שתף קטע נבחר

פילים וגלגלים: סיור סגוויי בגן החיות התנ"כי

להסתובב ברגל בגן החיות בין הג'ירפות והזברות? זה הכי מיושן שיש. שיר-לי גולן לקחה סיכון, עלתה על סגווי ויצאה לסיור יוצא הדופן שמציעים בגן החיות התנ"כי בירושלים

לרכוב עם ג'ירפות ודובים    (צילום: אלי מנדלבאום)

לרכוב עם ג'ירפות ודובים    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גן החיות התנ"כי בירושלים הוא סוג של בועה אורבנית חיונית, המספקת אתנחתא מהיומיום הלחוץ, הזדמנות להתלהב מצבעם הוורדרד של הפלמינגו (שמושג בעזרת הרבה סלק וגזר במזון), משובבותם של הקופים, מיופיים העצל משהו של האריה והלביאה, מהסוריקטות החמודות להפליא. ילדים יכולים להתרוצץ במרחבים הירוקים, ללטף עיזים ולצפות בהאכלת הקנגורו, זוגות יכולים להתבודד. כולם עשויים להירגע.

 

ואם נדמה לכם שמיציתם את חוויית גן החיות כי הילדים גדלו, כי הזדקנתם וכבר אין לכם כוח להליכה הממושכת או כי כבר הייתם וראיתם - אתם טועים. למה לא להחליף את הרגליים הפרטיות בגלגלים, לעלות על סגוויי ולשעוט ברחבי הגן - באופן שגורם אפילו לחיות המנוסות להתבונן בכם בתדהמה ובפליאה?

הפלמינגו צופים על האורחים (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
הפלמינגו צופים על האורחים(צילום: אלכס קולומויסקי)

יש משהו מאתגר בלעלות על כלי ממונע ולהבין שצריך לסמוך בעיקר על עצמך, על האינטואיציה וחוכמת הגוף. אין דוושת גז ואין דוושת ברקס, רק הטייה קדימה של הגוף לתאוצה והטיה אחורנית להאטה ועצירה. הכידון משמש לשמירה על שיווי משקל ולפניות לצדדים. וזהו. אבל בדיוק בגלל זה הסגוויי גם מסעיר. וכשלומדים את הפרינציפ (ולומדים אותו, נשבעת. פחדתי והתגברתי) הנסיעה חלקה ונטולת מאמץ פיזי וכשמדובר בגן החיות התנ"כי - לגמרי מהנה ומעשירה.

 

את סיור הסגוויי בגן החיות מציעה חברת "ZUZU" הירושלמית זה מספר שנים והוא מחייב הזמנה מראש באתר החברה. הזמנתם? מרגע זה הכל די פשוט. נפגשים בכניסה לגן, מאזינים ברוב קשב לתדרוך הטכני, חובשים קסדה, מקדישים כמה דקות להתנסות ותרגול והתרגלות לכלי ויוצאים לדרך.

גם הקנגורו מתעניינים (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
גם הקנגורו מתעניינים(צילום: אלכס קולומויסקי)

את הסיור מדריכים מורי דרך מוסמכים שעוברים בין עשר התחנות הרשמיות שכוללות את הקופים והפלמינגו, הקנגורו בחצר האוסטרלית (שביום השמשי שבו סיירנו בגן ממש עצרו את פעילותם ופערו עיניים לעומתנו), הפילים כמובן, הג'ירפות והזברות בחצר האפריקאית, הדובים, הצ'יטה והפינגווינים ולפעמים אפילו העופות הדורסים.

הרוכבים והפייבוריטים של גן החיות (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
הרוכבים והפייבוריטים של גן החיות(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

האפשרות הזאת, להחליק בנינוחות אל החצר האוסטרלית, לעלות ממנה בלי להתנשף לעבר הפילים ולהמתין בסבלנות עד שייאותו להתקרב ולהפנות מבט היא נפלאה. בכל זאת, לא בכל יום מזדמן להעלות לרשת סלפי עם סגוויי ופילה ירושלמית נאה, לשעוט לעבר הדובים ו/או הסוריקטות, לתמרן לתוך שביל העץ בחצר האפריקאית ולצלוח אותו עד סופו, להמשיך מעדנות לכיוון הגן הקטן הכולל פינות ליטוף והאכלה עצמית (ולעצור שם קצת, לרדת מהסגוויי, לשחרר את הגוף וליהנות מהמגע עם בעלי החיים החביבים בדרך כלל), לדהור למטה (בזהירות!) כדי להיפרד מהפלמינגו ואז אולי לפרוס את סל הפיקניק על הדשא הצמוד לאגם.

 

סיורי הסגוויי בגן החיות התנ"כי המאובטח מתקיימים כמעט בכל מזג אוויר, הם נמשכים כשעתיים ומיועדים למינימום עשרה אנשים. והמחיר? 199 שקל לאדם, כולל הכניסה לגן החיות (בעלי מנוי ישלמו פחות). העלייה על מכשירי הסגוויי מותרת מגיל 16 ומעלה בלבד. אם מתחשק לכם להתנסות עם הילדים, למרות שהם עדיין קטנים - הם יוכלו לרכוב לצדכם על אופניים שיספקו המדריכים, בתיאום מראש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
סגוויי בין הפילים
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים