מכל הלב: 2 מתכוני לביבות
חנוכה מתקרב בצעדי ענק, ואיתו גם ריח הטיגונים המשכר: קבלו שני מתכונים ללביבות שאי אפשר שלא לאהוב - לביבות בטטה וגם לביבות עם פסטו וזיתים
לביבות בטטה
המצרכים (לכ-20 לביבות):
2 בטטות גדולות
1 בצל קטן
2 כפות קמח
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף כוסברה טרייה, קצוצה
אופן ההכנה:
- מגררים בפומפייה את הבטטות, חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומערבבים את כל שאר החומרים בקערה.
- מחממים מחבת עם שמן (בגובה 1 ס"מ), מכינים לביבות מהתערובת, ומטגנים 3 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג, ומגישים.
לביבות פסטו וזיתים
המצרכים (לכ-20 לביבות):
2 תפוחי אדמה גדולים
2 כפות קמח
5 ביצים
מלח ופלפל (לפי הטעם)
1 בצל בינוני
1 כוס זיתי קלמטה
75 גר' רוטב פסטו
1 כוס שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
- מגררים בפומפייה את התפוחי אדמה, קוצצים את הבצל לרצועות דקות, מגלענים את הזיתים וקצצים, מכניסים הכול לקערה ומערבבים.
- מכינים כדורי לביבות מהתערובת, ומטגנים במחבת עם שמן בגובה של כ-1 סנטימטר במשך כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים, מניחים על נייר סופג ומגישים.
לביבות פסטו וזיתים
צילום: בני גמזו לטובה
מומלצים