שתף קטע נבחר

רמב"ם: האגודל נקטע - הרופאים חיברו במקומו אצבע

האגודל ואצבע נוספת של נגר מהקריות נקטעו במהלך העבודה. בניתוח נדיר החליטו הרופאים לחבר את האצבע, שנותרה שלמה במקומה של האגודל שנפגע קשות

ניתוח מורכב ונדיר בבית החולים רמב"ם: יורי גלר, בן 60 מאזור הקריות, הוא נגר היוצר ומתפרנס בעזרת שתי ידיו. לפני עשרה ימים, במהלך עבודתו, הסתבכה ידו במסור תוך כדי עבודה ושתיים מאצבעותיו, האגודל והאצבע, נפגעו בצורה קשה.

 

קראו עוד מחדשות הבריאות:

חיפה: בת 42 לקתה בלבה - מיד אחרי שילדה תאומים

בעל תובע: "המוניטור הוחלש, אשתי הפכה לצמח"

הדסה: אם ובתה ילדו באותו יום - חולקות חדר אחד

 

גלר פונה במהירות למיון רמב"ם, כשהוא מביא איתו את האצבעות שנקטעו כשהן שמורות על קרח. ד"ר חיים כצבמן, מומחה לכירורגיה של היד ומיקרוכירורגיה, היה הראשון לבדוק אותו ולהבין שעקב הפגיעה הקשה של האגודל, שהיה מרוטש לחלוטין, לא יוכלו הרופאים להצילו.

 

אך היו גם חדשות טובות: מאחר שגלר הגיע עם האצבע הקטועה כשהיא שמורה על קרח, החליטו הרופאים לחבר אותה לבסיס היד, ולהחליף באמצעותה את האגודל - שהיא האצבע החשובה ביותר לתפקוד עתידי של היד.

 

צפו: כך בוצע הניתוח המורכב

 

בניתוח שנמשך כעשר שעות, ביצעו ד"ר כצבמן, וד"ר דן הוט יחד עם המתמחה ד"ר גיל גנות, הליך מורכב ועדין שנעשה בשיטה מיקרוכירורגית. את הניתוח הארוך ליוו רופא מרדים וצוות סיעודי מיומן. לאחר השלב הראשון, בו הסירו את האגודל הפגוע, וניקו את האזור, הכין הצוות את האצבע הקטועה לשלב החיבור למיקומה החדש.

 

לאחר מכן ביצעו הרופאים חיבור של כל מרכיבי האצבע (גידים, עורקים עצבים ו-וורידים), כלי דם זעירים שמזינים את הרקמות וכן שאריות עור שנלקח מן האצבע הקטועה, אשר שימשו לכיסוי הפצע. ההליך כולו נעשה תחת מיקרוסקופ להגדלת שטח הראייה של המנתח, ובאמצעות ציוד מיקרו זעיר. הניתוח הסתיים בהצלחה, ואתמול, עשרה ימים לאחר הניתוח, שוחרר גלר לביתו, כאשר האצבע נראית חיונית.

 

לדבריו של ד"ר הוט, קטיעות מסוג זה הן פציעות נפוצות, אך לא כל טיפול באצבע קטועה מסתיים בכזו דרמה: "תאונות עבודה המערבות קטיעות אצבע הן שכיחות. כאשר הפציעה מאפשרת זאת, אנו יודעים לחבר את האצבעות למקומן ולשמר את תפקוד האצבע", הוא מסביר, "במקרה הזה האגודל לא היה במצב טוב ונאלצנו לקטוע אותו, אך היה חשוב לנו לשמר את התפקוד החיוני שלו.

 

"החלטנו להשתמש באצבע השנייה שנקטעה כמעין 'חלקי חילוף' לאגודל, ולחבר אותה במקומו. מדובר בגישה רווחת, ובניתוחים רבים אנו נוהגים לקחת חלקים מהאיברים כמו עצם, עור, רקמות ועוד, כדי להציל את מה שאפשר. האצבע המושתלת נראית טוב ואנו אופטימיים לגבי התפקוד שלה בעתיד".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים