שתף קטע נבחר
 

יוצאים לעצמאות? תשכחו מזמן פנוי וחסכונות

סקר מעלה כי רוב השכירים שוקלים להפוך לעצמאים, מתוך אמונה שיצליחו להגדיל את הכנסותיהם, לעסוק במשהו שהם באמת אוהבים ולפנות יותר זמן למשפחה. אבל במציאות הם פוגשים אינסוף התעסקויות והוצאות שלא נלקחו בחשבון. אז האם כדאי לוותר על החלום - או שפשוט עדיף להגיע מוכנים? צפו

רבים מאלו שרוצים להפסיק לעבוד כשכירים ולצאת לעצמאות, מאמינים שיצליחו להגדיל את ההכנסות שלהם, לעסוק במשהו שהם באמת אוהבים, וליהנות מחופש ושפע של זמן פנוי לבלות עם המשפחה. אבל במציאות, החלומות הגדולים מתרסקים לא פעם אל תוך המרדף אחר הלקוחות, ההתחיבויות לבנקים ולספקים, הוצאות בלתי צפויות ואינסוף התעסקויות חדשות אחרות שלא נלקחו בחשבון.

 

 

התחזית האופטימית בדבר סיכויי ההצלחה כעצמאים - וזאת חרף הקשיים הידועים למי שבוחר בכך - עולה מסקר שערכה מחלקת המחקר של AllJobs. בשאלת הסינון הראשונה, עליה השיבו 900 נשאלים, רק 10% ענו שאין בכוונתם כלל להיות עצמאים, לעומת 52% שהשיבו באופן חיובי ו-38% שחושבים על כך.


 (באדיבות AllJobs) (באדיבות AllJobs)
(באדיבות AllJobs)

 

בהמשך השתתפו הנשאלים שלא שללו לחלוטין להפוך לעצמאים. בשאלה מדוע הם שוקלים זאת, 56% השיבו רצון להגדיל את הכנסותיהם לאחר שעבדו תקופה ממושכת כשכירים, 54% - "תחושה שאני יכול להצליח בזכות עצמי", ו-52% - "אפשרות לעסוק במה שאני באמת אוהב". עוד ברשימה: לוח זמנים גמיש (46%), חופש מכפיפות למעסיק (36%), יכולת לעבוד מהבית (24%), ואפשרות לבלות יותר זמן עם המשפחה או החברים (20%), חוסר אפשרות למצוא עבודה בתור שכיר (19%) וניצול של הזדמנות פוטנציאלית בצרכי השוק (16%).

 

 

 (באדיבות AllJobs) (באדיבות AllJobs)
(באדיבות AllJobs)

 

"בעלי עסקים קטנים רבים מגלים פער בין מה שהם חושבים שיקרה לבין מה שקורה במציאות", מציינת ליאת בן תורה-שושן מ-Alljobs. "במקרה הטוב מביאים יועצים נכונים, ובמקרה הגרוע נאלצים לחזור לעבוד כשכירים". בראיון באולפן ynet, סיפקה בן תורה-שושן כמה טיפים למי ששוקל לעשות את המעבר לעצמאות - מבלי ליפול. צפו

 

המיתוסים של מי שיוצא לעצמאות    (צילום: יוגב אטיאס וניצן דרור)

המיתוסים של מי שיוצא לעצמאות    (צילום: יוגב אטיאס וניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חוסר ודאות וביטחון תעסוקתי

בחזרה לסקר - בשאלה "מאיזה שלב בחיים רציתם להיות עצמאים", 45% השיבו שזהו רצון שהתעורר בהם לאחר תקופה ארוכה של עבודה כשכירים, 26% השיבו שזה היה רצונם מאז ומתמיד, 24% השיבו שזה רצון שהם פיתחו לאחר היכרות עם עולם העצמאים ו-4% - שזה הכיוון שהם שואפים אליו. בשאלה באיזה תחום היו בוחרים, 8.2% השיבו כי אינם יודעים, 8% - ייעוץ, 3.4% - הוראה החינוך, והשאר במגוון תחומים אחרים.

 

 (באדיבות AllJobs) (באדיבות AllJobs)
(באדיבות AllJobs)

 

לשאלה מהו לדעתכם הקושי העיקרי בלהיות עצמאיים בישראל, 35% הצביעו על חוסר ידיעה אם העסק יצליח להתרומם, 28% - חוסר ביטחון תעסוקתי מתמיד, 16% - היעדר תמיכה מהמדינה ועודף בירוקרטיה ו-15% - אי שוויון בין זכויות עצמאי לזכויות של שכיר מבחינת פנסיה, דמי אבטלה, חופשות לידה וכדומה.


 (באדיבות AllJobs) (באדיבות AllJobs)
(באדיבות AllJobs)

"אין זה מפתיע כי הרצון של שכירים להפוך לעצמאיים, נובע קודם כל מאמונה שזה יגדיל את הכנסותיהם" אומרת עינב בוימפלד, מנהלת התוכן והמחקר של AllJobs. "כשאתה שכיר יש תקרת זכוכית בשכר שאליו ניתן להגיע בזמן שרוב האנשים מאמינים שהם יכולים להרוויח יותר. אנשים עם השכלה ושאיפות ממעמד הביניים, מוצאים את עצמם חיים על הקצה וחושבים שהשינוי הכלכלי יבוא מהפיכה לעצמאים.

 

בוימפלד מוסיפה כי "האכזבה מעבודה כשכיר, היא פועל יוצא של הפן המקצועי. בעולם התעסוקה של היום, בו הפירמידה צרה, רוב האנשים מגיעים לדרג הניהולי המקסימאלי שלהם בגיל צעיר יחסית, כשנותרו להם 20 או 30 שנה לעבוד. לבסוף, אנחנו רואים שוב כמה חשובה לעובדים הגמישות והיכולת לעבוד מהבית. צעירים רבים מחפשים עבודה שתאפשר להם לשמור על איזון בין קריירה לחיי המשפחה והפנאי, ומעסיקים מתחילים להבין כי מדובר באחת מההטבות המשמעותיות ביותר שהם יכולים לתת לעובד". 

 

עם זאת היא מציינת, כי הציבור אינו עיוור לקשיים בתחום. "הגיוני שאצל כל בעל עסק או בעל עסק אופציונאלי מנקר חשש בלב, שמא גם הוא ייכנס לסטטיסטיקה השלילית לגבי עסקים שנפלו", היא מציינת. "לעתים, גם תכנית אסטרטגית מחושבת לא יכולה למנוע את הנזקים הבלתי צפויים של המציאות הישראלית הבלתי יציבה, לרבות המצב הביטחוני והקשיים במשק. לכן, יציאה לעצמאות עדיין נתפסת כמהלך שיש בו סיכון גבוה ומרבית האנשים עדיין חוששים לעזוב את הנוחות והביטחון בעבודה כשכיר ולקפוץ למים הקרים".

 

אז מה אמורים לעשות? לוותר לחלוטין על החלום? בן-תורה שושן לא שוללת את עצם המעבר לעצמאות, אבל מספקת מספר טיפים חשובים - למשל לעשות אותו בהדרגה מבלי לעזוב בתחילה את העבודה כשכיר, או להסתייע ביועצים המתאימים בנקודות החולשה. רוצים טיפים נוספים? צפו בראיון המלא.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים