שתף קטע נבחר
 

מדריך: מה עושים עם נזלת של תינוקות?

התינוק מנוזל, קשה לו לאכול ולישון רצוף בלילה ואתם אובדי עצות. למה זה קורה, האם זה מסוכן, באיזה תרופות אסור להשתמש, ובעיקר - איך אפשר להקל על הזאטוט?

זו רק נזלת אבל היא משגעת אתכם: אפו של התינוק ממשיך להפריש בלי הפסקה, הוא מתעורר בלילה כמה פעמים, וזה לא נפסק. כן, גם התינוקות מנוזלים ממש כמוכם. אבל האם יש דרך להקל עליהם או להעלים את הנזלת?

 

לפני שנשיב על השאלות הבוערות, כמה מילים על הנזלת: היא נוצרת באף, שתפקידו העיקרי הוא לסנן את האוויר אותו אנו שואפים לגוף, לחמם אותו ולהפוך אותו לח. הוא מצויד בשערות הלוכדות חלקיקים קטנים הנדבקים לרירית, ועל ידי תנועת הריסים מועברים לאחור אל הלוע, נבלעים או נפלטים החוצה.

 

אולי יעניין אתכם גם:

איך נפטרים מהשעווה באוזן?

הילד קיבל מכה בראש: מה עושים?

סטרידור: מה עושים כשהילד סובל?

  

בימים שבשגרה, גוף האדם מפריש יותר מליטר נזלת ביממה, ובמרבית המקרים נזלת איננה מסוכנת, ולכן רופאים כמעט שאינם מתייחסים לסימפטום זה. אם בימים קרים האף דולף, זוהי איננה נזלת, אלא מים שנדחסו מאוויר קר, ועברו דרך רירית האף שחיממה את האוויר. נזלת בזמן בכי איננה נזלת גם כן, אלא הדמעות עצמן, שחלקן מתנקזות גם אל מערכות האף.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מה אומר צבע הנזלת?

הנזלת ה"אמיתית", זו שאתם מכירים מתקופת הסתיו והחורף, היא נוזל שמפריש האף, בתגובה לנגיפים שונים של מערכת הנשימה כמו "רינו-ווירוס". בנוזל הנזלת נמצאים תאי דם לבנים שקטלו את הוירוסים, יחד עם שיירי הוירוס. את כל ה"אשפה" הזו, מפריש האף באמצעות הנזלת. חלק מאותה נזלת נבלע בגוף מהאף אל הקיבה, שם מיצי הקיבה החומציים משמידים גם כן את האשפה.

 

נזלת בתגובה לזיהום ויראלי נראית לרוב שקופה, לבנה או צהובה. כאשר הנזלת ירוקה, פירושו של דבר שמערכת החיסון מחריפה את המלחמה בפולשים הזרים. הריר הופך צמיג יותר ומכיל כעת את ה"חללים" של הלוחמה – תאי דם לבנים מתים, ותאי חיידקים ונגיפים שהפסידו בקרב.

 

כאמור, נזלת אצל תינוקות איננה מסוכנת, אבל ממש כמו אצלכם המבוגרים, היא גורמת אי נוחות לתינוק שמן הסתם אינו מסוגל לנשוף בחוזקה דרך הנחיריים ולקנח את אפו.

 

מה עושים?

אז מה אפשר לעשות בכל זאת כדי להקל על התינוק? הדרך היחידה לטפל בנזלת עד גיל שנתיים, היא באמצעות טיפות אף המכילות מי מלח המכונים סלאיין. הם מסייעים לייבוש הנזלת ולהוצאתה החוצה, אך הם כמובן לא יפסיקו את ייצורה. את הטיפות ניתן לתת בתדירות של עד אחת לשלוש שעות. לאחר מתן הטיפות, ניתן לשאוב את הנזלת מאפיו של התינוק באמצעות משאבה קטנה אותה ניתן לרכוש ברשתות הפארם.

 

לפייסבוק הורים של ynet כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו

 

שימו לב: תרופות נוגדות גודש אסורות לשימוש בתינוקות ופעוטות מתחת לגיל שנתיים, כיוון שהחומרים הפעילים גורמים לישנוניות ועלולים לגרום להפסקות נשימה. בניגוד לתסכול של מרבית ההורים, לפחות עד גיל שנתיים אין אף תרופת מירשם אפקטיבית שניתן לתת לתינוקות עקב הדיווחים על מקרי תמותת תינוקות באזורים שונים בעולם. זכרו שמאחר שהנזלת היא תגובה לזיהום ויראלי, אנטיביוטיקה לא תפעל כנגדה. מתן אנטיביוטיקה שלא לצורך מסכנת את הילד וגורמת להופעת חיידקים עמידים.

 

כדי לקצר את משך המחלה, הקפידו על היגיינה: נזלת ויראלית מדבקת ביותר. אם אתם מנגבים את אפו של התינוק, עשו זאת באמצעות מגבונים חד פעמיים. אם כף ידכם באה במגע עם הנזלת, חטאו את ידיכם בתמיסת אלכוהול. די בכמה טיפות של נזלת כדי להדביק אתכם או להדביק שוב את התינוק. בנוסף, חטאו משטחים שהתינוק נגע בהם, כמו צעצועים, ידיות, שלטים או צעצועים.

 

צפו: כשהרופא אומר ש"זה ויראלי" - למה הוא מתכוון?

 

צילום: ליאור פז

צילום: ליאור פז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כדי לקצר את משך המחלה, הקפידו על היגיינה
צילום: shutterstock
מומלצים