שתף קטע נבחר

 

פרויקט הצלבה: מאגר שמי של גברים מטרידים

יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים: קבוצת פעילות חברתיות מרכזות שמות של עברייני מין שקיבלו מקורבנות. כשמישהי מוסיפה שם - ניתן לבדוק אם הוא פגע בעבר באחרות. "מידע נשאר חסוי", מסבירה אחת מהן, יעל שרר

 

מאגר שמות של גברים המטרידים מינית    (צלמים: ניר כהן אורי דוידוביץ)

מאגר שמות של גברים המטרידים מינית    (צלמים: ניר כהן אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"אנחנו אוספות מהציבור שמות של פוגעים מינית ושומרות את המידע חסוי. הפרויקט רק מאפשר הצלבה. כלומר, אם מישהי מגישה שם למאגר, אפשר לדעת אם הוא פגע בעבר בנשים נוספות", כך מסבירה היום (ד') הפעילה החברתית יעל שרר את פרויקט הצלבת השמות, שאמור לסייע לקורבנות עבירות מין.

 

שרר פעילה במרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית והיא מלווה קורבנות בהליכים משפטיים. לרגל יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים היא התראיינה לאולפן ynet וסיפרה שהמאגר כולל כבר כ-300 שמות.

 

- היו הצלבות?

"היו הצלבות. הפניות שמגיעות אלינו הן שונות. התחלנו כעמוד פייסבוק וקיבלנו אלינו עדויות של נשים וגברים על פגיעה מינית - אם זה בעילום שם ואם זה בגלוי".

 

- יש רף של הטרדה לכניסה לרשימה?

"לא. כל מי שתרצה לדווח על משהו פלילי, כל מי שירצה להכניס שם למאגר - ייכנס".

 

- זה לא מיועד לנשים בלבד.

"אנחנו מקבלות גם עדויות מגברים. לא כל כך הרבה, אבל כן. יש תופעה של תקיפה מינית, הטרדה מינית ואונס של גברים, והיא צריכה להיות מדוברת".

 

אז איך שולחים שם של מטריד למאגר? כתבו למייל oneofone230613@gmail.com , או בהודעה בדף הפייסבוק של "אחת מתוך אחת" את הפרטים הבאים: שם מלא של הפוגע/ים (פרטי ומשפחה), פרטים מזהים נוספים על הפוגע (כל מה שעשוי להיות רלוונטי: מקום מגורים, מקצוע, מקום עבודה, גיל, מראה חיצוני, מתי הייתה הפגיעה וכו'), שמך ומספר הטלפון הנייד של הקורבן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים