נוסעים לחו"ל: פורמט הטיולים החדש שהמציא הישראלי הבוגר
איזה סוג טיול המציאו המבוגרים הישראלים, למה מומלץ לקחת מרשמים באנגלית, איך אורזים ביעילות והאם ספונטניות יכולה להפחית עלויות? שמונה המלצות לפני שעולים על מטוס בדרך לטיול בגיל מבוגר
אין יעד שהוא רחוק מידי. אם בעבר טרק בהודו היה נחלתם הבלעדית של צעירים אחרי צבא, היום יותר ויותר מבוגרים כובשים את ההרים גם בנפאל ומוכיחים שוב ושוב שהגיל הוא רק תירוץ, למי שבוחר להשתמש בו.
אולם בגיל מבוגר הדרך והבחירה לאן מטיילים ואפילו איך לעשות את זה, משתנה. לעיתים משתנים שלא היו בעלי משמעות בעבר מקבלים מקום של כבוד ומכתיבים את הבחירה לאן יוצאים, מתי ואיך עושים את זה. לפניכם שמונה המלצות שכדי שתדעו לפני שאתם עולים על המטוס ומגלים עולם.
עוד במדור 60 פלוס:
רעבים כל הזמן? 5 נשנושים בריאים לימים הקרים
הורים מבוגרים: למה לא כדאי חשבון משותף עם הבן
מחקר מצא: מהי הדרך למחוק 25 שנה בגיל מבוגר
חצי מאורגן: המצאה ישראלית
על פי נתוני הדקה ה-90 היעדים הפופולאריים ביותר לבני הגיל המבוגר הם רומניה, איטליה, ספרד, סין, תאילנד וארה"ב. הישראלים אוהבים להמליץ על המקומות בהם ביקרו וחשוב להם שהחברים שלהם יראו גם.
"בשנים אחרונות אנחנו עדים לזן חדש של טיולים לבני הגיל המבוגר, טיולים חצי מאורגנים", מספרת דנה לביא, משנה למנכ"ל הדקה ה-90."מבוגרים רבים רוכשים חבילה של טיסה ומלון ורוכשים בנפרד טיולים מאורגנים יומיים, בעלי גוונים שונים. זה פתרון ישראלי יצירתי משום שקשה למצוא יעד שהמבוגרים כיום עדיין לא ביקרו בו ולכן רובם מחפשים תוכן חדש אשר יעשיר בדרך אחרת את הטיול. וכך ניתן למצוא טיולים על טהרת הקולינריה, טיולים למיטיבי לכת, טיולי אומנות וכמובן טיולי אקסרים וג'יפים מותאמים".
בלי לתכנן הרבה מראש
ספונטניות זה שם המשחק. "בשנים האחרונות ניתן לראות עלייה בצרכנות ספונטנית", חושפת לביא את ייחודיות בני הגיל המבוגר, "אם פעם היו מזמינים טיולים חודשיים מראש או יותר, היום מזמינים אפילו שבועיים או שבוע לפני מועד העלייה למטוס. הספונטניות והגמישות של צרכנים בגיל הזה גורמת לירידה במחיר הטיול עבורו וליצירת הטיול אטרקטיבי יותר".
"גם משך השהייה מעבר לים, השתנה. פעם היו טסים לטיול אחד בשנה למשך זמן ארוך, היום יוצאים כמה פעמים בשנה לטיולים קצרים יחסית של בין שבוע לשבועיים".
אתם קובעים את הקצב
אל תתפשרו על לוח הזמנים מותאם לכם. חברות הטיולים הבינו כבר כי בני הגיל המבוגר צריכים לקבל טיול עם קצב אחר ואפילו עדיף לוותר על מספר אתרי תיירות כדי להתאים את הזמנים לאלו הרוצים להנות מהטיול ולא להרגיש חסרי נשימה במרוץ אחרי האתר הבא.
ביטוח: אל תקחו סיכונים מיותרים
בחירת כיסוי רפואי מתאים למצבכם. "על מנת שחברת הביטוח תוכל להעניק את הכיסוי הרפואי הנדרש בעת אירוע רפואי בחו"ל, עליכם ליידע את חברת הביטוח במצבכם הרפואי העכשווי", מסבירים בחברת הביטוח PassportCard ומפרטים, "בכלל זה, נטילת תרופות באופן קבוע, מחלות כרוניות כגון יתר לחץ דם, שומנים בדם, סכרת, אסטמה ועוד. החמרה במחלה, או בעיה רפואית שחברת הביטוח אינה מודעת אליה, לא תכוסה על ידה".
ידעתם כי גם טיולי ג'יפים בדרכי עפר או רכיבה על אופניים בדרך לא סלולה לחלוטין נחשבים כספורט אתגרי? זאת על פי פוליסות הביטוח. וודאו כי הביטוח שרכשתם מתאים לטיול שאתם עושים.
צרפו מרשמים גם באנגלית
רבים מבני הגיל המבוגר צורכים כדורים שונים על בסיס יום יומי ולכן חשוב לזכור לקחת את כל התרופות, וכביטחון מומלץ לצרף את כל המרשמים השונים גם בשפה האנגלית.
חלקו את המטען
כדי שלא תרגישו שלקחתם את כל הבית לטיול של שבועיים חשוב לחלק את המטען ולהתאים את הביגוד למזג האוויר אליו אתם טסים. בנוסף חשוב לצרף מספר פרטי לבוש גם בתיק העלייה למטוס, אריזה שכזאת יכולה לסייע במיוחד במקרים של אובדן מטען לאחר טיסה.
אורזים חכם
צוות אוויר הכין סרטון הדרכה איך ומה לארוז כאשר נוסעים ולא רוצים לסחוב הרבה. צפו בטיפים של בעלי הניסיון:
אל תשכחו למה נסעתם
לבלות. הדבר החשוב ביותר בטיול הוא לדעת כי אתם יוצאים לחופשה, קחו את הדברים בפרופורציות, אל תתיחסו לכל אירוע מינורי וחשוב לתת למוח לנפוש בדיוק כמו הגוף.