בית כנסת המריבה בגבעת זאב ייבנה מחדש
בית הכנסת היה אמור להיהרס עד יום שלישי לפי הוראת בג"ץ. בנט ודרעי סיכמו על מתווה שהוצג לראש הממשלה על בניית מבנה חדש סמוך למבנה הישן, שייהרס לאחר סיום הבנייה
עד יום שלישי היה אמור להיהרס בית הכנסת בגבעת זאב שהפך למוקד מחלוקת לאור החלטת בג"ץ שהוא הוקם על קרקע פלסטינית פרטית - והיום (א') הושג פתרון. בישיבה שנערכה בלשכת ראש הממשלה סיכם בנימין נתניהו יחד עם יו"ר הבית היהודי, השר נפתלי בנט, ויו"ר ש"ס, השר אריה דרעי, על מתווה חדש של בנט ודרעי שלפיו ייבנה בית כנסת חדש סמוך למבנה הישן שיועד להריסה.
לפי המתווה, המתפללים יעברו למקלט ובאופן מיידי תוקצה קרקע של מגרש משחקים לבניית קבע. בישיבה נכחו גם השר משה יעלון וראש המועצה גבעת זאב.
רב בית הכנסת איילת השחר, עזריאל הכהן, מסר שהמוחים יסכימו למתווה רק לאחר שבית הכנסת החדש והמתפללים יעברו אליו. עד אז, לדבריו, המאבק נגד ההריסה יימשך.
בית הכנסת בהתנחלות גבעת זאב שמצפון לירושלים עומד במרכז המחלוקת כבר זמן רב. ארגון יש דין הגיש עתירה לבג"ץ בדרישה להרוס אותו מאחר שלטענתו נבנה על שטח פלסטיני. בג"ץ קיבל את העתירה ומועד ההריסה נקבע לתחילת נובמבר.
על רקע ההתנגדות להחלטה והתבצרות הצעירים במקום הסכים בית המשפט לדחות את ההריסה ליום שלישי.
בית הכנסת, שהיה משיב בעתירה לבג"ץ, עתר במסגרת ההליך נגד הרשויות האחראיות על מימוש צו ההריסה והכוחות המבצעים בנימוקים חדשים מן המשפט הבינלאומי המעניקים הגנה משפטית לאתרים דתיים ובתי תפילה מפני הריסה. מי שגויס לייצג אותו הוא עו"ד גלעד קורינאלדי, עורך הדין שמנע את הריסת בתי הכנסת ביישובים היהודיים בחבל עזה במסגרת ההתנתקות.
במקביל לכך נעשו ניסיונות להגיע להסדר עם בעלי הקרקע הפלסטיניים, בפתרונות יצירתיים כגון רכישה בדיעבד וחילופי שטחים. בנוסף נרתמה לעניין לשכת הנשיא לשעבר שמעון פרס, באמצעות יועצו המדיני נדב תמיר, ומתפללי בית הכנסת אף פנו בעניין ליו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן.