פולארד חייב להיות בבית עד 19:00, עיכוב בתחילת עבודתו
בשל תנאי השחרור הנוקשים נאלץ המרגל המשוחרר לבטל את הגעתו לאירוע השנתי של ארגון יהודי. חברת ההשקעות שבה הוא אמור לעבוד מתנגדת להתקנת תוכנת מעקב של הרשויות ברשת המחשבים שלה
מגבלות השחרור של ג'ונתן פולארד אוסרות עליו לשהות מחוץ לביתו אחרי השעה 19:00 בערב, וכך נמנע מהמרגל המשוחרר להגיע אתמול (א') לכינוס של הארגון היהודי ZOA "ארגון ציוני אמריקה", שקיים אמש בניו-יורק את האירוע השנתי שלו. בנוסף, בגלל דרישות ביטחון מידע חברת ההשקעות שבה היה אמור לעבוד מעכבת את כניסתו לתפקיד.
ג'ונתן פולארד, ששוחרר מהכלא ביום שישי לביתו החדש במנהטן, התייצב באותו יום אצל קצין המבחן שלו כדי שצמיד האיתור הלווייני המשדר את מיקומו 24 שעות ביממה יוצמד לגופו. במסגרת תנאי השחרור יכול קצין המבחן לערוך ביקורי פתע בכל שעות היממה.
פולארד הוזמן ורצה מאוד להגיע לכינוס ה-ZOA, שבו נכחו בין השאר שגריר ישראל בארצות הברית רון דרמר והשגריר באו"ם דני דנון, כמו גם מנהיגים מהימין ותורמים. אבל כשהתבררה לו שעת האירוע, הוא נאלץ להודיע שלא יוכל להגיע.
קבלת הפנים החלה אמנם ב-17:00 אחר הצהריים, אבל האירוע עצמו נפתח באופן רשמי רק בשעה 18:30. פולארד הסביר שלפי תנאי שחרורו הוא חייב להימצא בביתו אחרי השעה 19:00. לכן, כשאחד הנואמים פתח והודיע: "אחרי 30 שנות מאסר אחינו יונתן פולארד משוחרר", פולארד לא נכח בקהל.
מסרבים להתקין תוכנת מעקב
אף שהתקבל לעבוד בחברת השקעות כאנליסט במחלקת המחקר, הודיעה החברה לעורכי הדין של פולארד כי כל עוד יחויבו על ידי הרשויות להתקין תוכנת מעקב ברשת המחשבים הפנימית של החברה, הם לא יוכלו להעסיק אותו. לכן עד הסדרת העניין בבית המשפט פולארד יישב בבית. עורך דינו מעריך שההליך המשפטי סביב תוכנת המעקב ייארך כמה שבועות.
ביום שישי הגישו עורכי הדין עתירה לבית המשפט המחוזי בניו-יורק בטענה שהמגבלות שהוטלו על פולארד לרבות האזיק האלקטרוני, "אינן חוקיות, נקמניות ומדכאות", כלשונם. הם מצפים שאולי כבר היום ימונה שופט לדון בעתירה.
פולארד עצמו מתכוון להעביר את השבועות הקרובים בביתו בבדיקות רפואיות. הוא סובל, בין השאר, מבצקת ברגליו, ומסוכרת.
על רקע זה קרא אתמול מאמר המערכת של ה"ניו יורק טיימס" לא להעניק לפולארד יחס מיוחד. "הוא הפר קשות את החוקים והאמון במדינתו", נכתב שם. "טיעון מרכזי של תומכי פולארד היא שכיהודי הוא היה מוטרד מכך ששירותי המודיעין האמריקניים לא חלקו מידע חשוב עם ישראל. שאין זה סוד שארה"ב ובנות בריתה מרגלות אחת אחר השנייה – באותה שנה שבה הודה פולארד, בית משפט בישראל הרשיע קצין מודיעין צבאי לשעבר, יוסף עמית, ל-12 שנים בכלא בגין ריגול עבור ארה"ב ומדינה נוספת באירופה (הוא שוחרר ב-1993)".
אבל, טוען המאמר, הנראטיב של פולארד כמרגל בלתי-אנוכי הוא חסר שחר: "בהאשמות נגדו פולארד הצטייר בגורם מחוספס שניסה למכור את מרכולתו לישראל, אבל גם לפקיסטן, דרום אפריקה ומדינות אחרות עבור כסף, שממנו שילמה לו ישראל והרבה. עובדות רבות נשארו לא ידועות כי פולארד הודה והתיק שלו לא הגיע למשפט. אבל העובדות הידיעות לא מזכות אותו בהתחשבות מיוחדת".