כדורסל אחד, 2 ילדות וצעד אחד בדרך לשלום
העמותה "שחקנים לשלום", מאמינה בכוחו של הספורט לאחד וללכד ילדים ובני נוער בגילאי 6 עד 14, והם עושים זאת בכל רחבי העולם
העמותה "שחקנים לשלום", מאמינה בכוחו של הספורט לאחד וללכד ילדים ובני נוער בגילאי 6 עד 14, והם עושים זאת בכל רחבי העולם - מהמזרח התיכון, ועד דרום אפריקה או אירלנד. גישת הארגון, רוצה להביא לשינוי תפיסתי בקרב קהילות שונות, וליצור יחד פיוס, אמון הדדי, ושיתוף פעולה.
כאשר הגבולות האתניים מהווים חוצץ ומפרידים בין קהילות, אנשים נוטים, לרוב, לאמץ סטריאוטיפים ולהזדהות עם דעות קדומות שלפיהן הם שופטים את ה"אחר". לעומת זאת, במקום חווייתי כמו מגרש כדורסל – קיים סיכוי ליצירת אינטראקציה חיובית שמתרחשת בתוך המאמץ המשותף להשיג את היעד. לספורט יש משיכה אוניברסאלית – וזאת הסיבה שהרעיון של שחקנים לשלום אכן עובד.
מאז 2001, הארגון רואה בכדורסל כלי ליצירת שלום בין ישראלים לפלסטינים, פרוטסטנטים וקתולים בצפון אירלנד, שחורים, לבנים, והודים בדרום אפריקה, ויוונים וטורקים בקפריסין. כפי שמעיד השם "האנטומיה של השלום" - תכנית הלימודים שלהם משלבת פעילויות כדורסל עם מפגשים של דיון מונחה, כדי להעניק לצעירים את השפה שבאמצעותה יוכלו לשוחח על מנהיגות וכדורסל.
העמותה אינה פועלת סביב אירוע אחד נקודתי. כדי ליצור שינוי אמיתי, שחקנים לשלום שמה בראש מעייניה בנייה של קשר ארוך טווח כדי לקדם חברות אמיצה בין בני נוער. רומי ומלק, למשל, שתי בנות שמגיעות מרקעים שונים לחלוטין, חולקות אהבה משותפת לכדורסל. הקונפליקט הישראלי-פלסטיני הינו ארוך בשנים, אך הסרטון הדוקומנטרי מעורר ההשראה של העמותה מראה כיצד רומי ומלק מפוררת יחד את המחסומים האתניים באמצעות כדורסל. כשחקניות מאותה הקבוצה, רומי ומלק הפכו כבר מזמן לחבורות טובות. אז מי אומר שכדורסל אינו יכול להיות מכשיר לקירוב בין הלבבות וליצירת חבורות אמת?
הכתבה פורסמה במקור ב Goodnet - לחצו כאן לעוד סיפורים מעוררי השראה על מודעות חברתית ועשיית טוב.