שתף קטע נבחר

 

כ"ט בנובמבר באו"ם: צפויה שרשרת של החלטות אנטי-ישראליות

מימון ההסברה הפלסטינית, הקמת ועדת חקירה על הפרות זכויות אדם בשטחים וקריאה לישראל לסגת מהגולן - אלה רק כמה מההחלטות שצפויה לקבל עצרת האו"ם. דנון: "פרס לטרור"

עצרת האו"ם (צילום: AP) (צילום: AP)
עצרת האו"ם(צילום: AP)

 

שורת החלטות אנטי-ישראליות צפויות להתקבל היום (ב') בעצרת האו"ם לרגל כ"ט בנובמבר. בין ההצעות, מימון גוף הסברה להפצת העמדה הפלסטינית וגינוי האלימות הישראלית, ללא התייחסות לגל הטרור של התקופה האחרונה.

 

בישראל יחגגו ביום ראשון בשבוע הבא את כ"ט בנובמבר, שבו הצביעו מדינות האו"ם על הקמת מדינה יהודית ומדינה ערבית בארץ ישראל בשנת 1947. אבל באו"ם יציינו את היום בפסטיבל אנטי-ישראלי, עם 20 החלטות של העצרת הכללית. כ"ט בנובמבר מצוין בעולם גם כיום הבינלאומי לסולידריות עם העם הפלסטיני. בהצעות קוראים, בין השאר, לשיבת הפליטים הפלסטינים, מטילים את האחריות לטרור על ישראל תוך התעלמות מוחלטת גל הפיגועים ששטף את ישראל בשבועות האחרונים, ומאשימים את ישראל בשינוי הסטטוס קוו בהר הבית.

 

ישיבת העצרת הכללית הוקדמה להיום אחר הצהריים במטה האו"ם בניו יורק (בעשר בערב שעון ישראל), בגלל העובדה ש-29 בנובמבר חל ביום ראשון שהוא יום מנוחה. בנוסף, קודם לכן חוגגים בארצות הברית את חג ההודיה.

 

ההחלטות החד-צדדיות יעברו ברוב אוטומטי של המדינות המוסלמיות והבלתי מזדהות. ההחלטות האלה עוברות מדי שנה בנוהל קבוע של תמיכת האו"ם על מוסדותיו בנרטיב הפלסטיני. השגריר החדש של ישראל באו"ם דני דנון מנהל מאבק דיפלומטי מורכב במאמץ לגייס מדינות דמוקרטיות מרכזיות לא לתמוך בהחלטות החד-צדדיות נגד ישראל.

 

דנון אמר ל-ynet: "במקום לגנות את הפלסטינים על הטרור, ההסתה והשקרים, הקהילה הבינלאומית ממשיכה לתת להם הנחות ופרסים". דנון מקווה שיעלה בידי הדיפלומטים הישראליים להבהיר לאירופים החווים כעת תקיפות ואיומי טרור ש"הפלסטינים מקדשים את הטרור במקום את ערך החיים, והגיע זמן שהקהילה הבינלאומית תגנה את הטרור המתנהל נגד ישראל", כלשונו. הוא קובל על כך שהחלטה שתובא להצבעה אינה מזכירה את 174 פיגועי הטרור של פלסטינים נגד ישראלים בשבועות האחרונים.

"הפלסטינים מקדשים את הטרור". דנון  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"הפלסטינים מקדשים את הטרור". דנון (צילום: רויטרס)

ההחלטות שיובאו להצבעה כוללות כאלה שעוסקות במצב בשטחים תוך הטלת אחריות בלעדית על ישראל על המצב, והחלטות על המשך הוועדות וההקצבות המיוחדות להמשך מימון הפעילות של האו"ם בשירות הפלסטינים. בין השאר "ועדת פלסטין" שהיא ועדה מדינית למימוש הזכויות הפלסטיניות ו"מחלקת פלסטין" באו"ם המארגנת את כל הפעילות הפרו-פלסטינית באו"ם.

 

היום הוא למעשה "יום סולידריות" של האו"ם עם הפלסטינים שמארגנת "ועדת פלסטין", וצפויים להשתתף בו נשיא מועצת הביטחון, נשיא העצרת הכללית ונציג המזכ"ל.

 

ואלו הן ההחלטות שיועלו להצבעה הערב בעצרת האו"ם:

 

ירושלים - ישראל תואשם בניסיון לשנות את האופי של ירושלים, שינוי הסטטוס קוו וביצוע פרובוקציות מכוונות.

 

הוועדה למימוש זכויות הפלסטינים - תמיכה בפעילות "ועדת פלסטין" שבה שותפות מדינות הפועלות לקידום הנרטיב הפלסטיני וניגוח ישראל במשך השנה הקרובה.

 

המחלקה הפלסטינית במזכירות האו"ם - החלטה על המשך מימון המחלקה האחראית לפעילות ההסברה ותמיכה ב"וועדת פלסטין", כולל תחזוק אתר רשמי של האו"ם המציג את הנרטיב הפלסטיני בלבד.

 

הסברה פלסטינית - החלטה על מימון גוף במחלקת ההסברה של האו"ם להפצת העמדה הפלסטינית.

 

התנחלויות - גינוי ה"עוולות" בהתנהלות ישראל ביהודה ושומרון ובעזה. התייחסות לטרור של קיצונים יהודים מקרב המתנחלים בלי אזכור הטרור הפלסטיני. ההחלטה מגנה את ההתנחלויות הישראליות, כולל במזרח ירושלים וברמת הגולן.

 

אונר"א - החלטות על הסדרת המשך פעילות הסוכנות המטפלת בפליטים הפלסטינים, והטיפול בהשבת העקורים מ-1967 לבתיהם.

 

אמנת ז'נבה הרביעית - יישום ההגנה על האוכלוסייה האזרחית הפלסטינית מפני "צבא הכיבוש הישראלי".

 

ועדת חקירה - הסדרת פעילות ועדת חקירה על התנהלות ישראל ופגיעה בזכויות אדם של הפלסטינים.

 

פגיעה בזכויות אדם של הפלסטינים - גינוי ישראל על פגיעה בזכויות הפלסטינים בגדה ובמזרח ירושלים.

 

רמת הגולן - קריאה לישראל לסגת מהגולן הסורי ולהפסיק לשנות את האופי הדמוגרפי והגיאוגרפי של האזור.

 

יודגש כי רק להחלטות מועצת הביטחון יש אופי ביצועי ורק היא יכולה להטיל סנקציות, אבל החלטות העצרת הכללית מחזקות את המשך הפעילות הפרו-פלסטינית במוסדות האו"ם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים