הצ'רצ'ילים מתאחדים: "מירי רגב מוזמנת למופע, ניתן לה קצת בראש"
הם הופיעו על הבמות הגדולות באירופה, זכו למופע חימום של קווין והיו לאחת מלהקות הרוק המשפיעות בישראל - עם קצת עזרה מאריק איינשטיין. רגע לפני הופעת האיחוד סיפרו הצ'רצ'ילים על הימים ההם, על תוכניות לחומרים חדשים ולמה מירי רגב לא היתה שורדת את שנות ה-70. צפו בראיון ובביצוע המיוחד לקלאסיקה "אחינועם לא יודעת"
קשה להאשים את חברי הצ'רצ'ילים על שלקח להם כל כך הרבה שנים להתאחד. מאז התפרקה הלהקה ב-1972 פנו חבריה לעיסוקים עצמאיים - בין אם במוזיקה, כמו מיקי גבריאלוב, חיים רומנו ודני שושן, ובין אם בעסקי הגלידה כמו רוב האקסלי, שהגיע לארץ במיוחד בשביל האיחוד ההיסטורי, שיתקיים ב-28 ו-29 בנובמבר במועדון הבארבי בתל אביב.
רגע לפני, פגשנו את החברים בחדר החזרות לקראת האיחוד המיוחל, וזכינו גם לשמוע אותם מבצעים את הלהיט "אחינועם לא יודעת" בגרסה העכשווית. צפו.
הצ'רצ'ילים נחשבים כבר שנים לאחת הלהקות המשפיעות ברוק הפרוגרסיבי בארץ, עם מורשת שחוזרת ל-1967, אז קמו בהנהגתו של יצחק קלפטר, הצ'רציל המקורי, ועם המתופף עמי טרייבטש ז"ל, שהלך לעולמו ב-2010. קלפטר עזב לא הרבה אחר כך, ולא היה שם לחוות את תהליך הטרנספורמציה של מי שנחשבו ללהקת שלוכים שמנגנת שירים ארוכים מדי, לכדי אחד מהרכבי הגיטרות החשובים ברוק הישראלי.
בעוד בארץ לקח להם קצת זמן לתפוס. בעולם ובמיוחד באנגליה, שם נקראו "ג'ריקו ג'ונס" כדי לא להעליב את הבריטים, הם הפכו די מהר ללהקת ענק, שמתחככת במסדרונות הרוק עם שמות כמו דיפ פרפל, ג'תרו טאל ואפילו איזה הרכב אנונימי בתחילת דרכו - קווין משהו. "הם נשמעו אז זוועה", מספר שושן על להקת קווין של תחילת הדרך, שניגנה ברחוב בו שכן משרדם של הצ'רצ'ילים ואף הופיעה כלהקת החימום שלהם, לא פחות.
עוד באותם ימים, ובשונה מוחלט ממה שמסעיר את הזירה הרדיופונית והמוזיקלית של ימינו אנו, "קיפוח" ממש לא היה משהו לדבר עליו.
"המוזיקה הישראלית של ימינו צריכה להיות פחות שמרנית ולא לחשוב על מה ייכנס לגלגלצ - שיתנו בראש", אומר גבריאלוב. "הקיפוח כפי שמציגים אותו היום לא היה קיים בתקופה שלנו. רוב החבר'ה שניגנו בלהקות הקצב באו מהפריפריה וממשפחות מעוטות יכולת. כולם הקימו להקות והופיעו כל הזמן. אני לא מבין למה מירי רגב קורעת את העם לאשכנזים ומזרחים. שתבוא להופעה - ניתן לה קצת בראש".
גם אם הצ'רצ'ילים כבר לא קיימים היום כהרכב במשרה מלאה, הם ללא ספק הותירו מאחוריהם מורשת מוזיקלית מכובדת, והישג שאף אחד לא יכול לקחת מהם - אולי לקנות, שכן אלבום הבכורה של ההרכב מ-1969, שנקרא פשוט "הצ'רצ'ילים", נחשב עד היום לפריט האספנות היקר ביותר בישראל, כשנדירותו רק מעלה את מחירו עם כל שנה שעוברת. אם תרצו לשים ידכם על אחד מעותקי האלבום, תוכלו לנסות ולרכוש את העותק של רומנו, ששומר אותו בינתיים בבוידעם ומחכה שערכו יגיע ל-20 אלף פאונד.
צ'רצ'יל של כבוד שנפקד גם הוא מהאירוע הוא כמובן אריק איינשטיין. האיש שזיהה את הפוטנציאל הגלום בחבורת ארוכי השיער הזרוקה, הפך אותם ללהקת הליווי שלו והכיר אותם לקהל שלם שלא נחשף אליהם לפני כן, הלך לעולמו בדיוק לפני שנתיים. גם היום ניכר שחסרונו מורגש. את האיחוד של הלהקה, הם אומרים, היה מגיע לחזות במו עיניו, ובהמשך - אולי אף היה שומע כמה שירים חדשים של הלהקה. "אולי נקליט שיר, שניים, אולי אלבום", מסכם גבריאלוב. "כל זמן שאנחנו חיים - הכל עוד פתוח".