שתף קטע נבחר

הסודות הטעימים של עמק חפר

לא רק שבילי אופניים ושדות חקלאיים: אזור עמק חפר הפך בשנים האחרונות למתחם המקבץ בתוכו מיזמי אוכל מעניינים ומלהיבים, הנשענים על תוצרת חקלאית מקומית, ומציעים מגוון קולינרי משובח. קבלו מקבץ של מקומות טעימים במיוחד

טעים בעמק: עד לפני כ-8 שנים עמק חפר היה בעיקר אזור חקלאי. הקמת שכונות חדשות משכה לאזור משפחות צעירות, ועודדה את המקומיים לפתוח מקומות בילוי. 

 

כיום, פזורים באזור עסקים קולינריים מפתיעים, כשמדי כמה חודשים צצים בו מיזמים חדשים בתחום האוכל. לצד התוצרת האיכותית, האווירה הפסטורלית והשקט שמאפיין את האזור - עומדים אנשים שעושים את עבודתם באהבה גדולה. לפניכם כמה המלצות טעימות במיוחד שמחכות לכם בעמק ושוות ביקור.  

 

אגדת לחם

מאפיית לחמי מחמצת שייכת לשתי אחיות, ניבי ושני, החולקות את אותה האהבה להתעסקות עם בצקים. את כל הלחמים שנאפים אצלן הן פיתחו לבד תוך כדי ניסוי וטעייה, וחנות הלחמים שלהן בכפר הרא"ה היא תוצאה של איחוד משפחתי עם משפחת יעקבס (ראו פירוט בהמשך).

 

בחנות תוכלו לרכוש את לחמי הבריאות (17 ש"ח), את לחמי השיפון 100% (15-20 ש"ח), את הפוקצ'ות (12-15 ש"ח) ואת הלחמניות (3-6 ש"ח) שמיוצרות במאפייה במקום.

 

בנוסף לכך מציעים כאן גם מאפי בוקר וגרנולה מיוחדת וגם כריכים (15-25 ש״ח) מלחמים של אגדת לחם וגבינות של משק יעקבס. לקראת סופי השבוע, בימי ד׳-ו׳ על מדפי החנות צצים גם קישים חלביים ומוצרי מאפיה מיוחדים.

כפר הרא"ה, 04-6251266

 

  • כשרות: יש
  • שעות פעילות: ראשון-חמישי 07:00-18:00; שישי 07:00-14:00

 

בירצה

פיצרייה סודית שמגישה פיצות ובירות בוטיק ואין סיכוי שתתקלו בה במקרה, אלא אם כן תתקשרו לברר את הכתובת המדוייקת. אם תגיעו למקום לאכול פיצה, תזכו בחוויה פסטורלית להפליא, שכן בירצה מוסתרת בתוך חצר פנימית מוקפת בעצי פרי. אם לא מתחשק לכם לצאת מהבית, יש גם שירות משלוחים.

 

הפיצות כולן עשויות מבצק שמתאים גם לטבעונים ואינו מכיל מוצרי חלב, ונאפות על פלטת אבן מיוחדת המעניקה לבצק הדקיק קריספיות. בירצה L (משפחתית) עם תוספת אחת "רגילה" תעלה לכם 55 ש"ח, ומחיר פיצה אישית עם תוספת אחת רגילה - 30 ש"ח. הגבינה שבה משתמשים כאן היא אמיתית, ועל מנת לשדרג את הטעם - מערבבים בין טל העמק ומוצרלה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

לצד התוספות הרגילות יש גם תוספות מיוחדות כמו בייקון ושום אפוי, כך שכל אחד ימצא את מבוקשו - גם מי שאוהב את הפיצה הקלאסית וגם מי שאוהב להעמיס מכל וכל.

לבירור המיקום ולהזמנת המשלוח: 053-284-7588 (אחרי השעה 17:00)

 

  • כשרות: אין
  • שעות פעילות: ראשון-חמישי 17:00-23:30; שבת 17:00-23:30

 

ברקיז

זהו דוכן יווני נייד, שמאובזר מבפנים כמטבח שף הכולל ציוד איכותי מנירוסטה וכל מה שצריך כדי להרים חגיגה עם מאות סועדים. במקור הוא מיועד לשמש כקייטרינג של אוכל יווני לאירועים פרטיים, אך לפני חודשים ספורים מפעיליו החלו לקיים בו מסורת מיוחדת של הקמת טברנה יוונית תחת כיפת השמים.

