אדורה ביסטרו נפתחה שוב - ומה עוד חדש בקולינריה?
מסעדה עדתית חדשה בירושלים, מסעדה תאילנדית טרנדית ברחוב אלנבי בתל אביב, מסעדה שכונתית בכוכב הצפון בתל אביב, והצצה ראשונה אל המטבח של השף הצעיר והכישרוני, אלי שטיין, שפותח מחדש את ביסטרו אדורה בתל אביב
אדורה ביסטרו
הערב תיפתח מחדש מסעדת "אדורה ביסטרו" בתל אביב, בגרסתה החדשה עם השף אלי שטיין. שטיין, שעבד בעבר עם השף יונתן רושפלד ב"הרברט סמואל", עם השף יובל בן נרייה ב"טאיזו" ועם השף ירון שלו ב"טוטו", יצר מטבח אירופאי עם נגיעות אסייתיות.
בין המנות: דג ים מקומי חרוך, צ'אטני תבלינים צהוב ובטטה לבנה צלויה; סלט קלאמרי סגול מקומי, ליים, צ'ילי, למון גראס וביצה רכה; שרימפס קריסטל וקלאמרי מקומיים, ירקות של חורף, שום קלוי וסויה תאילנדית לבנה; טורטליני ברווזים עם חמאה לבנה, ציר ברווז, בלסמי מיושן ופרמג'אנו רג'יאנו; שיפוד לוקוס לבן בלאדי, קארי עגבניות, חצילים מטוגנים ויוגורט כבשים סמיך.
בן יהודה 226, 6050896־03, ראשון־חמישי 18:30־אחרון הלקוחות, שישי ושבת 18:00־אחרון הלקוחות
התאילנדית בהר סיני
השבוע נפתחה ברחבת בית הכנסת הגדול ברחוב אלנבי בתל אביב מסעדה תאילנדית חדשה, העונה לשם – התאילנדית בהר סיני. המקום שייך לשני אחים – צבי גרוס ויניב גרוס – שהם הבנים של מסעדן טברייני ותיק (מסעדת הבית, הפגודה). הקונספט של המקום הוא חיבור של האוכל מהמטבח התאילנדי לחיי לילה ואלכוהול.
"אנחנו אוכלים את האוכל הזה מגיל אפס", מצהיר צבי גרוס, "כי המסעדה הראשונה שאבא פתח, מסעדת 'הבית' נפתחה בשנת 78, והבית שלנו היה ממוקם ממש מעליה. כשהיינו ילדים, היינו יורדים למטה לאכול את ארוחות הצוות של התאילנדים, ומשם החיבור החזק לאוכל הזה".
בהמשך נסעו שני האחים לתאילנד, ושם, במרכז האי פוקט, הם פגשו את הקונספט של ארוחות שרינג תאילנדיות, שמתחברות למוזיקה ולאלכוהול.
בין המנות המוצעות במקום יש דג מטוגן עם סלט מנגו; דגים קטנים מהים התיכון (מליטות, ברבוניות, מה שמגיע טרי) מטוגנים בטמפורה עדינה, המגיעים עם שני מטבלים – אחד תמרהינדי מתוק חמוץ, והשני צ'ילי ירוק וליים; סלט דג חלוט עם למון גראס וצ'ילי ועשבי תיבול; סלט פפאיה; באק צ'וי שיטאקי; מרק קוקוס; וטום יאם (צמחוני או בגרסה עם פירות ים).
הר סיני 1, ראשון־חמישי 19:30־24:00, שבת־24:00
לוקנטה
בתוך שכונת כוכב הצפון בתל אביב נפתחה מסעדת שף שכונתית, השייכת לשי אבוהב (בעלה של), למסעדן הותיק ארל'ה ברזילאי ולשלמה עזרן (הגאון ממאסטר שף). במקום יש אופציה לקחת אוכל מוכן הביתה, כולל בסופי שבוע.
במקום מגישים כריכים, מאפים וסוגים שונים של סלטים. בצהריים המקום הופך למסעדה של ממש, שבה מוגשות מנות בשריות, וספיישלים.
בוני העיר 9 כוכב הצפון תל אביב, 5176616־03, ראשון־חמישי 7:00־22:00, שישי 7:00־15:00
שף גראונד
קונספט חדש של ארוחות נפתח בימים אלה בפתח תקווה: בתוך חלל אירוח מעוצב, הסועדים בעצמם בוחרים את השף שלהם לאותו הערב: מיקי שמו, אבי לוי, אבי ביטון, אביב משה, שאול בן אדרת, פרנק אזולאי ואחרים. החלל נמצא בתוך מבנה תעשייתי, והוא גדוש בצילומי אוכל. המטבח פתוח אל האורחים, מה שהופך אותם שותפים לתהליך. המקום כשר ללא תעודת כשרות.
המקום מתפקד למעשה כחדר פרטי לכל דבר, מה שאומר שאי אפשר להזמין מקומות ספורים למסעדה אלא רק לאירועים הנעים בין 35-55 סועדים. מחיר לסועד: 350 ש"ח.
טלפון להזמנות: 1700705805
רובע 5 ירושלים
מסעדה חדשה שנפתחה במרכז ירושלים מציעה תפריט עדתי בגרסה עדכנית, אותו רקח השף אוהד אמזלג. המטבח מתכתב עם מנות מהמטבח הטוניסאי, הכורדי, המרוקאי והערבי. בין המנות יש קובה ניה; מעורב ירושלמי על לזניה פתוחה; שווארמה פרגית על מלאווח ועוד.
במסעדה בר גדול, המציע 30 מקומות ישיבה. כל בקבוקי היין במסעדה נמכרים במחיר של 99 ש"ח לבקבוק.
הלל 35, ירושלים, 6235547־02, ראשון־חמישי 18:00־24:00, שישי ושבת 12:00־24:00