משפחה קרבית: האבא ושתי הבנות באימון מילואים של הצנחנים
יום ההוקרה ללוחמי המילואים הוא הזדמנות לעשות היכרות עם משפחת עמיר: 15 שנה אחרי מותה של האם, האב אלוף-משנה שמעון עמיר (51) משרת באותה חטיבת צנחנים עם הבנות המילואימניקיות ליאור (28) ואריאל (23)
סגן מפקד חטיבת הצנחנים במילואים, אלוף משנה שמעון עמיר (51), שנמצא בימים אלה באימון מילואים של גדודי החטיבה בבקעה, יכול להרגיש בבית גם כשהוא מתרגל את לוחמיו בשטחי האש. הסיבה: בחטיבה משרתות עמו שתי בנותיו ליאור (28) ואריאל (23).
השתיים, שהתייתמו מאמן לפני כ-15 שנה, החליטו להצטרף בשנים האחרונות לחטיבת המילואים המובחרת של אוגדת החוד של צה"ל, 98, וללכת בעקבות אביהן שהשתחרר ב-1987 מצה"ל כסגן צעיר. מאז עבר עמיר את כל התפקידים בחטיבה, בין השאר היה מפקד גדוד 7 ולחם במבצע חומת מגן בכיבוש מחנה הפליטים טול כרם.
עמיר לחם כקצין מילואים בחטיבה גם במלחמת לבנון השנייה וכן במבצע עופרת יצוקה כראש מטה חטיבת הצנחנים הסדירה תחת המח"ט דאז אלוף הרצי הלוי. למרות גילו, במקביל להיותו סגן מפקד חטיבה 55 הוא מונה שוב לתפקיד ראש מטה חטיבת הצנחנים הסדירה גם במבצע צוק איתן, לצד מפקד החטיבה הקודם תת-אלוף אליעזר טולדנו.
בשיחה עם ynet מספר עמיר כי בנותיו לא מקבלות שום הנחות במילואים המשותפים שלהם: "ליאור גם עובדת איתי יחד במשרד רואי החשבון המשפחתי שלנו, כך שאני רואה אותה מדי יום, אבל בחטיבה אני בכוונה לא מתקרב אליה יתר על המידה, ונותן לה לעבוד. יש לה ראש טוב והיא יודעת להפעיל מערכות חדשות ומתקדמות. את אריאל אני רואה יותר בשטח, משום שאת הגדוד שבו היא משרתת תחת החטיבה אני חונך יותר".
שתי הבנות משרתות כסמב"ציות בחטיבה. הבת הגדולה ליאור פועלת במסגרת תפקיד זה במפקדה הקדמית של החטיבה. לא מעט פעמים דיברה ברשת הקשר המבצעי ישירות עם אביה. "כשהן מקבלות צו מילואים, הן מגיעות מיד והדרישות משתיהן ברורות מאוד. שתיהן התייתמו מאמן בגיל צעיר מאוד כשאני מוניתי למג"ד. חודש לאחר מכן, כשליאור הייתה רק בת 13, הוזעקתי למילואים והיא אמרה לי: 'אבא, עם כל הכאב - תהיה איפה שאתה צריך להיות'". גם בנו עומר בן ה-12 מחכה לרגע שבו יוכל לצנוח ביחד עם אביו.
הבת ליאור, שמבצעת בממוצע 30 ימי מילואים בשנה, סיפרה: "רציתי להיות בחטיבה שלוחמת ועושה דברים משמעותיים לכן בחרתי בחטיבה 55, גם בגלל הקשר הרגשי שיש לי אליה. החטיבה הזו היא כמו משפחה. ותפקיד הסמב"צית הוא אחד התפקידים בחטיבה שחיילות יכולות להיות בו ממש סמוך לקו החזית".
מבחינה מבצעית מספרת ליאור שהיא נחשפת למפקד שבאביה. "זה נחמד לפעמים לבוא אליו על מדים, לטפוח לו על השכם ולבקש עזרה מקצועית. ברשת הקשר אבא מדבר באופן ענייני מאוד. כשאני שומעת את הקול המפוכח שלו בקשר, מרגישים שאפשר לסמוך עליו וללכת אחריו גם כשנימת הטון שלו קשה. זו גאווה גדולה מאוד לשרת עם אבא שכזה".
במסגרת יום ההוקרה לחיילי המילואים שנערך היום, אגף כוח אדם בצה"ל חשף נתונים שלפיהם 85% ממשרתי המילואים הם גברים. שיעור הנשים נמצא בעלייה וגיל המילואימניקיות הממוצע עומד על 26. עוד עולה מהנתונים כי 17% מהמשרתים הם קצינים ורוב המשרתים הם חוגרים. 17% מהמשרתים שייכים לפיקוד הצפון, 15% בפיקוד המרכז, 13% שייכים לאכ"א, כ-9% לפיקוד העורף ושיעור זהה לפיקוד הדרום.