בטכניון
צילום: דוברות הטכניון
מומלצים