הצעת הרכש של מיילן ללפריגו נכשלה
פריגו הייתה צריכה רוב של 50% לפחות מבין בעלי המניות על מנת לאשר את העסקה, בפועל רק כ-40% הצביעו בעד. המשמעות - פריגו תשאר עצמאית ולא תירכש ב-26 מיליארד דולר, וכל אחת מהחברות תכנס למדדי תל אביב
עכשיו זה רשמי: הצעת הרכש העוינת של מיילן לפריגו בסך 26 מיליארד דולר נכשלה - רק כ-40% מעלי המניות של פריגו הצביעו בעד העסקה, בעוד שנדרשו 50% מהקולות כדי לאשר את ההצעה. המשמעות היא שפריגו נשארת חברה עצמאית, והן מיילן והן פריגו ייכנסו למדדי תל אביב.
לכתבות נוספות בערוץ כלכלה
מיילן הייתה זקוקה לתמיכה של מעל 50% מבעלי המניות של פריגו על מנת להעביר את העסקה. עבור בעלי המניות הישראליים של פריגו הייתה בדילמה לא פשוטה, שכוללת נוסף להיבטים הכלכליים שיקולים רגשיים, הן בשל היכרות חיובית רבת שנים עם החברה והנהלתה ולא פחות חשוב הזיקה שיש לפריגו למשק הישראלי.
גם הסקרים שפורסמו בסוף השבוע של חברת Evercore ISI (חברת סקרים מוולסטריט) בין מחזיקי מניית פריגו בטווח האורך, רק 15% ענו כי הם עומדים להיענות להצעת הרכש מול 85% מתנגדים. בקרב המשקיעים לטווח הקצר רק 55% מוכנים להיענות להצעת הרכש לעומת 45% מתנגדים.
פריגו מעסיקה יותר מ-10,000 עובדים, מהם 1,300 בישראל. לפריגו רגל ישראלית, שנוצרה בעקבות רכישת חברת התרופות הישראלית אגיס ב־2005 מידי מורי ארקין תמורת 820 מיליון דולר ועם השנים ביצעה עסקאות 27 מיזוגים ורכישות קטנות – כולם ללא צורך בהשתלטות עוינת.
עיקר הייצור של פריגו נמצא כאן בישראל ומתמקד בחומרים פעילים לתרופות (API), בנוסף לתרופות גנריות לשימוש במדינות אחרות. הזרוע הישראלית גם עוסקת ביבוא תרופות, בין היתר של החברות סנדוז, טקדה, GSK, ומכשור רפואי של סימנס. את הפעילות בישראל מנהל איציק מעיין, סמנכ"ל הכספים של החטיבה הבינלאומית של פריגו, המרכזת את הפעילות של החברה מחוץ לארה"ב.