שתף קטע נבחר

 

חשד: מנהלי מוסדות חרדיים הונו את משרד החינוך במיליונים

מנהלי בתי ספר בירושלים ובביתר עילית נעצרו בחשד שקיבלו במרמה שלושה מיליון שקלים עבור מוסדותיהם כך שהעבירו דיווחים פיקטיביים על כמות התלמידים. בין היתר הועבר דיווח על מוסדות שכלל אינם קיימים. בעלי צ'יינג'ים נעצרו בחשד שהלבינו את הכספים

 

 

מפקד המשטרה: אין תלמידים או מוסדות    (צילום: גיל יוחנן)

מפקד המשטרה: אין תלמידים או מוסדות    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


חשד להונאת ענק של משרד החינוך:
שוטרי מחוז ירושלים עצרו הבוקר (א') שורה של מנהלי מוסדות חינוך חרדי ובעלי צ'יינג'ים בירושלים ובביתר עילית בחשד שהונו את משרד החינוך וקיבלו כספים במרמה עבור מוסדות חינוך חרדי בהיקף של שלושה מיליוני שקלים. במשטרה אומרים שצפויים מעצרים נוספים.

 

חמישה חשודים הובאו היום להארכת מעצרם בבית משפט השלום בירושלים והוארך מעצרם של ארבעה מהם: מרדכי הרשלר, אביגדור גולדשטיין, פנחס מנחם זידמן ושלמה ורטהיימר. מעצרה של חשודה חמישית הוארך בשלושה ימים. בחודשים האחרונים נערכה חקירה סמויה במחלק ההונאה של מרחב מוריה לאחר שעלה חשד שהמוסדות קיבלו מיליונים מדיווחים פיקטיביים שהעבירו למשרד על כמות התלמידים במוסדות.

עצור נוסף בפרשה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
עצור נוסף בפרשה(צילום: גיל יוחנן)
אחד המנהלים החשודים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אחד המנהלים החשודים(צילום: גיל יוחנן)

מנהל נוסף שחשוד בהונאה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מנהל נוסף שחשוד בהונאה(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
מהחקירה עולה כי לפחות בשני מקרים דווח על תלמידים במוסדות שכלל אינם קיימים. יחד עם מנהלי המוסדות נעצרו גם בעלי צ'יינג'ים בחשד שהלבינו את הכספים.

 

במפלג ההונאה של משטרת ירושלים התנהלה בחודשים האחרונים חקירה סמויה בעקבות תלונה שהוגשה על ידי משרד החינוך, שממנה עלה חשד לעבירות מרמה והונאה מצד עמותות ומוסדות חינוך פיקטיביים.

 

בתום חקירה מורכבת ואינטנסיבית נעצרו הבוקר ארבעה גברים ואישה,

שחשודים כי פעלו במהלך השנים האחרונות תחת עמותה פיקטיבית בשם "תקוות הגאולה" לקבלת כספים במרמה. במשטרה ציינו כי החשודים הציגו בפני משרד החינוך כי תחת חסות העמותה פועל בית ספר/כולל לאברכים וקיבלו תמיכה כספית לאורך שנים ממשרד החינוך על בסיס הצהרות כוזבות הן של פרטי ורישום התלמידים והן עבור משרות הוראה.  

 

עוד עלה בחקירה כי כספי משרד החינוך שהועברו לעמותה הופקדו בחשבון בנק הרשום על שם העמותה. החשודים נהגו לטענת המשטרה להוציא את הכספים מחשבון העמותה על ידי כך שרשמו המחאות על סך סכומים שונים, ופדו אותם במזומן במספר צ'יינג'ים בירושלים.

 

רפ"ק אייזק סימון, ראש מפלג הונאה במחוז ירושלים: "הפרשה נקראת 'תקוות הגאולה' על שם העמותה הראשונה שבה התחילה החקירה לפני שלושה חודשים. משרד החינוך עושה מעת לעת ביקורות והתברר שבעלי זכות החתימה, המורים והתלמידים - הם פיקטיביים, ומכאן הגענו לעמותות נוספות. כ-20 איש נחקרו ומעצרם של שישה מהם הוארך בחשד לקבלת כספים במרמה תוך זיוף מסמכים. העצורים הם בעלי זכות חתימה בעמותות, ראשי מוסדות החינוך ובעלי צ'יינג'ים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
אחד העצורים בבית המשפט
צילום: גיל יוחנן
מומלצים