שתף קטע נבחר

 

"סייפטי צ'ק" בפייסבוק - למה רק בצרפת?

לאחר סדרת פיגועי הטרור הגדולים בפריז, 41 מיליון צרפתים דיווחו כי הם עברו את האירוע בשלום דרך פייסבוק. שיתוף ברשת החברתית הוא בלתי נמנע - אך מדוע החליטו בחברה לפתוח את האפשרות הזו דווקא באירוע זה?

בעקבות מתקפת הטרור האכזרית בפריז ביום שישי האחרון, הרשת החברתית הפעילה את כפתור בדיקת הבטיחות (Safety Check) שאמפשר לעדכן את קרובינו, בזמן אסון גדול - שהכל בסדר. מפייסבוק ישראל נמסר כי ב-24 שעות שלאחר המתקפה, 4.1 מיליון איש השתמשו בפיצ'ר כדי לדווח שהם בסדר והמספרים הגיעו ל-360 מיליון איש שקיבלו את העדכון על חבריהם או בני משפחתם.

 

בטקלאן - אנשים דיווחו ברגעי האימה    ( "לה מונד")

בטקלאן - אנשים דיווחו ברגעי האימה    ( "לה מונד")

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

על פי פייסבוק, ל-78 מיליון אנשים היו 183 מיליון אינטראקציות ברשת סביב האירועי הטרור בפריז. הפיצ'ר, שהושק לראשונה לאחר אסון פוקושימה ביפן והופעל גם ברעידת האדמה בנפאל, מפותח כאן במרכז המחקר ופיתוח של פייסבוק בישראל על ידי צוות של 70 עובדים. 

 

פעם ראשונה מופעל באירוע טרור ()
פעם ראשונה מופעל באירוע טרור

 

מתקפת הטרור בפריז היא הפעם הראשונה שפייסבוק הפעילה את כפתור בדיקת הבטיחות באירוע שהוא לא אסון טבע. בעקבות החלטה זו הושמעה ביקורת ברחבי הרשת, שכן בשבוע האחרון היו גם פיגועים בביירות - בה נהרגו 41 בני אדם ונפצעו מאות, בעיראק בה נהרגו 23 בני אדם וגם הפיגוע שהתרחש בדרום הר חברון בו נורו למוות יעקב ונתנאל ליטמן.

 

מארק צוקרברג, מייסד ומנכ"ל החברה, פרסם בעקבות כך הודעה

 בעמוד שלו כשהוא בעצם מרמז כי עד כה הם חשבו להשתמש בכפתור רק לאסונות טבע ולאחר המתקפה בפריז הם החליטו להרחיב את השימוש, כך נכתב גם בבלוג. "הרבה אנשים שאלו, ובצדק, למה הפעלנו את בדיקת הבטיחות על אירוע הטרור שהתרחש בפריז, אבל לא בביירות ובמקומות אחרים. עד יום שישי, המדיניות שלנו בנושא הייתה להפעילו במקרים של אסונות טבע. חשבנו על כך ומעכשיו אנחנו מתכננים להפעילו גם באסונות אחרים".  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים