שתף קטע נבחר

 

חשד: סחר במטבעות עתיקים בני 2,500 שנה

אספן עתיקות מצא מטבעות שמתוארכים בתקופות שונות מתחילת טביעת המטבעות. הוא ניסה למכור אותם ונעצר: "מעשים שפוגעים במחקר ההיסטורי"

אנשי רשות העתיקות עצרו אספן עתיקות מבית השיטה שהציע למכירה אלפי מטבעות עתיקים שאסף סמוך לביתו. המטבעות, שמייצגים תקופות שונות ב-2,500 שנות שלטון בארץ ישראל, נמצאו בביתו. הוא נעצר ויוגש נגדו כתב אישום.

 

מפקחי היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות ובלשי משטרת בית שאן לא האמינו למראה האוצר שהתגלה בביתו של החשוד, תושב קיבוץ בית השיטה. יותר מ-3,000 מטבעות עתיקים המתוארכים החל מראשית טביעת המטבעות ועד לשלהי העת העתיקה והם מייצגים כ-2,500 שנות שלטון בארץ ישראל.

 (צילום: באדיבות רשות העתיקות ) (צילום: באדיבות רשות העתיקות )
(צילום: באדיבות רשות העתיקות )

 (צילום: באדיבות רשות העתיקות ) (צילום: באדיבות רשות העתיקות )
(צילום: באדיבות רשות העתיקות )

 (צילום: באדיבות רשות העתיקות ) (צילום: באדיבות רשות העתיקות )
(צילום: באדיבות רשות העתיקות )
 

החשוד הוא אספן מוכר, אולם המטבעות ככל הנראה הגיעו אליו באופן לא חוקי, חלקם לוקטו על ידו בשדות שסביב הקיבוץ שבו הוא מתגורר ונוקו במעבדה מקצועית לניקוי מטבעות שהפעיל בביתו. הוא הציע אותם למכירה לגורמים בארץ ובחו"ל ללא אישור לייצוא העתיקות מישראל.

 

אלפי המטבעות שנתפסו מתוארכים החל מראשית טביעת המטבעות ועד לשלהי העת העתיקה והם מייצגים כ-2,500 שנות שלטון בארץ ישראל. בין המטבעות פריטים רבים מהתקופה ההלניסטית, הרומית, מימי מרידות היהודים ברומאים, מהתקופה הביזנטית ומימי השלטון המוסלמי.

 

בביתו של החשוד אותרו בנוסף חפצי עופרת, חרס ומתכת עתיקים. הוא הובא לתחנת משטרת בית שאן ונחקר בחשד לסחר בלתי חוקי בעתיקות וייצוא עתיקות מישראל ללא היתר. ברשות העתיקות טוענים כי הוא הודה במיוחס לו ושוחרר לביתו. הוא צפוי לעמוד לדין. החפצים העתיקים ומחשבו של החשוד נתפסו כחלק מהחקירה.

 

"מדובר במקרה חמור מאוד. החשוד הוא אספן מוכר וחוקי אשר מעל באמון שניתן לו ולפיכך נדרוש למצות עמו את מלוא חומרת הדין". לדברי סגן מנהל היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות, ד"ר איתן קליין, "הזכות להיות רשום כאספן תישלל ממנו. הפריטים המצויים בידי אספני עתיקות חייבים להגיע ממקור חוקי ומהימן, ובשום פנים ואופן אין ללקט פריטים עתיקים מהשטחים הפתוחים של מדינת ישראל והלכה למעשה לגנוב נכסים השייכים לציבור. הדבר פוגע באופן ישיר במורשת התרבותית של כולנו, וביכולתם של הארכיאולוגים להגיע למסקנות היסטוריות במחקרים עתידיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות רשות העתיקות
האספן שסחר בעתיקות
צילום: באדיבות רשות העתיקות
מומלצים