 

הדוכן נודד בין המושבים של עמק חפר ומתמקם ברחבות עם דשא, עליהן נפרסים שולחנות וכיסאות עץ ולפעמים החגיגה אף מלווה בהופעה חיה של מוזיקה יוונית. בתפריט ניתן למצוא גירוס מבשר טלה בפיתה יוונית (28 ש"ח); סופלאקי פרגית (25 ש"ח); עלי גפן (15 ש"ח); סלט יווני (20 ש"ח); סביצ'ה (20 ש"ח); וצ'יפס (10 ש"ח). הכול מוגש בכלים חד פעמיים משודרגים, ויש גם בירות בבקבוק ושתיה קלה.

050-6928402

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

  • כשרות: אין
  • שעות פעילות: יש להתעדכן בעמוד הפייסבוק של barakiz

 

גבינות משק יעקבס

אין תושב בעמק שלא מכיר את משק יעקבס, שכן מדובר בלא פחות ממעצמה מקומית. המשק עצמו פועל מאז 1936, המחלבה נפתחה ב-1996 והמעדניה שבה מוכרים את הגבינות המעולות -פועלת מאז 2007.

 

כיום העסק מנוהל על ידי חמישה אחים ונשותיהם, ואודות לקשר המשפחתי שיש למשפחת יעקבס עם בנות "אגדת לחם", בחנות הגבינות (הקרויה של שמם של הנכדים של סבא יעקבס) ניתן לרכוש גם את המוצרים של יעקבס, גם את הלחמים של "אגדת לחם" וגם לשבת לקפה (8-10 ש"ח) לצד פלטת גבינות, פוקצ'ה טרייה או סנדוויץ' (15-25 ש"ח).

 (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)

במעדניה עצמה, מלבד היוגורטים (15 ש"ח) וגבינות הדגל כמו מורבייה עדינה בתוך פחם ערמונים (110 ש"ח לק"ג); קממבר בקר (84 ש"ח לק"ג) וגאודה מיושנת מחלב בקר (84 ש"ח לק"ג) ניתן לרכוש גם מוצרים מקומיים כמו דבש, שמן זית, יינות וקרקרים.

 

לקראת סוף השבוע מתווספים מוצרים מיוחדים כמו קישים ומאפים, ובימי שישי מתאסף במרפסת העץ הפרלמנט המקומי של לקוחות קבועים שיוצרים אווירה סופר ביתית.

כפר הרא"ה, 04-6251266

 

  • כשרות: יש
  • שעות פעילות: ראשון-חמישי 07:00-18:00; שישי 07:00-14:00

 

גינת אוכל משק הלברכט

הגינה הזו, בה מגדלים גידולים אורגניים, הוקמה על מנת לקרב בין בני האדם לאדמה. תוכלו ללמוד בה כיצד האוכל מגיע לצלחת בלי לעבור בסופר או להשתתף בקטיף, ולאחר מכן להשתתף בקורס בישול במהלכו תכינו מטעמים מהיבול שקטפתם.

 

יש במקום גם חנות שמשנה את פניה לאורך השבוע ומוצעים בה ירקות שגדלים במקום, ריבות וקונפיטורות עבודת יד, דובדבני אמרנה, דבש אורגני מכוורות של משק הלברכט, סילאן, תמרים אורגניים מהערבה, גרנולה תוצרת בית, שקדים ישראליים, קמחים ייחודיים, יינות מקומיים וכלים יפים לבית ולגינה.

 (צילום: דנה פרידלנדר אורן) (צילום: דנה פרידלנדר אורן)
(צילום: דנה פרידלנדר אורן)
 

בימי שישי החנות מתמלאת במיני גודיז לסוף השבוע שמכינה השפית תמי אלברכט, מבעלי המקום. ניתן לרכוש שם עוגות ללא גלוטן מקמח שקדים (38-42 ש"ח); סלט עדשים ועשבי תיבול, סלט סלק ואגוזים עם עשבי תיבול, סלט חיטה עם צנוניות וחמוציות ואנטיפסטי עונתי (83 ש"ק לק"ג).

 

צמאים? אין בעיה, יכינו לכם במקום גם שייק בריא מפירות שגדלים בגינה. אין לכם כוח לסחוב שקיות מהאוטו לבית? גם לא נורא, כי בימים ב' וה' מציעה החנות שירותי משלוחים לכל עמק חפר, ומקיסריה ועד לתל אביב.

הבאר, ביתן אהרון, 054-2000635 או 054-3358192

 

  • כשרות: אין
  • שעות פעילות: שני-חמישי 08:00-18:00; שישי 08:00-15:00; שבת 09:30-15:00

  

גרציא קפה ותוצרת

בביסטרו הכפרי הזה, בשעות הערב המוקדמות, תמצאו דילים מעניינים כמו 50% הנחה על כל התפריט. בשעות הערב המאוחרות יותר, מתקיימות פה אחת לשבוע הופעות ג'אז. בחודש דצמבר יתקיימו כאן הופעות סטנדאפ ומגוון פעילויות במסגרת החודש הנשי, עליו הכריזו בעלות המקום.

 

תפריט הערב של גרציא נושק לכיוון מסעדת שף עם מנות כמו קרם פולנטה ושרימפס מוקפצים בחמאת עשבי תיבול עם שרי ואפונים (42 ש"ח); סלט שומר חי מתובל בלימון סחוט טרי, עם שרימפס בחמאת עשבי תיבול, פלחי אבוקדו, פילטים של תפוז, צנונית ורוקט (49 ש"ח); ומבחר מנות דגים מעניינות. השורה התחתונה היא שזהו מקום עם אוכל איכותי, אווירה לא מחייבת וקינוחים שאי אפשר לעמוד בפניהם.

קיבוץ העוגן, 09-8943942

 (צילום: יעל האן) (צילום: יעל האן)
(צילום: יעל האן)
 

  • כשרות: אין
  • שעות פעילות: ראשון-חמישי 08:00-23:00; שישי 08:00-15:00   

דנה עמרמי - אפייה ביתית

דנה היא אופה בעלת ידי זהב, שבמהלך השבוע עוסקת בעיצוב גרפי ובסופי שבוע מתפנה לדבר שהיא אוהבת באמת - האפייה. מדי יום חמישי הופך המטבח הפרטי שלה להיכל אפייה, וההיצע כולל חלות רגילות; חלת 50/50 (20 ש"ח) וחליות (8 יחידות ב-30 ש"ח). כמו גם, היא תאפה לכם חלות לשבת, עוגות שמרים ועוגות בחושות (20-40 ש"ח).

 

בהזמנה מיוחדת היא מכינה גם חלות לחתונה באורך 60 ס"מ וחלות לאירועים. מבחר העוגות משתנה מדי שבוע לפי הפירות הזמינים והחגים שבפתח.

קיבוץ יד חנה, 050-9110982, איסוף עצמי

 (צילום: אלאנור ערד) (צילום: אלאנור ערד)
(צילום: אלאנור ערד)
 

  • כשרות: אין
  • שעות פעילות: ההזמנות מתקבלות במהלך יום חמישי ועד השעה 08:00 בבוקר של יום שישי למחרת. המכירה מתקיימת בימי שישי בלבד.

 

דרום אמריקה בשרים לגריל

מי שאוהב בשר משובח, לא צריך שיציגו בפנים את חברת "דרום אמריקה בשרים לגריל" שמייבאת בשר מארגנטינה משנת 1993. החברה עצמה ממוקמת בניר צבי, ולפני מספר חודשים אף פתחה נקודת מכירה חדשה בקיבוץ מגל שבעמק.

 

כאן תמצאו את כל הבשרים האיכותיים שהחברה מוכרת בזכותם כמו אנטריקוט פיבה דה לה פמבה (125 ש"ח לק"ג); אנטרינה - נתח ארגנטינאי מאזור השרעפת (116 ש"ח לק"ג); אמבורגסה (79 ש"ח לק"ג), שהם המבורגרים מבשר אנטריקוט המיוצרים בעבודת יד; בשר לשיפודי אונטריב שעובר יישון מיוחד (70 ש"ח); אסאדו פמפס (88 ש"ח); אסצ'יצ'ה (62 ש"ח), שהיא נקניקיה חריפה ובשרנית שמגולגלת לצורת עיגול וקבבים אל קלפטי (59 ש"ח) מבקר וכבש.

 (צילום: עופר וייזל) (צילום: עופר וייזל)
(צילום: עופר וייזל)
 

חלק מהבשרים בנקודת המכירה הזו נמכרים קפואים, והנתחים המובחרים נשמרים במארזי וואקום בתוך מקרר יישון מיוחד ב-0 מעלות. לצד זה, תוכלו לרכוש כאן גם רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי (20 ש"ח); פחם ארגנטינאי מיוחד ויינות. מלבד נקודת המכירה שהחברה פתחה במקום, גם סדנאות הגריל הארגנטינאי המפורסמות שלה מתקיימות מעתה בעמק חפר.

קיבוץ מגל, לפרטים נוספים - www.dromamerica.co.il  

 

  • כשרות: אין
  • שעות פעילות: ראשון-רביעי 06:30-20:00; חמישי 06:30-22:00; שישי 06:30-17:00; שבת 06:30-20:00

 

הבשר של ניר

חנות בוטיק שבה נמכרים נתחי בשר איכותיים שמיובאים מארגנטינה, אוסטרליה, ברזיל ואירלנד וגם נתחים מקומיים מובחרים. כמו גם, ניתן לרכוש כאן חומרי גלם איכותיים ואביזרים המיועדים לבישול וצלייה.

