שתף קטע נבחר
 

בתגובה לחרם: הורידו יינות אירופאים מהמדפים

יואב שוורץ, בעלים של חנות יין בבני ברק, נאבק בהחלטת האיחוד האירופי לסמן מוצרים מההתנחלויות בדרך מקורית: הסיר מהמדפים שלו את כל היינות המיוצרים באירופה ושם במקומם יינות שמיוצרים בשומרון. צפו

בעקבות החלטת האיחוד האירופי לסמן מוצרים מהשטחים - יואב שוורץ (46), בעלים של חנות שירת היין בבני ברק, החליט להגיב בדרך מקורית והסיר מהמדפים שלו את כל היינות המיוצרים באירופה. במקומם, הוא שם יינות שמיוצרים בשומרון. "מאז שהנושא עלה לכותרות, החלטתי פשוט להוריד יינות מאירופה מכל המדפים בחנות", מספר שוורץ ל-ynet.

 

"הורדתי יינות מספרד , איטליה וצרפת. זה גורם לי לנזק כלכלי אבל אני מוכן לספוג אותו", הוא מוסיף. מחירי הבקבוקים אצלי נעים בין 200 ל-500 שקלים, זה לא דבר פשוט". בינתיים, היינות מאוחסנים ואינם למכירה. "גם אם אנשים יבואו ויבקשו את היינות האירופאים, נכון לעכשיו אני לא מוכר", הוא מבהיר.

 

שוורץ מסיר את היין מהמדפים - צפו: 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בהתייחסו להחלטה על סימון המוצרים הוא ציין כי "מדובר בהחלטה פוליטית שמונעת מאנשים לטעום מוצרים איכותיים. יש היום ביהודה ושומרון מוצרים איכותיים שלא נופלים באיכותם מאף יין אירופאי. בנוסף, הנפגעים העיקריים מהחרם הם דווקא הפועלים הפלסטינים, שיאלצו לעזוב את עבודתם במידה שיהיו הפסדים".

 

תנועת המושבים: החרם יגיע לכל ישראל

בתנועת המושבים הזהירו היום כי החרם האירופאי על מוצרי חקלאות מההתנחלויות עלול להתפתח לחרם על כלל המוצרים החקלאיים במדינה, דבר שעלול לפגוע באופן מיידי בכל החקלאים המייצאים לחו"ל בענפים השונים דוגמת פירות, ירקות, פרחים ומטעים. "האירופאים לא מבחינים בין מוצרים מההתנחלויות לבין מוצרים חקלאיים בכל המדינה", טוענים שם.

 

מזכ"ל התנועה, מאיר צור פנה לראש הממשלה בנימין נתניהו, לשר החקלאות, אורי אריאל ולסגנית שר החוץ, ציפי חוטובלי, בדרישה לפעול בנושא ולמנוע את החרם. "עלול להיווצר מצב מידי של חרם חקלאי על כלל המוצרים החקלאיים במדינה ובכך לפגוע קשות בייצוא החקלאי לאירופה" הוא אומר. "החקלאות הישראלית נמצאת כיום במשבר ופרנסה של חקלאים רבים תלויה בייצוא לחו"ל. חרם כזה על מוצרים חקלאיים עשוי להוביל לסגירה של משקים חקלאיים".

 

מנתונים שפרסמה אמש מועצת יש"ע - בשנים אחרונות חל גידול ניכר של 30% במספר המפעלים ביהודה ושומרון, מ-680 מפעלים בשנת 2011 ל-890 בשנת 2015. במפעלים אלו מועסקים על פי נתוניהם כ-24 אלף עובדים, מתוכם כ-15,300 אלף עובדים תושבי הרשות הפלסטינית - גידול של כ-24% לעומת שנת 2011.

 

במועצת יש"ע מציינים כי גידול זה התרחש למרות חוקים שחוקקו ברשות הפלסטינית, נגד עבודת פלסטינים בעסקים יהודיים ביהודה ושומרון ונגד סחר במוצרי התנחלויות. עוד מציינים שם, כי האוכלוסייה הפלסטינית מהווה כ-62% מכלל העובדים בתעשייה ובחקלאות וכי התפתחות התעשייה באזור מאפשרת ליצור מקומות עבודה חדשים לאוכלוסיה המקומית. עם זאת - לא פעם עובדים אלו מרוויחים שכר נמוך משמעותית משכר מינימום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שוורץ. מוריד בקבוקים מאירופה - ושם מהשומרון
מומלצים