שתף קטע נבחר

 

18 חודשי מאסר לשבדי שריגל לחיזבאללה

אזרח שבדי ממוצא פלסטיני הורשע בהסדר טיעון במסירת מידע ובמגע עם סוכן חוץ לטובת חיזבאללה. "לא סיפק חלק מהמידע שנדרש לספק"

 

חיזראן בבית המשפט בחודש אוגוסט    (צילום: ליאור פז)

חיזראן בבית המשפט בחודש אוגוסט    (צילום: ליאור פז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חסן חיזראן, אזרח שבדי ממוצא פלסטיני-לבנוני, הורשע בגין מסירת מידע ומגע עם סוכן חוץ לטובת ארגון הטרור הלבנוני חיזבאללה. חיזראן גויס לשורות הארגון בעת ביקור בביירות ב-2009 כמקור מודיעיני והוטל עליו לגייס ערבים ישראלים, גורמי צבא וממשל לטובת הארגון ולהעביר מידע על ריכוזי צבא ובסיסים.

 
חיזראן הורשע בבית המשפט המחוזי במחוז מרכז במסגרת הסדר טיעון, לאחר שבמקור הואשם במסירת מידע, מגע עם סוכן חוץ ועבירות של פעולה אסורה ברכוש טרור בפעילות הקשורה לארגון חיזבאללה. הוא הואשם באוגוסט כי בשנת 2009 התגייס לשורות חיזבאללה כמקור מודיעיני וקיבל משימה לגייס ערבים ישראלים בעלי קשרים חברתיים עם יהודים, גורמי צבא וממשל.
 
הוא קיים כמה פגישות עם מפעילו וסיפק לו מידע. הופעל עליו לחץ כבד לגייס ערבי ישראלי לארגון, אך הצליח להתחמק מהמשימה. בכתב האישום שהוגש באוגוסט נטען כי עבור מפגשיו עם חיזבאללה והסכמתו לשתף פעולה, קיבל חיזראן ב-2009 כ-2,300 דולר.

 

במסגרת הסדר הטיעון האמור, נגזרו על חיזראן 18 חודשי מאסר, בין היתר בשל העובדה שהתנהל מול גורמי חיזבאללה בצורה מסויגת ומתונה וגילה מוטיבציה נמוכה להמשיך בשיתוף הפעולה עמם. כשניסה להתחמק ממפגשים עם הגורמים, הופעל עליו לחץ כבד ואיימו לפגוע ביכולתו לחזור לארץ מגוריו, שבדיה, ולהקשות על חיי בני משפחתו בלבנון. בנוסף, הוסכם בין הצדדים כי הנאשם לא סיפק חלק מהמידע שנדרש לספק ובכך הפחית את הנזקים הביטחוניים שגרם.

 

חיזראן בבית המשפט (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
חיזראן בבית המשפט(צילום: אבי מועלם)

התובע בתיק מטעם המדינה הסביר כי "סעיפי האישום הם סעיפים בטחוניים חמורים. מצד שני, נתונים מסויימים בהתנהלותו מקלים". התובע תיאר כיצד הנאשם ניסה להתחמק ממפגשים עם גורמי חיזבאללה.

 

עורכת דינו של הנאשם אמרה בדיון כי "הנאשם יליד מחנה פליטים בלבנון והגיע לשם לביקורים משפחתיים. ההסתבכות הייתה כנראה בלתי נמנעת. לאורך כל הדרך הוא ניסה להתחמק ולהסתייג, פרט אולי להסכמה ראשונית. הוא התבקש לבצע שירותים שונים ולא ביצע אותם".

 

השופטת רות לורך שקיבלה את הסדר הטיעון בין הצדדים אמרה כי "לחומרא יש לזקוף את העובדה כי מדובר במי שקיים מגע עם גורמי חיזבאללה במשך מספר שנים, יחד עם זאת קיימות סיבות לא מבוטלות לקולא – הנאשם גילה מוטיבציה נמוכה להמשך שיתוף הפעולה עמם. הופעל עליו לחץ כבד לפגוע ביכולתו לשוב לארץ או להקשות על בני משפחתו בלבנון".

 

בכתב האישום שהוגש באוגוסט נכתב כי חיזראן קיים פגישות בביירות עם מפעיליו מחיזבאללה ונציגיהם וסיפק להם מידע על ישראל. לצד זאת, במהלך התקופה, הפעילו האחראים עליו לחץ כבד להעמיק ולעבות את המידע שמסר בתיעוד חזותי רלוונטי ולמלא גם את משימתו הנוספת, שעניינה גיוס ערבי ישראלי לשורות מודיעין החיזבאללה. ב-21 ביולי הגיע חיזראן לביקור נוסף בישראל, ונעצר על ידי כוחות הביטחון, בתום פעילות משותפת של שב"כ ויחידת להב 433. השלטונות בשבדיה עודכנו על מעצרו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
ריגל עבור חיזבאללה
צילום: אבי מועלם
מומלצים