 

חווית הקנייה שלכם כאן תלווה בעצות מקצועיות, ויש גם שירות משלוחים באזור הקצבייה שבחנות. ניתן לרכוש קציצות מיני המבורגר מפלטה אנטה ריב וסינטה עם תיבול סודי (75 ש"ח) או לפי הזמנה מיוחדת מנתחי הבשר שאוהבים - שפיץ שייטל (98 ש"ח); צ'אך (98 ש"ח); עצמות מח (34 ש"ח); ווייס ברטן - נתח מעולה להכנת שניצל בקר (98 ש"ח); אסאדו בלי עצם (94 ש"ח); אוסובוקו (68 ש"ח); צלעות עורף (55 ש"ח) וזנב שור חוליות (68 ש"ח). במידה ומעוניינים בחלק ייחודי יותר כמו מוח למשל, אפשר להזמין במיוחד.

 (צילום:  אסף רונן) (צילום:  אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)
 

בקפואים תמצאו את הנקניקיות של אלן טלמור; זנב עגל קפוא; אמפנדס ועוד. הבעלים של המקום, ניר סיויק, הוא בן לעולים מארגנטינה ובניסיון להעביר את אהבתו לבשר לקרניבורים מושבעים כמוהו, הוא מציע את המקום גם עבור אירועים פרטיים קטנים, סעודות משפחתיות או מפגש חברים שאוהבים בשר וספורט.

 

אז לצד הבשר, תמצאו כאן גם שולחן אבירים ענק, מסך להקרנת משחקים ומנגל ארגנטינאי עם רשת מיוחדת שעולה כלפי מעלה על גבי מתקן ייחודי. באירועים הללו אוכלים בשר שנצלה בשיטה דרום אמריקאית, ללא שימוש בסכין או במזלג אלא עם הידיים.

מושב כפר חיים, 077-5714104
 

  • כשרות: אין
  • שעות פעילות: שני-חמישי 09:00-18:00; שישי 08:00-14:00

 

הגינה האורגנית

זוהי חווה לגידול ירקות אורגניים, שבה קיימת חנות המוכרת גם מוצרי משק של המגדלים המקומיים מעמק חפר.

 

מלבד הירקות וצמחי התבלין שמגדלים כאן ללא שימוש במרססים (מחירם משתנה מדי יום), ניתן לרכוש גם מוצרי חלב עזים; ביצים אורגניות (תריסר ב- 24.90 ש"ח); לחמי שיפון וכוסמין שנאפים באפייה ביתית; ובימי שישי מציעים כאן גם חומוס במארז של חצי קילו (5 ש"ח). בנוסף לכך, תוכלו להזמין את המוצרים במשלוח, לקבל ייעוץ בתכנון והקמה של גינות ירק ביתיות וגם לקנות במקום שתילים, זרעים ותבלינים עונתיים.

דרך השרון 76, בית יצחק, 052-4485528

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

  • כשרות: אין
  • שעות פעילות: ראשון-חמישי 08:00-18:00, שישי 08:00-14:00

 

המעדניה

ברגע הראשון תרצו לטעום כאן את הכול, וברגעים שלאחר מכן תתמכרו למקום ואת המראה של מקרר הנקניקים והגבינות, שנמכרים כאן במשקל, לא תמצאו בהרבה מקומות אחרים. כך גם את השירות האישי שתקבלו.

 

מלבד שלל המעדנים, הירקות, החלוות ובירות הבוטיק יש כאן גם מבחר לחמים מיוחדים (18-27 ש"ח); לחמים ללא גלוטן (29 ש"ח) הנאפים במקום; מבחר אדיר של עוגות ועוגיות ביתיות; נקניקים ללא חומרים משמרים של לבקוביץ כמו רוסטביף, אנטריקוט מיובש והודו כבוש (22-27 ש"ח ל-100 גר'); גבינות איכותיות כמו גבינת פחם חצי קשה שמכוסה באפר ערמונים (15 ש"ח ל-100 גר'); וגבינת תום עזים מושרית ביין אדום (16 ש"ח ל-100 גר') שמיוצרות בעבודת יד ללא שימוש בחומרים משמרים.

 (צילום: תומר בורמד) (צילום: תומר בורמד)
(צילום: תומר בורמד)
 

לצד כל אלו, יש כאן גם חמוצים תוצרת בית ותפריט סנדוויצ'ים עם גבינות ודגים מלוחים או עם נקניקים, אותם ניתן לנשנש בישיבה בחוץ לצד בירת בוטיק קרה או קפה.

