שתף קטע נבחר

 

פולארד מערער על תנאי שחרורו: "לא חוקיים"

עורכי דינו של המרגל ששוחרר מהכלא לאחר 30 שנה ערערו לבית משפט בניו יורק בבקשה לבטל את האיזוק האלקטרוני ואת המעקב אחרי המחשבים שלו ושל מעסיקיו. "תנאי שלא יאפשר לו להתקבל לשום עבודה", טענו. פולארד יבלה את השבת בניו יורק שם צולם מסתובב חופשי. דיווח: הוא יעבוד בחברת השקעות

 

 

פולארד ורעייתו בניו יורק    (חשבון הטוויטר של אילנה גולד, כתבת CBS בניו יורק)

פולארד ורעייתו בניו יורק    (חשבון הטוויטר של אילנה גולד, כתבת CBS בניו יורק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עורכי דינו של ג'ונתן פולארד, ששוחרר לפנות בוקר לאחר 30 שנות מאסר, ערערו בצהריים (יום ו') לבית המשפט הפדרלי המחוזי בניו יורק בבקשה לבטל כמה מתנאי שחרורו בטענה כי הם אינם חוקיים. עורכי הדין מוחים על הצמדת אזיק אלקטרוני למעקב GPS במשך 24 שעות ביממה, ומעקב אחרי כל המחשבים של פולארד ושל מעסיקיו. לטענת נציגיו של פולארד, מעקב אחרי המחשבים של מעסיקיו של המרגל המשוחרר לא יאפשר לו להתקבל לשום מקום עבודה. פולארד צולם בניו יורק בזמן שהלך להתייצב אצל קצין המבחן שלו. צוותי טלוויזיה ניסו לדבר איתו, אך הוא סירב ואמר: "אין תגובה".

 

פולארד ורעייתו בניו יורק (צילום: חשבון הטוויטר של אילנה גולד, כתבת CBS בניו יורק) (צילום: חשבון הטוויטר של אילנה גולד, כתבת CBS בניו יורק)
פולארד ורעייתו בניו יורק(צילום: חשבון הטוויטר של אילנה גולד, כתבת CBS בניו יורק)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

יצחק בן-חורין מחוץ לכלא בצפון קרוליינה    (צילום: רויטרס)

יצחק בן-חורין מחוץ לכלא בצפון קרוליינה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בהודעה שפרסמו עורכי דינו נמסר כי "פולארד יצטרך להיות עם צמיד מעקב לווייני במשך 24 שעות ביממה. המעקב יימשך גם לכל כלי המחובר לאינטרנט שברשותו ושברשות מעסיקיו. לפי ועדת השחרור, הסיבות לתנאים הן כדי להבטיח שפולארד לא חוזר על פעילותו ולא מבצע פשעים נוספים, במיוחד בנוגע להדלפת מידע מסווג. הרעיון שאחרי 30 שנות מאבק לשחרור פולארד, הוא יחזור וידליף מידע הוא מגוחך. מעבר לכך, כל מידע שהיה ברשותו לא רלוונטי".

 

עוד מסרו עורכי הדין כי "ועדת השחרור כבר קבעה שאין סבירות גבוהה שפולארד יבצע עוד פשע. לא ראוי מצד ועדת השחרור לכפות על פולארד את התנאים הללו על מנת למנוע ממנו לבצע פשעים נוספים. אפילו יותר מטריד שהתנאים לא חוקיים משום שהם מפרים את החוקים הפדרליים, הרגולציות הפדרליות והחוקה האמריקנית.

 

"התנאים שחלו על פולארד בדרך כלל מבוצעים נגד פדופילים, מטרידנים ואנשים ברמת סכנה דומה שמצריכה מעקב קבוע אחריהם כדי להגן על קורבנותיהם. לכן, אין בסיס לכך שהתנאים הללו יחלו על פולארד. לעשות זאת זה מעשה נקמני ואכזרי ומנוגד לחוק".

 

עורכי הדין סיכמו וכתבו: "התנאים האלה מדכאים, ולא חיוניים למעקב אחרי פולארד. לכן, ביקשנו מבית המשפט הפדרלי במחוז הדרומי של ניו יורק לבטל את התנאים הבלתי חוקיים הללו".

 

שחרור בלילה כדי למנוע "חגיגה תקשורתית"

מוקדם יותר היום כולם חיכו שג'ונתן פולארד ישתחרר ב-6:00 בבוקר שעון החוף המזרחי בארצות-הברית (13:00 בצהריים שעון ישראל), אך בסופו של דבר הוא השתחרר לאחר חצות (יום ו') שעון מקומי. רעייתו אסתר פולארד המתינה לו מחוץ לשערי הכלא בצפון קרוליינה. בוועד למען שחרור פולארד פרסמו תמונה של פולארד ורעייתו בדירה - אך לא ידוע היכן היא צולמה. השניים הגיעו לניו יורק וישהו שם בסוף השבוע. NPR, ערוץ הרדיו הציבורי בארצות הברית, דיווח כי פולארד יעבוד בחברת השקעות בניו יורק.

 

פולארד ריצה עונש מאסר על ריגול לטובת ישראל, ושוחרר אחרי 10,956 ימים בכלא האמריקני. הוא יצא מהכלא  באישון לילה, במסגרת הפרופיל הנמוך של תהליך השחרור וכחלק מהאסטרטגיה של עורכי דינו, שחושבים שאם לא תהיה "חגיגה תקשורתית" סביב השחרור, האמריקנים יגלו בהמשך נדיבות ויצמצמו את תקופת התנאים המגבילים. עורכי הדין כבר פנו למשרד המשפטים האמריקני בבקשה שיקלו על פולארד. הבקשה היא לאפשר לו לצאת מאזור ניו יורק ולעלות לארץ. הם אפילו הביעו נכונות שיוותר על אזרחותו האמריקנית ולא יחזור עוד לארצות-הברית לעולם. 

ג''ונתן פולארד ואשתו אסתר (צילום: הוועד לשחרור פולארד) (צילום: הוועד לשחרור פולארד)
ג''ונתן פולארד ואשתו אסתר(צילום: הוועד לשחרור פולארד)
 

מחוץ לכלא שבו הוחזק פולארד (צילום: AP) (צילום: AP)
מחוץ לכלא שבו הוחזק פולארד(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

ההתנהגות הזהירה נובעת מכך שעורכי הדין חוששים אפילו מהחרפה של התנאים המגבילים. לקראת שחרורו נודע כי האמריקנים הטילו על פולארד מגבלות קשות ואוסרים עליו אפילו לגלוש באינטרנט.

 

בישראל מברכים על השחרור

נשיא המדינה ראובן ריבלין אמר על שחרורו של פולארד: "ברוך מתיר אסורים. כולנו מברכים על שחרורו של יונתן פולארד אחרי שנות מאסר ארוכות וקשות. לאורך כל השנים כאבנו את כאבו של פולארד וחשנו אחריות ומחויבות להביא לשחרורו. נברך היום את יונתן ומשפחתו באיחודם, לשנים ארוכות וטובות בבריאות ושלווה".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע אחרי השחרור: "העם בישראל מברך על שחרורו של יונתן פולארד. כמי שהעלה את עניינו במשך שנים רבות בפני נשיאי ארה"ב, ייחלתי ליום הזה. לאחר שלושה עשורים ארוכים וקשים מתאחד יונתן סוף סוף עם משפחתו. אני מאחל לו שהשבת הזו תעניק לו אושר ושקט שיהיו סימני דרך להמשך חייו".

 

ראש הממשלה נתניהו מתייחס לשחרור פולארד

ראש הממשלה נתניהו מתייחס לשחרור פולארד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שר הביטחון משה יעלון: "אני מברך על שחרורו של יונתן פולארד לאחר שלושה עשורים בכלא ומייחל שהשבת הראשונה שלו כאדם חופשי לאחר שנים ארוכות כל כך, תסמל עבורו יציאה לדרך חדשה. אני מאחל לו שעתה יוכל לפנות לחיים שקטים בחיק משפחתו". יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין: ״שהחיינו וקיימנו והגענו לזמן הזה. אני שולח ליונתן חיבוק חם, מנחם ואוהב בשמי ובשם כנסת ישראל".

 

30 שנה בכלא

במרס 1987 נידון פולארד למאסר עולם והפך לאדם היחיד בהיסטוריה האמריקנית שנידון לעונש כזה בשל ריגול עבור מדינה ידידותית. ב-21 בנובמבר 1985הוא נעצר עם אשתו דאז, אן,  בפתח שגרירות ישראל בוושינגטון שבה קיוו למצוא מקלט, אבל שער השגרירות נשאר סגור בפניהם. פולארד הודה בעבירות של מסירת מידע מסווג למדינה ידידותית במסגרת עסקת טיעון, שהשופט החליט לדחות אותה וגזר על פולארד עונש מרבי של מאסר עולם.

 

בכירים אמריקנים טענו לאורך השנים שנעשה לפולארד עוול ושעונשו היה מוגזם. בין

 הבכירים שקראו לשחרורו היו מזכיר המדינה לשעבר הנרי קיסינג'ר, ראש ה-CIA ג'יימס וולסי וסגן שר ההגנה לשעבר לורנס קורב.

 

במרוצת השנים הוכח שפולארד לא העביר מסמכים שעסקו בארה"ב, אלא באיומים ביטחוניים על ישראל מצד מדינות ערב. במהלך השנים התדרדר מצבו הבריאותי של פולארד ובשנים האחרונות הוא אושפז שש פעמים.

 

בשבע השנים הראשונות אחרי מעצרו הדרמטי ב-1985 היה המרגל הישראלי בכלא באילינוי, וב-23 השנים האחרונות הוא היה כלוא בבאטנר בצפון קרוליינה.

 


פורסם לראשונה 20/11/2015 14:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פולארד ורעייתו בניו יורק
צילום: רויטרס
מומלצים