שתף קטע נבחר

 

גלנט על גל הטרור: "צריך פעולה נרחבת"

לפני הפיגוע בירושלים, שר השיכון והאלוף במיל' התייחס למצב הביטחוני בראיון ל-ynet. "יש עוד מה לעשות", אמר מבלי לפרט. "אי אפשר לסבול מצב שאפילו אזרח אחד נפגע"

 

גלנט מתייחס לגל הטרור    (צילום: ליאור פז, אלי סגל ואבי חי)

גלנט מתייחס לגל הטרור    (צילום: ליאור פז, אלי סגל ואבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שר הבינוי יואב גלנט התראיין לאולפן ynet והתייחס לגל הטרור. "צריכה להיעשות עוד פעולה נרחבת של כוחות הביטחון ואני מאמין שנגיע לזה", אמר לאחר שנשאל מה היה עושה אם היה שר הביטחון. "המאבק בטרור הוא מאבק שמחייב גם מערכת מודיעינית חזקה, גם הגנה וגם התקפה".

 

האלוף במילואים הוסיף ואמר: "אני חושב שיש פה שני רבדים - יש את הרובד האסטרטגי העליון שקובעת המדיניות, ויש את הרובד של הפעולה בשטח. מה עושים, איזה כוחות, איזה סוג של פעולה, ובהקשרים האלה בסך הכול אנחנו מתנהלים היטב. יחד עם זה, אי-אפשר לסבול מצב שאפילו אזרח אחד, לא משנה מי הוא, נפגע: בירושלים, בתל אביב, בכל מקום אחר ברחבי ארץ ישראל. בהקשר הזה חובתנו לתת את כל מה שנדרש, ואני חושב שננקטו כמה צעדים בהקשרי מדיניות".

 

כשנשאל אם הממשלה מתמודדת באופן מיטבי, הישב גלנט: "את מה שיש לי לומר אני אומר בקבינט, וכאשר אבחר להתבטא בנושא אז אני אתבטא".

 

יש קו אדום שמחכים לו כדי ליישם צעדים מרחיקי לכת?

 

"אני חושב שזה נתון להערכת מצב שוטפת. לישראל יש מציאות שבה היא קרובה מאוד למוקדי האירועים. הדבר הזה לצד חסרונותיו הרבים כי אנחנו בסופו של דבר מוצב קדמי של המערב בלב אזור עוין. לצד החיסון הזה יש גם יתרונות - אנחנו יודעים מי האויבים שלנו, אנחנו עוקבים אחריהם. אנחנו לומדים אותם ואנחנו מצליחים ברובם של המקרים לסכל אותם. אני חושב שיש לנו עוד מה לעשות. פעולות שנדרשות. לא מדובר על קו אדום, מדובר בהערכת מצב שוטפת.

 

אתה בטוח לא מרוצה משגרת הטרור שבה אנחנו נמצאים.

 

"כל אדם בר דעת איננו מרוצה מכך שאנשים נדקרים או נורים בארץ ישראל. הקמנו מדינה על מנת שתהיה לנו היכולת והכוח להגן על עצמנו בכוחות עצמנו.

מצד שני זה מאבק סיזיפי שמתמשך כבר 100 שנה ויותר ואנחנו נדע להתגבר על האויבים שלנו, גם אלה הקרובים גם אלה הרחוקים".

 

גלנט נשאל על חמשת היישובים החדשים שיוקמו בנגב, ומדוע מקימים חדשים במקום להשקיע בקיימים. "האמירה של 'במקום' היא מאוד לא נכונה", השיב. "מאז שנכנסתי לתפקידי נחתם הסכם גג של 20 אלף יחידות דיור בבאר שבע, 30 אלף יחידות דיור באשקלון. אנחנו במהלכים לקראת הסכם גג של כ-4,000 יחידות בירוחם. בקרוב נעשה גם הסכמים נרחבים בדימונה. 324 יחידות דיור ריקות ברחבי הנגב שעמדו שנים ריקות זכו לדיירים סוף סוף באמצעות הגמשת הקריטריונים של הדיור הציבורי.

 

"זה נכון לדימונה, ערד, אופקים, לנתיבות, לבאר שבע ולמקומות נוספים. הנגב הוא בשיא העדיפות שלנו ובהיקפים הגדולים מדובר קודם כול ביישובים הקיימים. יחד עם זה, כדאי להסתכל על העובדות: מדרום לקו באר שבע, הקו שמתחיל במערב ליד רצועת עזה, עובר דרך חצרים ממשיך בבאר שבע והולך לנבטים: מדרום לקו הזה יש 100 אלף יהודים ושטחו הוא 50 אחוז משטח מדינת ישראל. אני חושב שראוי מאוד ברוח הציונות, ברוח החזון הציוני, להקים יישובים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות הכנסת
השר יואב גלנט
צילום: דוברות הכנסת
מומלצים