הגבול ייסגר לפליטים? "יראו בכולנו מחבלים"
פיגועי פריז ישפיעו דרמטית על ההתמודדות עם גל המהגרים האדיר ששוטף את אירופה, בוודאי אחרי שנודע כי אחד המחבלים התחזה לפליט וכך נכנס לאירופה. ראש המודיעין הגרמני קורא לנקוט "צעדי ביטחון הולמים" בגבולות, פולין הודיעה שלא תקלוט מהגרים כפי שחויבה. ברלין: "הפליטים בורחים מאותו טרור ולא צריכים לסבול"
פולין הייתה אתמול בצהריים למדינה הראשונה שמודיעה כי לנוכח מתקפת הטרור בפריז, אין לה שום כוונה לעמוד בהסכם המכסות שגיבש האיחוד האירופי לגבי מספר המהגרים שתקלוט כל מדינה באירופה כדי לתרום להתמודדות עם האקסודוס האדיר של מהגרים אל היבשת. לפי ההסכם אמורה הייתה פולין לקלוט כ-7,000 מהגרים, אבל כעת היא אומרת כי אין באפשרותה לקלוט אותם ללא ערבויות ביטחוניות.
גרמניה ממשיכה להוביל את הקול הקורא לקבל את הפליטים בזרועות פתוחות ולהימנע מהתנכלויות להם. סגן הקנצלרית, זיגמר גבריאל, הזהיר שלא להתנפל על המהגרים בעקבות פיגועי פריז. הוא אמר כי הפליטים המחפשים מקלט באירופה אינם צריכים לסבול משום שהם באים מהאזורים שמהם מיוצא הטרור לאירופה ולשאר העולם. בשיחה עם כתבים בברלין הוא אמר: "אנחנו ערוכים להגן עליהם ולהבטיח שהם לא יסבלו רק משום שרוצחים בצרפת מאיימים על אנשים ועל אירופה בשם הדת". גבריאל הוא מנהיג מפלגת השמאל-מרכז הגרמנית "המפלגה הסוציאל-דמוקרטית".
אבל גם בגרמניה יש מי שקורא להתנהלות קשוחה יותר. ראש שירותי המודיעין הפנימיים של גרמניה קרא לנקוט "צעדים הולמים" בכל הקשור לטיפול בכניסה היום-יומית של אלפי פליטים לגרמניה. הוא אמר כי קיצונים נוספים עלולים לנצל את הכאוס שמתפתח מעת לעת בגבולות סביב נהירת המהגרים. "ייתכן שיש גם מחבלים שמגיעים עם הפליטים, אבל אנחנו מעריכים שזה פחות סביר", אמר ראש מודיעין הפנים הגרמני, האנס-גרג מאסן, לפני שפורסם כי לפחות אחד המחבלים הסתנן כנראה לאירופה דרך יוון בין הפליטים. "חשוב שלכוחות הביטחון יהיו נהלים מתאימים בנוגע לכניסה לגרמניה והיישום של הליכי בקשת המקלט".
מאסן הזכיר כי הדרך שעוברים פליטים מסוריה ומעיראק דרך טורקיה, יוון ומדינות הבלקן לאירופה היא דרך מסוכנת ביותר: "יהיה זה מסוכן ולא טיפוסי למחבלים שיוצאים לפעולה להגיע לאירופה דרך טורקיה ואיי יוון בסירת עץ". הוא הביע דאגה מהאפשרות שאיסלאמיסטים קיצונים שכבר נמצאים בגרמניה ינסו לגייס בתוכה מהגרים צעירים: "אנחנו שמים לב לכך שאיסלאמיסטים מנסים באופן ספציפי ליצור קשר עם פליטים במתקני קליטה. אנחנו יודעים כבר על יותר מ-100 מקרים כאלה".
בינתיים, בסוכנויות הידיעות מצטטים מבקשי מקלט שהגיעו לאירופה ממדינות עניות ומוכות מלחמה כמו סוריה ומגנים את פיגועי פריז. הם מביעים חשש שכעת הניסיון שלהם להיקלט במערב אירופה ולפתוח בה חיים חדשים יהיה קשה עוד יותר. חלק מהמהגרים שנוהרים מסלובניה דרך אוסטריה אל גרמניה ומדינות אחרות במערב אירופה אמרו כי המראות ברחובות פריז הזכירו להם את מה שהם עצמם ברחו ממנו.
זבאר אכרם, בן 29 שברח מעיראק, סיפר: "זה טרור כמו זה שמתרחש בסוריה ובעיראק". עבדול סלאם, בן 31 שברח מסוריה,
אמר כי הוא חושש שכעת "כל הפליטים ייחשדו כמחבלים פוטנציאליים". פרהאד נזדבאן, בן 29 מסוריה, הוסיף: "בסוריה יש מלחמה, פה יש מלחמה. זאת בעיה".