המשק צמח ב-2.5% ברבעון השלישי
ברבעון השני של השנה צמח המשק ב-0.2% וברבעון הראשון ב-2%. הסקטור העסקי גדל ברבעון השלישי בשיעור שנתי מעט גדול יותר של 2.7%, לאחר ירידה של 0.9% ברבעון הקודם
אחרי נקודת השפל שנרשמה ברבעון השני של השנה, חזר המשק הישראלי לרמת פעילות סבירה, וברבעון השלישי נרשמה כבר צמיחה בשיעור שנתי של 2.5%. יחד עם זאת צריך לזכור שהשוואת שיעור הצמיחה ברבעון השלישי היא מול הרבעון הקודם, שבו נרשמה כאמור צמיחת שפל, בשיעור שנתי של 0.2% בלבד. ברבעון הראשון של השנה נרשמה צמיחה של 2%.
לכתבות נוספות בערוץ הכלכלה
לפני חודש העריכה הלמ"ס כי בכל שנת 2015 יצמח המשק הישראלי רק ב- 2.5% - שיעור הצמיחה השנתי הנמוך ביותר שנרשם בשש השנים האחרונות, לאחר יציאת המשק מהמשבר הגלובלי. הצמיחה הנמוכה שתירשם השנה באה לאחר שגם בשנה שעברה צמח המשק בשיעור מתון יחסית של 2.6%, ובשנת 2013 הסתכמה הצמיחה ב- 3.3%.
מהאומדן הראשון של החשבונות הלאומיים לרבעון השלישי של השנה שהלמ"ס פרסמה היום (ב') מתברר עוד כי התוצר של הסקטור העסקי גדל ברבעון השלישי בשיעור שנתי מעט גדול יותר של 2.7%, לאחר ירידה של 0.9% שנרשמה בו ברבעון הקודם. הפער העיקרי בין כלל הצמיחה לבין העלייה בתוצר העסקי נובע מהוצאות הממשלה ("הצריכה הציבורית), שעל פי אומדן גדלו ברבעון השלישי בשיעור שנתי של 1.6%. לדברי הלמ"ס, העלייה שנרשמה בתוצר ברבעון השלישי משקפת בעיקר עליות בהוצאה לצריכה פרטית, בהוצאות לצריכה ציבורית, בהשקעות בנכסים קבועים וביצוא סחורות ושירותים ללא יהלומים וללא חברות הזנק.
עוד עולה מאומדן הלמ"ס כי כלל יצוא הסחורות והשירותים של המשק הישראלי שינה ברבעון השלישי כיוון וגדל בשיעור שנתי של 4.4%, לאחר ירידות די גדולות שנרשמו בו בשני הרבעונים הקודמים. לעומת זאת יבוא הסחורות והשירותים ממשיך להתכווץ וברבעון השלישי נרשמה בו ירידה של 0.2%, בהמשך לירידה גדולה הרבה יותר של 7% שנרשמה בו ברבעון הקודם.
הצריכה הפרטית ממשיכה לגדול וברבעון השלישי של השנה היא עלתה בשיעור שנתי של 2.4%, בהמשך לעלייה של 1.5% שנרשמה ברבעון השני.
הצריכה הפרטית לנפש, הנחשבת למדד אמין לשינויים ברמת החיים במשק, גדלה ברבעון השלישי של השנה בשיעור שנתי מתון של 0.3%, לאחר ירידה בשיעור זהה ברבעון הקודם. ההשקעה בנכסים קבועים גדלה ברבעון השלישי ב- 0.7%, לאחר ירידות בשני הרבעונים הקודמים. ההשקעות בבתי מגורים גדלה ברבעון השלישי ב- 1.7%, בהמשך לעליות שנרשמו גם בשני הרבעונים הקודמים.