מחקר: זינוק ב"רמת הפחד" ברשתות החברתיות
ממחקר שערכה באזילה עולה כי השיח על פחד רשם שיא ביום שבו מחבל דקר חיילת בתל-אביב וביום שבו היו פיגועים ברעננה ובירושלים
המחקר התבסס על בדיקה של השיח בנושא פחד לפני גל הטרור ובמהלך כל החודש שעבר. יחידת הניתוח של באזילה היא דיון - השרשור כולו, כלומר מהפוסט הפותח ועד הפוסט המסיים.
כאשר משווים את אוקטובר 2015 לאוקטובר בשנה הקודמת ניתן לזהות כמעט הכפלה בשיח על פחד – מ-25,883 אזכורים באוקטובר 2014 ל-46,066 אזכורים בחודש שעבר.
בחלוקה לימים ניתן לראות כי השיח על פחד רשם שיא ביום שבו מחבל דקר חיילת בתל-אביב וביום שבו היו פיגועים ברעננה ובירושלים. בשני הפיגועים בירושלים ב-13 באוקטובר נרצחו ארבעה בני-אדם. ניתן גם לזהות ירידה המסמלת מעין "התרגלות" לאחרועים, כך שפיגועים דוגמת הפיגוע בבאר שבע, שבו נרצח חייל ובוצע לינץ באזרח אריתראי, לא העלו משמעותית את רמת הפחד.
אז מה ההבדל בין תקופת שגרה לתקופת חירום, מעבר לעליה ברמת הפחד? בבאזילה מצאו כי ההבדל הראשון הוא בסוגי הפחדים. בתקופת שגרה הנושא הבולט ביותר היה "חרדה כללית", כלומר שיח של אנשים שמאובחנים ומטופלים בנושאי חרדה. בשגרה הם מהווים כמעט מחצית מהשיח בנושא.
בחודש אוקטובר נמצא כי הפחד הנפוץ היה פחד מטרור והחרדה הכללית ירדה משמעותית במשקלה, כלומר מספר השיחות בנושא חרדה כללית כמעט ולא השתנה, אך כלל השיחות גדל משמעותית.
על-פי המחקר, הביטוי הבולט ביותר, היה "פחד לצאת מהבית". בנוסף להרבה הבעות פחד ושיתופים של החשש המיידי לצאת מהבית. בבאזילה אמרו כי נראה
שקיימת מעין אבולוציה של התפשטות הפחד. אחד הגורמים הוא הדיווחים שמגיעים כיום גם ברשתות החברתיות. (ויחד עם הדיווחים גם גלי השמועות - "מחבלים ליד הגנים"), משם המעבר החוזר לתקשורת המונים ומשם לשמועות פה לאוזן שעוברות היום גם בוואטסאפ.
באזילה היא חברה מובילה בתחום הניטור והניתוח של תוכן במדיה חברתית. החברת טכנולוגיות מתקדמות ומתודולוגיות מחקר, על מנת לאפשר להפיק את המיטב מההזדמנויות העצומות הנובעות מהשיחה ברשת.