סלפי של הכלב שלכם על עוגייה, הבלוגרית שאפתה לחם והסעירה את הרשת ועוד חדשות אוכל מהעולם
השף הצרפתי ז'ואל רובישון, פותח בית ספר לקולינריה, ביפן מפנקים את החתולים בארוחת שף בת 4 מנות, חובבי הפיצה בבריטניה יכולים להזמין פיצה בלחיצת כפתור בלבד, הבלוגרית שאפתה לחם והסעירה את העולם ואיך הפנים שלכם יראו על עוגייה? חדשות האוכל מסביב לעולם
יפן: בתיאבון מיצי - שף פרטי מבשל לסועדים ולחתולים
שירות חדש וחד פעמי ביפן מציע סעודת גורמה לחתולים ולבעליהם. החוויה הקולינרית כוללת את כל כללי הטקס: מפות ומפיות תואמות, כלי הגשה מהודרים, ושף פרטי שמכין ארבע מנות מדויקות ומצולחתות למשעי עבור החיה השעירה ועבור הבעלים הנאמן. סעודה לזוג (כלומר לחתול ובעליו) תעלה בסביבות 22 אלף ין (כ-180 דולר).
גם אם זה נשמע כמו גימיק בלתי מחובר למציאות, הביקוש לשירות החדש שניתן מחברת נסטלה (שבבעלותה חברת פורינה, המייצרת מזון לחיות בית) כה גדול, עד שהחברה נאלצה לערוך הגרלה עבור עשרות המתעניינים בשירות. סדרת הסעודות הפרטיות ייערכו במהלך חודש דצמבר.
זו לא הפעם הראשונה שחתולים מקבלים מקום של כבוד כסועדים. ב-2014 פתחה חברת פורינה מסעדת פופ אפ ייחודית לחתולים. ביפן, בריטניה ובצפון אמריקה פועלים בשני העשורים האחרונים בתי קפה לחתולים המציעים להם חלב, מזון חתולים, ספות, כריות וצעצועים.
צרפת: ז'ואל רובישון מכריז על בית ספר חדש לקולינריה
חולמים על קריירת בישול מקצועית? תתחילו לחסוך: ז'ואל רובישון, השף הצרפתי שכבר הפסקנו לספור את כוכבי המישלן שמסעדותיו זכו בהם, הכריז על הקמת בית ספר קולינרי חדש במורילון שבמערב צרפת.
תכנית הלימודים תכלול התמחות בבישול, אפייה וייננות בשלל קורסים שיימשכו שלושה חודשים עד שנתיים. הקמפוס, שיוקם במבנה ששימש בעבר מנזר ובית חולים, יכלול 20 כיתות, 19 מעבדות, אולם הרצאות ואזור גננות שהעבודה בו תיכלל בתכנית הלימודים.
גולת הכותרת: בית הספר יפעיל מסעדה בה יתמחו הסטודנטים ויציגו את כישוריהם. לא מספיק? במקום יוקם גם מלון בוטיק, ובו 15 חדרים מעוצבים שייהנו ממסעדת הקמפוס ומהגינה הפורה. עלות הכשרת הלימודים והמסעדה עומד על כ-65 מיליון אירו. לנו נותר רק להמר מהו גובה שכר הלימוד.
בריטניה: פיצה בקליק - הגאדג'ט שמאפשר להזמין פיצה בלחיצת כפתור
העצלנות שוברת שיא חדש: אחרי שהחלטתם לא לבשל אלא להזמין פיצה, כבר לא צריך להרים טלפון ואפילו לא להפעיל אפליקציה. מספיק לשכב על הספה וללחוץ על כפתור. כן כן כפתור. זה הכל.
דומינוס פיצה הודיעה על השקת פטנט חדש העונה לשם Push for Pizza - כפתור בתוך קופסה המעוצבת כמגש פיצה. אחרי שרכשתם את הכפתור, כל שנותר הוא להזין את הפרטים (פיצה אהובה, תוספות, פרטי תשלום וכתובת משלוח) ומעתה והלאה, בכל פעם שמתחשק, לוחצים על הכפתור והפיצה נשלחת בהתאם למידע השמור במערכת.
בריטניה: הבלוגרית שהכריזה על אפיית לחם והצליחה להסעיר את הרשת
אזהרת קריאה – הדיווח הבא אינו מתאים לכל אחד ויש מי שיימצא את התוכן מטריד במיוחד. האחריות הינה על הקורא.
תושבת בריטניה, זואי סטאברי, הודיעה בשבוע שעבר בטוויטר הפרטי שלה על ניסוי שהיא עומדת לערוך. היא סבלה מפטרייה באיבר המין, והחליטה לבדוק שימוש חיצוני בפטרייה כשמרים לאפיית לחם.
כשהעוקבים החלו להגיב להצעתה הבלתי שגרתית, הכריזה כי היא בהחלט מתכוונת לעשות את זה ולעדכן את עוקביה תוך כדי. היא הכינה מחמצת הכוללת פטרייה שהתפתחה באיבר מינה, קמח ומים, והניחה לבלילה לתפוח.
כעבור 36 יום עדכנה בחשבונה כי העיסה תופחת והשמרים חיים. כמובן שהפעילות שלה גררה תגובות רבות שכללו בעיקר תחושת גועל. משתמשים רבים אף חסמו את חשבונה. כל אלה לא מנעו מסטאברי להמשיך בניסוי ואף להקניט את המגיבים.
בבלוג שלה אפשר למצוא מתכון להכנת המחמצת, והוא מתעדכן ככל שהעיסה תופחת. בימים הקרובים תעדכן על התוצאה. סטאברי הצליחה לגרום לגולשים רבים להמנע מלחם בעקבות הניסוי שלה. אולי מפני שהסבירה בבלוג שלה כי גם שמרים טבעיים הם בסופו של דבר חיידקים.
רוצים את המתכון? כנסו לבלוג שלה.
לא צריך את זה, אבל איזה מגניב: עוגיות סלפי
עולם האפייה לא מפסיק להפתיע. אם אתם אוהבים גאדג'טים שמוסיפים חיוך לכל עוגייה, ואם עברתם את שלב חותכני העוגיות בצורת לב וכוכב הגיע הזמן להשתדרג: המעצבת ההונגרית, קריצי בוזאי, תייצר עבורכם חותכני עוגיות בצורת הפרצוף שלכם או של אהוביכם.
איך זה עובד? שולחים לה תמונת פורטרייט והיא מייצאת מודל לחותכן עוגיות כולל הבעות פנים. מכאן נותר רק להכין בצק ולהתחיל לחרוץ.