ועדת גרוניס: נתניהו ושקד לא המליצו על מועמד
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרת המשפטים איילת שקד הופיעו בפני הוועדה לאיתור יועץ משפטי לממשלה. שקד דורשת לרסן את ה"אקטיביזם הייעוצי" של היועץ, שלטענתה יש לו עוצמת יתר
שרת המשפטים איילת שקד סיימה להופיע בפני ועדת האיתור לבחירת היועץ המשפטי לממשלה, לאחר שאתמול הגיע לוועדה ראש הממשלה. נתניהו ושקד לא ימליצו על מועמד מועדף למשרה, למרות שידוע שמועמדו של נתניהו הוא מזכיר הממשלה אביחי מנדלבליט.
הפגישה עם שני האישים התקיימה במסגרת כללי העבודה של ועדת האיתור, בראשות נשיא בית המשפט העליון בדימוס, אשר גרוניס. ועדת האיתור חייבת טרם המלצתה על שלושת המועמדים הסופיים ל"היוועץ" עם ראש הממשלה ושרת המשפטים, הנחשבים כמי שעובדים בצמוד ליועץ המשפטי לממשלה.
שקד פרשה את משנתה הידועה על הרפורמה שהיא מבקשת להטמיע במוסד היועץ. עיקרה - ריסון מהותי במה שהיא מכנה "אקטיביזם ייעוצי". היא מצפה לבחירת יועץ שמגביל את עצמו
באיסורים שהוא מטיל על החלטות ומינויי הממשלה. שקד ביקשה גם גמישות גדולה יותר בפרשנות החוק על ידו, וגמישות גדולה מצידו של היועץ בהגנה על הממשלה בפני בג"צ. היא סבורה שלמוסד היועץ המשפטי לממשלה יש עוצמת יתר, הרבה יותר ממדינות מתוקנות בעולם הדמוקרטי. שקד גם סבורה שכאשר היועץ אינו מוכן לייצג את הממשלה בפני בג"ץ, היא רשאית לקחת לעצמה ייעוץ עצמאי.
נתניהו הדגיש שהוא אינו מצדד בפיצול מוסד היועץ המשפטי לממשלה, בין תפקידו כיועץ למוסדות המדינה לבין היותו ראש התביעה הכללית. כידוע, שרת המשפטים שקד המליצה על כך בכתב המינוי של ועדת האיתור, אך החליטה לוותר על התוכנית בשלב זה, בשל התנגדות ראש הממשלה. עוד אמר נתניהו כי חוות הדעת של היועץ מחייבות את הממשלה וזרועותיה. לדבריו, כאשר היועץ סבור שהחלטה או מינוי כלשהו אינם חוקיים, "אין בכלל מה לדבר" ויש לקיים את החלטת היועץ. עם זאת, במקרים "אפורים" מבחינה חוקית, על היועץ להתחשב בהעדפות הממשלה וברצונה להגשים וליישם את מדיניותה.