צפו בניסוי מוצלח למערכת ההגנה "ברק 8": טיל שמסוגל ליירט טילים ומטוסי קרב
מערכת הביטחון ערכה היום ניסוי יירוט מבצעי ראשון למערכת ההגנה "ברק 8" של התעשייה האווירית, שיירטה בהצלחה מטרת אויב. הניסוי הוכתר בהצלחה של 100 אחוזים. המערכת שיגרה את טיל היירוט מספינת חיל הים. צפו בניסוי ובאנימציה שמדגימה את ביצועי הטיל
מערכת הביטחון ערכה היום (ה') ניסוי יירוט מבצעי ראשון למערכת ההגנה "ברק 8" שיירטה בהצלחה מטרת אויב. הניסוי הוכתר בהצלחה של 100 אחוזים כאשר המערכת שיגרה את טיל היירוט מספינת חיל הים.
"ברק 8" עתידה לתת מענה מבצעי לטילים מתקדמים שברשות חיזבאללה, בהם טיל היאחונט. לפני כשנה נערך ניסוי מבצעי מוצלח לחלק הקרקעי של המערכת.
המערכת מיועדת לפעול על גבי ספינות או על הקרקע, בתצורת סוללות, לזהות מרחוק ולהשמיד באוויר איומים כמו מל"טים, מטוסי קרב, טילים ורקטות - גם כאלה שמשוגרים במקביל. טילי הברק יספקו הגנה מרחבית יעילה מאיומים ימיים או יבשתיים, ויוכלו להגן גם על רצועות חוף מלב הים, בדומה לכיפת ברזל, אף מפני טילים מדויקים וגדולים יותר.
יחד עם הברק יופעל המכ"ם אדיר, מתוצרת התעשייה האווירית, שרואה רחוק יותר, מסמן יותר מטרות במקביל ומזהה ספינת אויב שמסתתרת בין עשרות אוניות תמימות. הוא אמור להשיג מודיעין איכותי יותר, מלב ים, אלפי קילומטרים מערבית לישראל.
המכ"ם "בוהה" בשטח הסיקור בשיטה דיגיטלית באמצעות ארבעה לוחות שהותקנו בחלקו העליון של הסיפון. "הקשר בין המטרות עובר בין הלוחות ביכולת שאין כמותה בעולם", אמר קצין מחיל הים. "המכ"ם החדש יוכל לזהות ולטפל במטרות ים, אוויר ויבשה, בהם טילים ומטוסי אויב".
מערכת ברק 8 כבר הותקנה באחרונה על ספינת חיל הים ההודי "כלכתא", וגם שם, כמו בחיל הים בישראל, ההכרזה הסופית על מבצעיותה צפויה להיות תוך כשנה עד שנתיים, בתיאום בין ישראל להודו. ההודים התקינו את המערכת הישראלית על גבי שלוש ספינות מחיל הים המקומי. פרויקט ברק 8, שמוערך בהיקפים של מיליארדים, נחשב לאחד מפרויקטי הדגל של התעשייה הביטחונית בישראל, אבל ידע לא מעט עיכובים במעלה הדרך, מאז החלו לתכננו בשנת 2007.
הניסוי נערך הבוקר בשעה 7:00 מול מפרץ חיפה, והספינה של חיל הים ממנה שוגר הטיל המיירט הייתה אח"י לה"ב. המל"ט שדימה מל"ט אויב היה סילוני, קטן יחסית, במוטת כנפיים של 2.5 מטרים, כאשר בניסויים הבאים המטרות יהיו גדולות יותר, כדי לדמות את יתר האיומים להם מיועדת המערכת: טילי חוף-ים-חוף, טילי שיוט ואף מטוסי קרב. המערכת פותחה על ידי התעשייה האווירית, מחלקת פיתוח אמצעי לחימה במשרד הביטחון ואנשי חיל הים.
סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנהל חטיבת מערכות טילים וחלל,
בועז לוי, אמר בשיחה עם ynet כי "הניסוי קיבל את הציון מושלם בכל הפרמטרים ועבר חלק לחלוטין. היו הרבה חששות בבטן בהתחלה, ועוד נשארו לנו ניסויי יירוט דומים על מטרות מסוגים אחרים, אך כבר היום, בכל הקשור ליכולת הוכחה של היירוט עברנו 90% מהדרך".
קצין בכיר בחיל הים התייחס אף הוא לניסוי. לדבריו, "הכנסת המערכת תגדיל משמעותית את מעטפת ההגנה מהים לעומת המערכת הנוכחית, ברק 1, באופן שנגן באמצעות הברק 8 על נכנסים אסטרטגיים כמו אסדות הגז. ברק 8 תגדיל את מעטפת ההגנה לטווחים של עשרות קילומטרים".
יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית, אמר: "הצלחת הניסוי הבוקר מהווה אבן דרך משמעותית בתוכנית ברק 8. הניסוי הביא לידי ביטוי את אמינות ואיכות המערכת, יחד עם יכולותיה הטכנולוגיות המתקדמות. הפרויקט הייחודי מבטא שיתוף פעולה הדוק בין ה-DRDO (ארגון המחקר והפיתוח הביטחוני בהודו), התעשייה האווירית, מפא"ת וצבאות שתי המדינות. ברק 8 היא אחת מספינות הדגל של התעשייה האווירית ונחשבת למנוע צמיחה של החברה למול לקוחותיה בעולם כולו".