מיליונים יועברו לרכישת דירות לדיור ציבורי
חברת הדיור הציבורי הירושלמית פרזות תיסגר - ותעבור לבעלות עמידר. 130 מיליון שקל שהצטברו בקופת פרזות יועברו לרכישת דירות לזכאים. הכספים הצטברו כתוצאה ממכירת דירות של דיור ציבורי ואי רכישת דירות חדשות. האוצר: הסכום יספק דירות לשליש מהזכאים הממתינים בירושלים
בשורה למערך הדיור הציבורי: 130 מיליון שקל שהצטברו בקופת חברת הדיור הציבורי פרזות ישמשו לרכישת דירות לזכאים בירושלים, כאשר חברת פרזות על נכסיה ופעילותה תעבור לבעלות חברת עמידר. מדובר במהלך משותף של משרדי האוצר והבינוי והשיכון.
כתבות נוספות בנושא הדיור הציבורי
לפי המתווה החדש שאושר היום (א') בוועדת השרים לענייני הפרטה, ישמשו הכספים שהצטברו בקופת חברת הדיור הציבורי הירושלמית פרזות לרכישת דירות לזכאי הדיור הציבורי. הכספים הצטברו בקופת פרזות במשך שנים ממכירת דירות הדיור הציבורי בירושלים לדיירים ותיקים. בניגוד לתנאים של תכנית המכירה המקורית חברת פרזות לא רכשה במקומן דירות חדשות לזכאים.
התוכנית באה במקום חוק שהתקבל בכנסת ביוזמת הח"כים דאז רן כהן ותמר גוז'נסקי. במשרד האוצר ציינו כי סכום זה צפוי לספק מלאי דירות דיור ציבורי לשליש מזכאי הדיור הציבורי הממתינים לדירה בעיר ירושלים, ובכך לקצר את תור הממתינים בצורה משמעותית. לפי המתווה החדש, יבוטל הפירוק המתוכנן של חברת פרזות, ובמקומו, כאמור, החברה תעבור לבעלות חברת עמידר.
"החלטה זו עולה בקנה אחד עם המלצות מבקר המדינה בדו"ח שפרסם בנושא, ושמה סוף לשנים של חילוקי דעות בנוגע לשימוש הראוי בכספי חברת פרזות, אשר אף הגיעו לפתחו של בג"ץ", נמסר ממשרד האוצר. כמו כן, ההחלטה מבטיחה כי הכספים שהצטברו בקופת פרזות ישמשו אך ורק לרכישת דירות לזכאי הדיור הציבורי ובאופן מיידי.
כדי למנוע סחבת נוספת נקבע בהחלטה שהכספים יממנו ללא דיחוי נוסף ובאופן מידי אך ורק את רכישת הדירות לזכאים, והיא נושאת עמה בשורה מפתיעה למאות משפחות ירושלמיות מוחלשות הממתינות בתור לקבלת דיור ציבורי קבוע בתנאים ההולמים את אמצעיהן הדלים.
בפברואר 2014 דווח כי רשות החברות הממשלתיות החליטה לסגור את חברת הדיור הציבורי הירושלמית פרזות. כך פרזות טיפלה ב־818 דירות בבירה והדירקטוריון שלה כלל 13 נציגים.
קודם לכן הודיעה רשות החברות על פירוק חברת הדיור הציבורי חלמיש והעברת פעילותה לעיריית תל אביב או לאחת חברות הדיור הציבורי הגדולות, עמידר או עמיגור. למדינה יש אחזקות נוספות בחברות דיור ציבורי עירוניות נוספות: חלד בפתח תקווה ושקמונה בחיפה.
בהכנת הכתבה השתתף כתב כלכליסט