מתחם ביתנ'ס (צמוד לביתן אהרון), 09-8916621

 

  • כשרות: אין
  • שעות פעילות: ראשון 08:00-19:00; שני-חמישי 08:00-20:00; שישי 08:00-15:00; שבת 09:00-15:00

 

המעדניה של המחלבה מבית יצחק

המחלבה מבית יצחק קיימת מאז שנת 1961, ומוצריה נמכרים בלא מעט רשתות שיווק. המעדניה שפועלת בצמוד אליה, ומשמשת כחנות מפעל בה מוצעים למכירה מגוון ממוצרי המחלבה במחירים מיוחדים, מוכרת פחות, וחבל. ניתן למצוא בה מגוון מוצרים ייחודים כמו מארז חמאת שום (7 יחידות - 6 ש"ח); שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל ב7.6 ש"ח); גבית גאודה מיושנת מחלב בקר ועוד.

דרך האילנות 5, בית יצחק, 09-832-9222

 

  • כשרות: יש
  • שעות פעילות: ראשון-חמישי 08:00-15:30; שישי 08:00-13:30

 

המעשנה

מסעדה אוונגרדית של זיו רודר, שהפעיל במשך כמה שנים מעשנה ניידת וארגן אירועי פופ אפ קרניבוריים במיקומים נועזים. במטבח של המסעדה לא תמצאו כיריים, תנור או מיקרו, אלא רק מעשנה לבשר ומעשנה לדגים, ובחוץ, מעל אש גלויה, תלוי מתקן עישון מיוחד לירקות.

 

כל הבשרים עוברים כאן תהליך מיוחד של השרייה, תיבול עדין ועישון הנמשך בין 18 ל-35 שעות בהתאם לסוג הבשר. התפריט מציע "חווית אכילה משותפת במרכז השולחן", במחירים הנעים בין 150 ל-275 ש"ח לסועד ויכול להכיל גם שתייה.

 

עבור אלו שנקלעו למקום במקרה ואינם רעבים במיוחד, ניתן להזמין מנה מוקטנת (75 ש"ח)שכוללת צלחת עם נתח בשר ותוספות, בהתאם לנתחים המוגשים באותו יום במקום.

 (צילום: רועי נחום) (צילום: רועי נחום)
(צילום: רועי נחום)
 

מבחר התוספות שמוגשות לצד הבשר משתנה מדי יום - החל מירקות מדורה, דרך נזיד בוקרים ועד תבשיל שעועית עם בשר מעושן שמכינים בתוך פויקה. עבור הצמחוניים, מכינים במקום ממולאים צמחוניים בפויקה.

 

במידה ואתם מעוניינית בחוויה קרניבורית אותנטית ואתם קבוצה מספיק גדולה, תוכלו לפתוח כאן שולחן אבירים. בשעות הצהריים האווירה במקום קלילה יותר, ויש 15% הנחה על כל התפריט. נתיב הזית, מושב ינוב, 09-8945118

 

  • כשרות: אין
  • שעות פתיחה: ראשון-חמישי 12:00-24:00

 

העוגות של שושנה

קונדיטוריה משפחתית, ששימשה גם כאבן דרך בקולינריה של עמק חפר, בשל העובדה ששושנה היתה בין הראשונים כאן להציע את פרי עבודתה הביתית למכירה. המאפייה נפתחה כאשר שושנה לא הצליחה לייצר בביתה את כמות העוגות שדרש קהל הלקוחות שגדל במהירות, ובהמשך בניה פתחו בצמוד למאפייה גם בית קפה בסגנון כפרי הנקרא "הרואה בקפה".

 

שני העסקים מנוהלים כיום על ידי משפחתה של שושנה, ובקונדיטוריה יקבלו את פניכם בעלה האדיב בעל החיוך התמידי. לצד עוגות השמרים המפורסמות של שושנה (32-25 ש"ח) יש כאן גם מארזי עוגיות (25-40 ש"ח); עוגות גבינה פירורים (50 ש"ח); מבחר של עוגות פס; ריבות תוצרת בית; עוגות יום הולדת מרהיבות; וגם מקרר מלא בפחזניות ומוצרי בצק מלוחים כמו רביולי גבינות, קישים ועוד.

כפר הרא"ה, 04-6365233

 (צילום: אלון תלמי) (צילום: אלון תלמי)
(צילום: אלון תלמי)
 

  • כשרות: יש
  • שעות פעילות: ראשון-חמישי 07:00-19:00; שישי 07:00-15:00

 

הקצבייה

בחלק האחורי של הקצבייה פועל מפעל מתוקתק לייצור בשר. במפעל הזה מפרקים, מיישנים, מתבלים (אם צריך) ואורזים את הבשר שמגיע למקררי האטליז. יש כאן מחלקות מופרדות לבקר ולעופות, ותיבול של תערובת מיוחדת להמבורגרים.

 

לצד זה, תמצאו כאן גם בשר כבש טרי, חלקי פנים ונתחי בקר וגם נתחים קפואים. במקרר נפרד, שמורים הברווזים והאווזים הקפואים שמיובאים למקום מהונגריה. באזור המעדניה יש מקרר עם סלטים וממרחים ביתיים, אגף מוצרים מהמזרח שלא תראו ברוב המעדניות, תבלינים, פסטות איכותיות, מבחר מרשים של רטבי בשר, יין, תיבולים לאורז, מגוון סוגי מלחים, מוצרי raw food מאגוזים וגרעינים מונבטים, ריבות וממרחים שונים, מבחר סוגי חומץ ומוצרי חברת polpa המיובאים מאיטליה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

יש כאן גם אגף של מוצרים ללא גלוטן, בירות בוטיק וסיידר אלכוהולי ובימי ד'-ו' מגיעים למקום דגים טריים (לברק, פורל, סלמון מנורבגיה, פילה בס ובורי בטווח מחירים שנע בין 89-129 ש"ח).

 

הביקור במקום כולל שירות אדיב של בעלי המקום, המלצות מומחים בענייני בשר ואם יש לכם מוצר מיוחד שאתם מחפשים - יזמינו אותו במיוחד עבורכם ויעדכנו כשיגיע. מחירים לדוגמה: אנטריקוט טרי וצלעות כבש (159 ש"ח); המבורגרים (79 ש"ח); שיפודי פרגית (69 ש"ח); וסינטה (129 ש"ח).

מתחם ביתנ'ס (צמוד לביתן אהרון), 09-8664771

 

  • כשרות: אין
  • שעות פעילות: ראשון 10:00-17:00 (אין בשרים ועופות); שני-רביעי 08:00-19:00; חמישי 08:00-20:00; שישי-שבת 08:00-15:00

 

השף האורגני

חנות ירקות אורגניים, שהמוצרים שנמכרים בה גדלים בשדות שמולה ונקטפים באופן ידני מדי בוקר. כמו גם, המקום משמש כמתחם אירועים קטן הצופה לשדות הגידולים ומועברות בו סדנאות שף בריאותיות. חוץ מהחנות והמתחם, ב"שף אורגני" ישנו דוכן שייקים, המציע שייקים בשילוב סופר פוד.

 

הירקות הנמכרים במקום גדלים בצורה אורגנית ללא כל ריסוס (גם לא כזה שמותר בשיטה האורגנית), ואם תגיעו ביום הנכון תוכלו לקנות כאן ירקות מיוחדים כמו שעועית צבעונית, תירסים בצבעים מיוחדים ואפילו עשב חיטה שמגדלים במקום. השירות בחנות נעים ולבבי, וכולל גם משלוחים (בימים ב'-ה') לכל הישובים שנמצאים בין בינימינה לבין גוש תל מונד.

בכניסה לכפר חוגלה, 054-5611268

 

  • כשרות: אין (אבל יש טבעונות של 100%)
  • שעות פעילות: שני-חמישי 8:00-17:00; שישי 08:00-14:00

 

חומוס שמיל

את החומוס הזה תוכלו לטעום רק בימי שישי משום ששלומי, שמכין אותו במו ידיו, עוסק במהלך השבוע בכלכלה. שמיל אגב, הוא בכלל שמו של חמו של שלומי, לו שייך הנכס הקטן שבו התמקמה החומוסייה. יש כאן כמה שולחנות בחוץ, שניים בפנים, צוות מיומן של עוזרים וריח שאי אפשר לעמוד בפניו.

 

לקראת שעות הצהריים מתווספים למקום מוזיקה מזרחית וצ'ייסרים של ערק (10 ש"ח), ליצירת אווירה אותנטית. שלומי מאמין בפשטות ובמיעוט מרכיבים, ומציע חומוס או מסבחה (27 ש"ח) בליווי טחינה ושמן זית. מי שרוצה, יכול לקבל גם תוספת של מטבוחה או פטריות (5 ש"ח); וסלט ירקות קצוץ (15 ש"ח).

 

כל מנות החומוס מגיעות עם פיתות בשרניות מדהימות, חמוצים ובצל טרי וחריף ששלומי מכין בעצמו.

כפר הרא"ה, צמוד לחנות של יעקבס

 

  • כשרות: יש
  • שעות פעילות: שישי בלבד 8:00-13:00 (או עד שנגמר החומוס)

 

יאמאס

טברנה יוונית מודרנית עם אווירה שמחה במיוחד, שפועלת בשעות הערב. מציעים בה תפריט בסגנון יווני, אך לא תמצאו בה את הקלאסיקות אלא דווקא את האינטרפטציות המקוריות ביותר שלהן.

