שתף קטע נבחר
 

ילדים יוצרים שינוי

בנוסף למתן כלים ליצירת שינוי, התהליך מקנה לילדים, כמו גם למורים, את ההבנה 'איך יוצרים שינוי' וזאת באמצעות 4 שלבים פשוטים

מערכת החינוך בארץ גדושה בתוכניות חינוכיות נפלאות בנושא התנדבות, יזמות או נתינה. המונח "למידה משמעותית" מתחיל לחלחל בכל המערכת והמוטיבציה של בתי ספר לעסוק ביזמות, תרומה לקהילה והתנדבות, היא גבוהה מאוד. התכנית החינוכית "יוצרים שינוי", שאומצה בישראל על ידי עמותת "רוח טובה" הפועלת תחת הקרן המשפחתית על-שם תד אריסון ועמותת "מלאכי יום הולדת", פועלת בכל הארץ ומכשירה אנשי חינוך לתהליך. "יוצרים שינוי" היא תפיסה, דרך מחשבה, שינוי תודעה שמנוסחת בפשטות. היא באה לידי ביטוי בתהליך, שגם מוכח מחקרית כמוביל להעצמה ולאמונה של ילדים בעצמם, וביכולתם להשפיע לטובה על העולם.

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בנוסף למתן כלים ליצירת שינוי התהליך מקנה לילדים, כמו גם למורים, את ההבנה 'איך יוצרים שינוי' וזאת באמצעות 4 שלבים פשוטים:

להרגיש - הילדים מתבוננים על הסביבה בה הם חיים, מזהים את הבעיה המפריעה להם ובוחרים מה היו רוצים לשנות

 

לדמיין - הילדים מציעים פתרונות לבעיה אותה זיהו ואותה רוצים לשנות

לעשות - הילדים מתכננים את הפרויקט ויוצאים לשטח ליצור את השינוי

 

לשתף - הילדים משתפים את העולם בשינוי שיצרו, ומציגים את הפרויקט בתערוכה ארצית הכוללת קהל משתתפים רב, שופטים ונציגי תקשורת.

הפרויקטים מוגשים לתחרות ארצית הנקראת "אתגר יוצרים שינוי", בה כל שנה מחדש, נבחרת קבוצה, שנציגיה נשלחים לייצג את ישראל בכנס בינלאומי בחו"ל.

הרבה מהפרויקטים המתקיימים היום בבתי הספר הם פרי הגשמת החלומות של המורים והמנהלים, מטרתה של "יוצרים שינוי" הינה להגשים את החלומות של הילדים ויתרה מכך לאפשר לילדים לחלום.

 

התהליך כולו מונע ע"י הילדים שתוך כדי נחשפים והופכים מודעים לבעיות בעולמם. הם מונחים להתבונן ולהקשיב לסביבתם, לפני שהם בוחרים מה היו רוצים לשנות, מדמיינים פתרונות, לפני שהם רצים לפתרון הברור מאליו, מתכננים ומנסים את הפתרון בפיילוט קטן לפני שניגשים לפרויקט עצמו ובסופו של דבר מיישמים את הפתרון ממקום מודע ומותאם לבעיה ולאנשים. בנוסף, הם עוברים תהליך של רפלקציה בכדי להבין, לסכם ולשתף את הסיפור שלהם בפלטפורמות קהילתיות, ארציות וגם עולמיות.

 

תחומי העשייה בהם עוסקים הפרויקטים שיוזמים הילדים מתפרשים על פני מגוון רחב של נושאים, ביניהם איכות סביבה, בריאות, עוני, אלימות, ניקיון, תזונה, עומס בלימודים, שילוב בקהילה, ועוד.

 

בין הפרויקטים הבולטים: שיפור רווחת חיות הרחוב, העלאת מודעות לחלב חופש, מרכז למידה לתלמידים הצעירים בבית הספר, שיפוץ מרכז לאנשים עם מוגבלויות בו מתנדבים התלמידים באופן קבוע, בניית מגרש כדורגל עבור ילדים בסיכון ועוד.

 

הפרויקט שזכה לייצג את ישראל השנה, פרויקט "חלב חופש", התחיל ממפגש של קבוצת המנהיגות של ביה"ס לטבע בת"א שהמציאו את המונח "חלב חופש" שאינו קיים בשיח בארץ. מטרתם הייתה להיטיב עם תנאי גידול הפרות בארץ ולשם כך הם בנו אתר אינטרנט, הכינו מצגות, הפעלות, ערכו מסע הסברה בבתי ספר, נפגשו עם רפתנים ופנו גם לכנסת. העבודה השתלמה ומספר רפתנים נרתמו לאתגר ועוד ידם נטויה.

 

התנועה העולמית של "יוצרים שינוי" מונה מיליוני ילדים בכ-40 מדינות שמאמינים ביכולתם לשנות ובפיהם שגורים צמד המילים I CAN.

יוזמת התכנית היא קיראן ביר-סת'י, שזכתה בפרסי חינוך יוקרתיים רבים, ביניהם Rockefeller Youth Innovation Award, Lego Reimagine Play award of 260k והfinalist for the Global Teachers Prize.

 

יותר ויותר אנשי חינוך מזהים את הערך של "יוצרים שינוי" ורואים אותה ככלי יעיל ונגיש למורים לעסוק בכתותיהם בלמידה משמעותית.

 

אם גם לך חשוב שהילדים יהפכו ליזמים אכפתיים ומעורבים בקהילה בה הם חיים בוא להשתתף בסדנת ההכרות של התכנית שתתקיים ביום רביעי 2.12.15 שד' שאול המלך 21 אולם ההתכנסות של קבוצת אריסון בשעה 15:00-19:00.

ההשתתפות אינה כרוכה בתשלום אך יש להירשם מראש במייל dfcisrael@gmail.com או בטלפון לעינה: 054-4703197 03-5436874

 

 הכותבת היא רכזת חינוך ותוכנית "יוצרים שינוי"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים