שתף קטע נבחר

ירידה של 12% בהכנסות כיל ברבעון השלישי

הרווח הנקי ירד ב-14% והסתכם ב-154 מיליון דולר. הסיבה העיקרית לירידה בתוצאות - החולשה בשוק האשלג העולמי. כיל פספסה את תוצאות השוק הן בשורה העליונה והן בתחתונה

כיל פרסמה היום (ה') דוחות מאכזבים לרבעון השלישי: הרווח נקי למניה עמד על 10 סנט, כשתחזיות השוק עמדו על 13 סנט למניה. הכנסות החברה ברבעון עמדו על 1.38 מיליארד דולר, כהצפי עמד על 1.4 מיליארד דולר.

 

הכנסות החברה שבשליטת החברה לישראל עמדו ברבעון על 1.38 מיליארד דולר, כשהצפי עמד על 1.4 מיליארד דולר. שורת ההכנסות משקפת ירידה של 11.6% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, שבו עמדו המכירות על 1.56 מיליארד דולר.

  

יצרנית הדשנים הישראלית חותמת רבעון שבמהלכו נמשכה החולשה בשוק האשלג העולמי. מול הנזקים שגרמה לחברה השריפה במתקן ייצור הדשנים רותם במהלך התקופה המדווחת, הצד החיובי הוא שמדובר ברבעון ראשון נטול שביתות עובדים, לאחר תקופה ארוכה של מאבקים מול ההנהלה.

 

הירידה בשורה ההכנסות מיוחסת על ידי החברה לשורה של אירועים: מכירת פעילויות שאינן בעסקי הליבה של החברה במהלך החודשים האחרונים - שעל פי כיל גרמה לצמצום של 84 מיליון דולר בשורת ההכנסות; שינויים בשערי חליפין הובילו לירידה של 74 מיליון דולר בהכנסות, בעיקר לנוכח פיחות שער היורו מול הדולר; השריפה במתקן רותם - פגיעה של 33 מיליון דולר; ירידה במכירות תרכובות ברום ומוצרי מגנזיום במסגרת החזרה לייצור לאחר סיום השביתה.

 

ההשפעה השלילית של האירועים האמורים קוזזה בחלקה במהלך של איחוד חברות, שהגדיל את ההכנסות ב-65 מיליון דולר, לצד עלייה במכירה בשני פוספט שתרמה עלייה של 17 מיליון דולר.

 

מכירות האשלג, שנרשמות במגזר הדשנים, ירדו ב-8.7% אחוז והסתכמו ב-387 מיליון דולר. המחיר הממוצע של טונה אשלג ברבעון השלישי ירד עד ל-305 דולר, מול 324 דולר ברבעון המקביל ב-2014 - ירידה של כ-6%. על אף הירידה במכירות, שיעור הרווח התפעולי המתואם על פעילות האשלג עמד על 35%, מול שיעור רווח של 29% ברבעון המקביל. בסך הכול מכרה כיל ברבעון השלישי 1.202 מיליון טונות אשלג, מול 1.318 מיליון טונות ברבעון המקביל.

 

מגזר המוצרים התעשייתיים רשם הכנסות של 282 מיליון דולר - ירידה של 14% בהשוואה לרבעון המקביל. מגזר מוצרי התכלית רשם הכנסות של 419 מיליון דולר - ירידה של 7%.

 

בדיווחיה על תוצאותיה הכספיות היום לבורסה, מסרה גם כיל כי בכוונתה לדחות את מועד סגירת מפעל המגנזיום בשנה, מינואר 2017 לינואר 2018

בתגובה לכך מסר יו"ר ועד עובדי מפעל המגנזיום, אבי בן שושן: "ניר גלעד והנהלת כי"ל החליטו להשאיר את הסכין על צווארם של עובדי מפעל המגנזיום שנה נוספת, במקום להודיע על ביטול סגירת המפעל כפי שהתחייבו לעובדים ולמשקיעים. 800 העובדים המועסקים במפעל, פרנסתם ומשפחותיהם, מוחזקים כבני ערובה במשחק הכוחות שמנהלת כי"ל מול המדינה.

 

בילי פרנקל השתתפה בהכנת הידיעה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר מאיר
מפעלים המלח של החברה
צילום: עופר מאיר
מומלצים