 

אוכל פשוט מצד אחד, אך גם מאוד טעים ושמח; כל המנות מבוססות על טהרת ירקות, דגים, בשרים ופירות ים ומי שחתום על התפריט העליז הוא לא אחר מאשר השף אבי ביטון. התפריט עצמו כולל 15 סוגים של מאזות (15-46 ש"ח), כמו מאפה אתונה מכמורת המשלב מתיקות, מליחות, רכות וקראנצ'יות (39 ש"ח); וסקורדליה (19 ש"ח) - ממרח ממכר של שקדים ושום.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

מבחר המנות עם הירקות כולל פילו ממולא (48 ש"ח); וגירוס טבעוני (58 ש"ח). בנוסף, מוצעות במקום גם מנות בשריות מהפלנצ'ה כמו צלעות טלה (72 ש"ח) ומנות דגים ופירות ים כמו מולים באוזו (62 ש"ח); ואנשובי (42 ש"ח).

 

בימים א'-ה', בין השעות 17:00-18:30, יש במקום Happy Hour של 50% הנחה על כל המזות, ובין השעות 12:00-17:00 מוגשות בימים אלו גם ארוחות עסקיות הכוללות מזה ועיקרית במחיר העיקרית.

קניון M הדרך, צמוד לבית ינאי, 09-7998313

 

  • כשרות: אין
  • שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00 ועד אחרון הלקוחות

 

יואב דקלבאום

בתוך אזור התעשייה של עמק חפר מסתתרת לה קונדיטוריית פטיסרי מתוקתקת עם חנות מפעל קטנה בפרונט, בה ניתן לרכוש פרלינים (4.5 ש"ח); טראפלס; פטיפורים יצירתיים (4-6 ש"ח); קרקים וקינוחים אישיים. מדי בוקר יש כאן גם מאפי בוקר כמו דייניש וקרואסון (8-12 ש"ח) וקפה טוב.

 

בימים חמישי ושישי מתווספים למבחר הקבוע של המוצרים מוצרי סוף השבוע, הכוללים עוגות בחושות ועוגות שמרים (42 ש"ח) ומיני עוגות פאי (50 ש"ח).

 

מי שעומד מאחורי גן העדן הזה הוא יואב דקלבאום שלמד קונדיטוריה בצרפת, והיום מיישם את הטכניקה במתכונים בעלי טאץ׳ ים תיכוני. המאפייה מספקת את מוצריה גם לאירועים, והחנות מיועדת לאנשי העמק ולמי שאוהב את הפטיסרי הצרפתי המשובח.

בית הראשונים 22 (א. תעשיה) עמק חפר, 04-6895281

 (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)
 

  • כשרות: יש (גם חלבי וגם פרווה)
  • שעות הפעילות: ראשון-רביעי 08:00-17:00; חמישי 08:00-18:30; שישי 08:00-14:00

 

לחם שחר

כשתתקרבו למאפיית לחמי השאור של שחר, ריח חזק של מחמצת יעטוף אתכם מכל עבר. בחוץ יש עמדת בר בה ניתן לשתות קפה ולנשנש כריך, ובפנים מחכים לכם מדפים עמוסים בלחמים יפהפיים שנאפים בטכניקה צרפתית מסורתית מ-3 סוגי מחמצות (שיפון, כוסמין וחיטה) ששחר מכין בעצמו.

 

כל הלחמים נאפים בעבודת יד, ומקבלים תשומת לב ואהבה. לחם הדגל של המקום הוא כפרי צרפתי (20 ש"ח), ומיוצר בתהליך עתיק ללא לישה ועם מנוחות וקיפולים לסירוגין שנמשכים 30 שעות רצופות. בשיטה הזו הלחם לא מאבד את הטעם ואת הצבע, והתוצאה היא לחם כבד מלא טעמים שאת הקראסט שלו ניתן לשמוע ממרחק של כמה מטרים.

 (צילום: יעל האן) (צילום: יעל האן)
(צילום: יעל האן)
 

לחם נוסף שכדאי להכיר כאן הוא לחם סנדוויץ' אוורירי (16 ש"ח) שמכיל 30% חיטה מלאה, והוא רך כמו שהילדים אוהבים. בנוסף לכך, יש גם לחמים מיוחדים כמו לחם עגבניות או לחם זיתים (18 ש"ח); ובימי שלישי ושישי - לחם שיפון דני (27 ש"ח) האח התאום של הלחם הרוסי. לקראת סוף השבוע המאפייה מתמלאת גם בשלל עוגות, מיני עוגות פאי (109 ש"ח) ועוגיות.

בכניסה למשמר השרון, 09-8983511

 

  • כשרות: יש
  • שעות פעילות: ראשון-חמישי 06:30-20:00; שישי 08:00-15:00

 

מור עוגות בוטיק

מדובר במאפייה שהיא גם בית קפה כפרי, שסביבו תמיד עומד ענן של ריחות אפייה מתוקים. לצד קפה ומאפי בוקר אישיים (8 ש"ח) שמור אופה מדי יום בחלק האחורי של בית הקפה, יש כאן גם מבחר של עוגות שמרים שמוכרת לכל תושבי העמק (30-42 ש"ח) שהמיוחדת שבהם היא עוגת שמרים עם קינמון ותפוחים (42 ש"ח); עוגות בחושות (30-42 ש"ח); מבחר עוגיות מיוחדות ומאפים מלוחים.

 

כל המאפים מוגשים טריים ונאפים מדי יום לפי מתכונים משפחתיים, ובשיטות אפייה ביתיות ללא שימוש בקיצורי דרך. השנה מור הוסיפה מוצרי אפייה טבעוניים כמו עוגיות טחינה ועוגיות חמאת עם בוטנים, גליליות תמרים ובראוניז (32-40 ש"ח למארז); ואת כל העוגות והעוגיות הקבועות שלה שניתן לקנות גם מקמח כוסמין.

 

על הדלפק של בית הקפה תמצאו קונוסים עם פופקורן מתוק (8 ש"ח); מאפינס מלוחים (8 ש"ח) ובהזמנה מראש אפשר גם לקנות כאן גם קישים ופשטידות (45 ש"ח לקטנים ו-85 ש"ח לגדולים). קיבוץ מגל, 052-5017041

 

  • כשרות: יש (חלבית)
  • שעות פעילות: ראשון-חמישי 7:30-18:00, שישי 7:30-13:00

 

מסיק מגל

בית הבד המוערך הזה שייך לקיבוץ מגל, ובחנות הדגל שלו אפשר לטעום ולקנות סדרה זנית של שמני זית מעצי הזית של עמק חפר. כמו גם, ניתן למצוא כאן מבחר של שמני כתית מעולה בכבישה קרה שמקוטלגים לפי השימוש כמו שמנים המתאימים לטיגון, לאפייה, לתיבול סלטים ולבישול.

 

כמו כן, השמנים של מסיק מגל כוללים טעמים שונים - מהעדין ועד המריר ביותר, ויש גם סדרה זנית מיוחדת שכוללת שמני זית כמו לצ'ינו (49 ש"ח ל-750 מ"ל); ופיקואל (49 ש"ח ל-750 מ"ל).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

לאוהבי שמן הזית בעל הטעם המאוזן, מייצרים במסיק שני בלנדים מיוחדים ומי שמחפש את המוצרים האורגניים - ימצא כאן שמן זית מעצים שמרוססים בחומרים אורגניים בלבד.

בכניסה לקיבוץ מגל, 04-6287944 (רצוי להתקשר לפני שמגיעים)

 

  • כשרות: יש
  • שעות פעילות של מרכז המבקרים ושל החנות: א'-ה' - 08:00-16:00; ו' - 09:00-13:00

  

פסיפס גבינות - משק סהר

סטודיו ליצירות פסיפס ומגבנה, בה מיוצרות גבינות בוטיק שממוקמות בתוך משק פרטי עם רפת. כל תהליכי היצור הם ידניים, וכל גבינה מקבלת מנה גדושה של אהבה מידיה של צופיה, שהיא, כאמור, גם אמנית פסיפס וגם גבנית.

 

היא מייצרת מבחר גבינות קשות ורכות (120 ש"ח לק"ג); וגבינות כחולות (150 ש"ח), סך הכול כ-10 סוגים, כולם בסנגון איטלקי או שוויצרי מחלב בקר של המשק או מחלב עזים שנקנה ממשק אשר. מבחר הגבינות כולל בין השאר גם מנצ'גו, פיקורינו וגאודה, תום עזים, קממבר, צפתית ועוד. לצד זה, מוצר הדגל של צופיה הוא דווקא לבנה עזים (20 ש"ח ל-250 גר') שכבר צבר מועדון מעריצים משלו.

בראשית 18, מושב אומץ, 052-8907774

 (צילום: צופי) (צילום: צופי)
(צילום: צופי)
 

  • כשרות: אין
  • שעות פעילות: לאורך כל שעות היום וכל ימות השבוע, בתיאום טלפוני מראש

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דנה פרידלנדר אורן
כל טוב במקום אחד
צילום: דנה פרידלנדר אורן
מומלצים