אחרי הטרור בפריז: נוהרים לשיעורי עזרה ראשונה
הפיגועים הקשים בצרפת גרמו לאזרחים רבים תחושות של חוסר אונים ותסכול על כך שלא יכלו לעזור לפצועים. עכשיו הם פונים לקורסים מזורזים שיעזרו להם להתמודד עם הפיגוע הבא: "אם זה קורה שוב, אני רוצה להיות מוכן"
מאז הפיגועים הקשים בפריז, שבהם נרצחו כ-130 בני אדם, אזרחים רבים במדינה שואלים את עצמם, "אם אני הייתי שם, איך הייתי מגיב? האם הייתי יכול להציל חיים?" בתגובה לכך, רבים מהם התחילו להתעניין בקורסי הכשרה בעזרה ראשונה.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
בערב ה-13 בדצמבר, קורמאק פלין, 35, אכל ארוחת ערב במסעדה הסמוכה לתיאטרון הבטקלאן, שם טבחו מחבלים בכ-90 בני אדם. כמה ימים אחר כך, הוא החליט להשתתף בקורס "הצלת חיים" של הצלב האדום הצרפתי בעקבות תחושת חוסר האונים שחש בזמן אמת. "ראינו אנשים פצועים, שנפגעו ברגליים, בבטן, ולא יכולתי לעזור להם", סיפר, עדיין מאוד נסער מהאירועים. "במקרים כאלה, אומרים שתמיד כדאי שיהיה בסביבה מישהו שיודע עזרה ראשונה. אם זה קורה שוב, אני רוצה לוודא שאני מוכן".
פלין לא לבד. מאז סדרת הפיגועים שזעזעה את פריז ואת העולם, הצלב האדום הצרפתי מדווח על עלייה "חדה ומשמעותית" במספר הנרשמים לארגון, כך הסביר כריסטוף טלמה, האחראי בארגון על אימונים והכשרות. הארגון רשם עלייה של 7% במספר הנרשמים גם לאחר אירועי הטרור בינואר, בהם הטבח במשרדי המגזין "שארלי הבדו" והפיגוע הקשה במכולת "היפר כשר" במזרח פריז.
"הגישה האחראית שיש לכם היא מאוד חשובה, זו תגובה חיובית ביותר", אמר טלמה לעשרת מתלמדיו בתחילת יום עמוס של אימונים ולימודים. כל עשרת התלמידים הם אזרחים צרפתים שנרשמו לקורס בעקבות פיגועי הטרור הקשים.
בזמן ההתקפה, כוחות ההצלה התמודדו בעיקר עם מקרים של דימום רב מפגיעות ירי. "אם יותר אנשים היו מגיבים ויכולים לסייע ולשים את ידיהם על הפציעות, ועוזרים להניח את הפצועים בתנוחות טובות יותר, אולי היינו יכולים להציל עוד חיים", אמר טלמה.
מייצרים מודעות, מגיבים מהר
במהלך הקורס המזורז, התלמידים לומדים לפתח תגובות זריזות וחשובות למצבים חריגים ומלחיצים, אבל גם לומדים איך להתמודד עם מקרים יותר נפוצים, כמו למשל תאונות ביתיות, לרבות איבוד הכרה, דימום או חנק. שני המדריכים בסדנה מדגימים כל מצב ומצב ונותנים תשובה לכל תאונה. עלות יום האימונים: 60 אירו.
"עזרה ראשונה שנגישה לכולם זה מה שאנחנו מנסים להפיץ", אמרה ג'ויס פרון, מדריכה מתנדבת זה 22 שנה. "לרוב אנחנו חושבים שזה רק קורה לאנשים אחרים, אבל זה יכול גם לקרות ליד הבית".
עבור אלודי קבאייה, 37, הפיגועים היו נורת אזהרה. "אני נרשמתי לקורס יומיים לאחר מכן", סיפרה. "הנושא היה קרוב ללבי זה זמן מה. כשהפכתי לאימא, אמרתי לעצמי שאני אדחה את זה קצת, אבל הפיגועים היו קריאת השכמה".
אף שמדי שנה הצלב האדום הצרפתי מכשיר כ-1.2 מיליון בני אדם, צרפת עדיין שרועה מאחור במונחי עזרה ראשונה. "הסיכוי הטוב ביותר להישאר בחיים טמון בעזרה הראשונית ביותר, כי לעתים לוקח זמן עד שגורמי רפואה מגיעים", אמר טלמה. "ההתקפות בסופו של דבר סייעו בהפצת מודעות לנושא".
קורס מזורז בעזרה ראשונה בצרפת
צילום: AFP
מומלצים