שתף קטע נבחר

 

נסגר התיק הפלילי נגד בנצי ליברמן, יועמד לדין משמעתי

היועמ"ש סגר את תיק השחיתות בעניינו של ראש רשות מקרקעי ישראל המושעה, מכיוון שהוא דיווח בדיעבד על מעורבותו בניגוד עניינים. התיק ייבחן בבית הדין המשמעתי של עובדי המדינה. גם התיק נגד עו"ד נחום לנגנטל נגנז

המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה החליטה לסגור את התיק הפלילי נגד ראש רשות מקרקעי ישראל המושעה בנצי ליברמן, ובמקום זאת להגיש נגדו בשיתוף אגף המשמעת בנציבות שירות המדינה תובענה משמעתית בבית הדין המשמעתי של עובדי המדינה. בתובענה נטען כי ליברמן עזר לחברו עו"ד נחום לנגנטל לקדם פרויקטים תוך ניגוד עניינים. תיק החקירה נגד עו"ד לנגנטל נגנז מחוסר ראיות מספיקות.

 

בכתב התובענה נטען כי לנגנטל, איש עסקים בהווה וחבר כנסת בעבר, פנה לליברמן שהיה בעבר שותפו בעסקי נדל"ן וחברו הקרוב, כדי לקדם את ענייניו וענייני מקורביו האישיים והעסקיים.

התיק הפלילי נסגר. ליברמן (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
התיק הפלילי נסגר. ליברמן(צילום: טל שחר)

לפי התובענה, על אף שליברמן היה מצוי במצב של ניגוד עניינים, הוא נענה לבקשת חברו והתערב בסוגיה שלא הייתה אמורה להגיע לשולחנו. מדובר בפרויקט רמת אלישיב בלוד – שבמסגרתו הוקמו כ-350 יחידות דיור על קרקע של רשות מקרקעי ישראל. ליברמן התחייב להרחיק את עצמו לחלוטין מהפרויקט במסגרת הסדר ניגוד העניינים שנחתם עמו בעת שנכנס לתפקיד.

 

בהמלצתו של לנגנטל, כך צוין בתובענה, נשכרו שירותיו של ליברמן בשנים 2009-2008 לשמש כיועץ וחבר בצוות ההיגוי של חברת קרדן בנוגע לפרויקט. ליברמן לקח חלק בפרויקט כבר בזכייה של קרדן במכרז הראשון. לאחר הזכייה במכרז השני, הוא עבד בצוות ההיגוי של ניהול הפרויקט במשך כמה חודשים, והשתכר עבור עבודתו בפרויקט בסכום כולל של כ-100 אלף שקלים.

 

הפרשה השנייה קשורה לקרקע בבעלות החברה קדישא ברמת אביב, כשהמדינה התנגדה להקמת בית קברות במקום. בשל כך ניהלה חברה קדישא משא ומתן מול המדינה באשר לפשרה בעניין הקרקע, בין היתר מול רשות מקרקעי ישראל. לצורך המגעים עם הרשויות, שכרה חברה קדישא את שירותי חברת הייעוץ גורן-עמיר. חברת גורן-עמיר שכרה את שירותיו של לנגנטל לעניין זה ושילמה לו בגין קידום ענייניה מול הרשויות משכורת חודשית.

גם התיק בעניינו נסגר. עו"ד לנגנטל (צילום: אתר הכנסת) (צילום: אתר הכנסת)
גם התיק בעניינו נסגר. עו"ד לנגנטל(צילום: אתר הכנסת)

במסגרת העסקה זו, צוין בתובענה, פנה לנגנטל לליברמן בעניינה של חברה קדישא וביקש כי יזרז טיפול בעניין זה. על אף ניגוד העניינים שבו היה מצוי ליברמן אל מול חברו הקרוב, לנגנטל, הוא ניהל ישיבות בנושא הקרקע בבעלות חברה קדישא בנוכחותו של לנגנטל, כמייצג מטעם חברה קדישא.

 

כמו כן נטען בתובענה כי ליברמן קיבל מלנגנטל מסמכים שנוגעים לחברה קדישא ולמגעיה מול רשות מקרקעי ישראל. כל זאת, מבלי שהצהיר על ניגוד העניינים שבו הוא מצוי אל מול לנגנטל, ומבלי שיידע את הנוכחים בישיבות, בדבר ניגוד העניינים.

 

בהודעת הפרקליטות צוין כי "בגין חשדות אלה נוהלה בלהב 433 - יאח"ה

חקירה פלילית, שבסופה שקל היועץ המשפטי לממשלה להעמיד את ליברמן לדין פלילי בגין מעשיו. אולם לאחר שבחקירת יאח"ה התברר שלאחר מעורבותו הפסולה של ליברמן בנושא – ובעקבות פנייה שנערכה אליו בנושא זה על ידי עורכי הדין של החברה המעורבת בפרויקט, דיווח ליברמן בדיעבד על מעורבות זו ליועץ המשפטי של הרשות, הוחלט להסתפק במיצוי הדין עמו במישור המשמעתי. לפיכך הוחלט שהתיק הפלילי ייסגר נוכח מיצוי האינטרס הציבורי בהליך המשמעתי".

 

עוד נמסר כי "יובהר כי מרגע פתיחת החקירה הפלילית ליברמן מצוי בחופשה על חשבונו במקום השעיה". בתובענה המשמעית נאמר כי במעשיו פעל ליברמן בפרשת רמת אלישיב תוך ניגוד עניינים חמור ותוך הפרה בוטה של הסדר למניעת ניגוד העניינים עליו חתם עם כניסתו לתפקיד, ובכך פגע במשמעת שירות המדינה, לא קיים את המוטל עליו והתנהג התנהגות שאינה הולמת את תפקידו כעובד המדינה. לגבי האישום השני הנוגע לחברה קדישא נכתב בתובענה, כי במעשיו פעל ליברמן תוך ניגוד עניינים, ובכך פגע במשמעת שירות המדינה, לא קיים את המוטל עליו והתנהג התנהגות שאינה הולמת את תפקידו כעובד המדינה.

 

סנגוריו של ליברמן, עורכי הדין ד"ר יעקב וינרוט, עמית חדד, ואושר רובינגר ממשרד ד"ר י. וינרוט ושות' מסרו בתגובה: "לאחר שנה ארוכה ולאחר שנאספו כל הראיות והשמענו בפני הפרקליטות את כל טענותינו, הוחלט לסגור את התיק ואנו מברכים על כך. אנו סבורים כי אין במעשיו של בנצי ליברמן גם במישור המשמעתי, אולם את טענותינו במישור זה נשמיע בבית הדין".

 

עוה"ד נוית נגב ואיריס ניב סבאג ממשרד שינמן-נגב-ניב, שמייצגות את נחום לנגנטל, מסרו: "אנחנו שמחות מאוד על החלטת הפרקליטות לסגור את התיק הפלילי נגד לנגנטל. עם פתיחת החקירה אמרנו שלנגנטל, אשר בתקופה הנדונה היה אדם פרטי ולא איש ציבור, פעל בתום לב ולא עבר כל עבירה. החקירה היעילה ושיקול הדעת של הפרקליטות הובילו לבירורן של עובדות האמת ולתוצאה הראויה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים