שתף קטע נבחר

מתנדב בפרויקט "גן וקהילה" מטעם רשות הטבע והגנים

גדי בתר בן 81 המתגורר בקריית טבעון. בגיל 67 על אף שהייתה לו האפשרות להישאר במקום עבודתו הוא החליט לפרוש

גדי בתר בן 81 המתגורר בקריית טבעון. מתנדב בפרויקט "גן וקהילה" מטעם רשות הטבע והגנים. במסגרת הפרויקט מדריך גדי קבוצות מטיילים בגן הלאומי בית שערים שגם הוכרז השנה כאתר מורשת עולמית על ידי ארגון אונסקו.

 

גדי בתר (צילום: רשות הטבע והגנים) (צילום: רשות הטבע והגנים)
גדי בתר(צילום: רשות הטבע והגנים)

 

בשנת 1997 נולד בגן לאומי בית שערים המיזם "מתנדבי גן-קהילה" המורכב ברובו מגמלאים המתגוררים בקרית טבעון ויישובי הסביבה הסמוכים לגן הלאומי . תחילה מס' המתנדבים עמד על עשרות בודדות ואילו היום ישנם כ-180 מתנדבים רק באזור הצפון. המיזם מתקיים בשיתוף המועצה המקומית קריית טבעון, ומטרתו העיקרית היא לעודד את הקשר בין תושבי הסביבה לגן הלאומי. מתנדבי המיזם לוקחים חלק בפעילויות ההדרכה באתר, בניהול ויצירת תכנים חדשים ואף משתתפים בחפירות ארכיאולוגיות שמתבצעות באתר. המיזם המוצלח צבר תאוצה ונכון להיום מפעילה רשות הטבע והגנים מערך מתנדבי גן-קהילה ב-9 אתרים בצפון הארץ ובעתיד הפעילות צפויה להתרחב גם לשאר איזורי הארץ.

 

לאחר ששירת כקצין בכיר בצה״ל יצא גדי לפנסיה וניהל את החטיבה הצפונית של החברה הישראלית לאוטו מוביל מפיצי פורד בארץ במשך כ-14 שנים.

 

לאחר מכן ניהל את הישוב הקהילתי "נופית" במשך 11 שנים. בגיל 67 על אף שהייתה לו האפשרות להישאר במקום עבודתו הוא החליט לפרוש.

 

אחרי כ"כ הרבה שנים של עשיה ופעילויות מגוונות גדי דווקא ציפה והתרגש מהחיים שאחרי, אחרי הכל הוא טוען שהוא בשוק העבודה מגיל 18 וזה לא פשוט בכלל.

 

גדי מספר כי הוא לא חשש מהשינוי בסטטוס זאת מכיוון שגם בזמן שירותו הצבאי היה פעיל כ-15 שנים ברשות המוניציפלית – המועצה המקומית קריית טבעון, כחבר מליאה והנהלה בהתנדבות מלאה. לכן, הייתה לו הכנה טובה לתפקידי התנדבות נוספים כמו אלו שהוא מבצע עד היום.

 

לפרויקט גן וקהילה הגיע בעקבות חברים קרובים שידעו כי יצא לפנסיה ורצו למלא לו קצת את הזמן. ״הם סיפרו לי על הפרויקט והציעו לי להצטרף״ הוא מספר ומוסיף: ״הגעתי לאתר בית שערים כמה פעמים על מנת לבחון את הנושא והתאהבתי בזה. כמו שאומרים "הציץ ונפגע" כך היה במקרה שלי עם בית שערים״.

 

עבודת ההתנדבות כוללת הדרכת קבוצות של מטיילים, גם כאלו שמגיעות לפעילויות שיש בדר"כ בסופי השבוע באתר וגם כאלו שנרשמו לסיורים מראש. הקבוצות כוללות הורים וילדים ואגדי מספר כי הוא נהנה מאוד מפעולת ההדרכה ומקבל ממנה סיפוק גדול. בנוסף, כדי היה חבר בוועדת ההיגוי של האתר שזה כמו "ועד" או "הנהלה" של המקום ועזר ליצור את הפעילויות השונות וכן עזר ובניהול השוטף של האתר.

גדי מספר כי הגיע לפרויקט עקב אהבתו להדרכה ולארכיאולוגיה:

 

״קודם כל אני אוהב להדריך ואני מדריך כבר 15 שנים. אתר בית שערים נחשב לאתר ארכיאולוגי ואני מאוד מתחבר לדיסציפלינה הזו. עם השנים העמקתי את הנגיעה שלי בנושא ומצאתי את עצמי מתעניין יותר ויותר״.

 

במסגרת התפקיד גדי עבר כמה וכמה הכשרות. ״למעשה אנחנו כל הזמן לומדים״ הוא מספר, ״ישנם שני מסלולים עיקריים הראשון הוא דרך חניכה, כלומר, מדריך וותיק חונך מדריך חדש במשך כמה שבועות או חודשים תלוי בקצב ההתקדמות.

 

במקביל אנחנו נפגשים עם אנשי מקצוע כמו ארכיאולוגים ומשחזרים שמעבירים לנו את החומר בהשתלמויות לאורך כל השנה״. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רשות הטבע והגנים
גדי בתר
צילום: רשות הטבע והגנים
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים