שתף קטע נבחר

 

הצעירים הגרמנים שישווקו את ישראל לעולם

200 סטודנטים מגרמניה, שמכירים את ישראל רק מהחדשות נחתו בארץ. במשרד החוץ ינסו להפוך אותם ל"שגרירים". על הפרק: ביקור ביד ושם, מוזיקה ישראלית והיכרות עם חיי הלילה של תל אביב

 

חברת המשלחת פינדלינג: "התרגשתי להגיע"    (בועז ארד - שגרירות ישראל בברלין)

חברת המשלחת פינדלינג: "התרגשתי להגיע"    (בועז ארד - שגרירות ישראל בברלין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


200 צעירים גרמנים הגיעו אתמול (א') לישראל וישהו בה חמישה ימים במסגרת "פרויקט המטוס", שנועד לתת לדור העתיד של גרמניה טעימה מהמדינה. הפרויקט, שבו הושקעו שלושה מיליון שקלים, הוקם בין היתר אחרי סקרי דעת קהל שמהם עלה שהדור הצעיר בגרמניה תומך יותר בפלסטינים ולא רואה בקשר עם ישראל דבר חשוב.

 

אחמד עג', אחד המבקרים, היגר עם הוריו לגרמניה כשהיה בן חמש. הוא סטודנט להנדסת מכונות ומגדיר עצמו כמוסלמי-סוני. אחמד פעיל מאוד בארגונים כורדים בגרמניה, ומארגן סיוע לפליטים שברחו מסוריה - חלקם קרובי משפחתו שמתגוררים אצלו בבית בעיר אאכן, וגם מייעץ לפליטים סורים שמגיעים לגרמניה. הוריו חששו שיגיע לישראל, משום שהחותמת על הדרכון שלו עלולה להקשות עליהם לטוס לסוריה.

 

"מאוד שמחתי שקיבלתי הזמנה להגיע למדינת ישראל בפעם הראשונה", אומר אחמד בן ה-25, "זאת מבחינתי הזדמנות של פעם בחיים וכבוד גדול. אני יודע על ישראל רק מהדיווחים בחדשות על הבעיות שיש לכם עם הפלסטינים. אני מקווה להיפגש עם ישראלים ולשמוע אתכם ולראות אם זה אותו דבר כמו בחדשות".

 

בין 200 המבקרים, שעתידים על פי התכנון להיות "שגרירים" של ישראל, נמצאים עוזרים פרלמנטרים, מזכירים של צעירי המפלגות, דוגמנית, שחקנים, אנשי היי טק, מדענים, ראש העיר דכאו שהוא ראש העיר הצעיר בגרמניה, גולש סנואו בורד, חברת פרלמנט ממדינת נורדריין וסטפליה שהיא מוסלמית ממוצא טורקי ועוד. מדובר במשלחת הגדולה ביותר שהשתתפה בפרויקט.

"בא עם ראש פתוח". טורסטן ברגלר (צילום: משרד החוץ     ) (צילום: משרד החוץ     )
"בא עם ראש פתוח". טורסטן ברגלר(צילום: משרד החוץ )
 

ונסה פינדלינג  (צילום: משרד החוץ     ) (צילום: משרד החוץ     )
ונסה פינדלינג (צילום: משרד החוץ )

"אני ממש נרגש מהמסע". דניאל נאגאל  (צילום: משרד החוץ     ) (צילום: משרד החוץ     )
"אני ממש נרגש מהמסע". דניאל נאגאל (צילום: משרד החוץ )

חלק מחברי המשלחת עם שגריר ישראל בגרמניה, יעקב הדס (צילום: משרד החוץ     ) (צילום: משרד החוץ     )
חלק מחברי המשלחת עם שגריר ישראל בגרמניה, יעקב הדס(צילום: משרד החוץ )

עם ציפי חוטובלי (צילום: משרד החוץ     ) (צילום: משרד החוץ     )
עם ציפי חוטובלי(צילום: משרד החוץ )

 

סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי קיבלה את המשלחת בשדה התעופה ואמרה כי יש לשלב ביחסי גרמניה וישראל את העבר וגם את העתיד. "מצד אחד זיכרון השואה ומן הצד השני שיתוף פעולה ענף ומבט לעתיד", אמרה לחברי המשלחת. "ביקורכם חשוב במיוחד לאור מורכבות היחסים בין ישראל לגרמניה. אני שמחה לראות כל כך הרבה פנים צעירות המעוניינות ללמוד על ישראל. שיתוף הפעולה הפורה בין ישראל לגרמניה בכל הקשור למלחמה בטרור הוא אסטרטגי. אך ישנו תהליך שהעולם חייב להפנים, איומי הטרור הם גלובליים ומאיימים על כל המערב. ישראל איננה עוד לבדה בחזית אלא העולם המערבי כולו. כולנו חזית אחת מול איומי הטרור האיסלמי המאיים על עצם קיומנו".

 

חברי המשלחת. הגדולה ביותר אי פעם (צילום: משרד החוץ     ) (צילום: משרד החוץ     )
חברי המשלחת. הגדולה ביותר אי פעם(צילום: משרד החוץ )
 

המשלחת תסייר בארץ בשלוש קבוצות: האחת תתמקד בנושאים כלכליים וביזמות טכנולוגית, השנייה תתמקד בתרבות ואמנות והשלישית במיזמים חברתיים. הם יסיירו ב"יד-ושם", ייפגשו עם נשיא המדינה ועם ראש הממשלה, יקבלו תדרוכים מדיניים ויבקרו בחברות היי-טק, מוסדות תרבות וארגונים ישראליים בכל אחד מהתחומים שקרובים ללבו. הם מתוכננים לבקר בשוק מחנה יהודה, לעשות סיבוב ברים, לשמוע מוזיקה ישראלית, לטעום מאכלים ישראלים ולחוות את חיי הלילה של תל-אביב.

 

"יש לנו בעיה עם הצעירים בגרמניה. החשיפה של ישראל בעיניהם היא לצערנו שלילית. כל מי שמכיר את ישראל בגרמניה וביקר בארץ מעריך מאוד את ישראל ומשנה את נקודת המבט שלו על המדינה", אמר שגריר ישראל בגרמניה יעקב הנדלסמן. "הניסיון שלנו מלמד שמי שמבקר בארץ חוזר אחרת לגמרי. אנחנו משקיעים פה לטווח בינוני וארוך. אחרי שיחזרו לגרמניה נשאף להיות איתם בקשר. אנחנו זורעים כאן זרעים שמטרתם לשמר את איכות הידידות עם גרמניה".

 

אחד המבקרים במסגרת הפרויקט הוא טורסטון ברגלר בן ה-30 מברלין, סטארטפיסט בתחום העיצוב."מאוד הופתעתי שהזמינו אותי. מעולם לא הייתי בישראל, ידעתי שזה מקום עם מתיחות", הוא מספר. "אין לי דעות קדומות ואני בא עם ראש פתוח ומוכן להקשיב. חברים שלי קצת נבהלו שאני נוסע לישראל בתקופה של פיגועי דקירה, אבל אמרתי להם ששום מקום היום לא בטוח ואני מרגיש בטוח להיות חלק מהמשלחת. אחרי הכול, גם בפריז היו פיגועים. אני מאוד מתרגש להכיר את ישראל. שמעתי שהאוכל אצלכם מצוין".

 

ונסה פינדלינג, מהנדסת ייצור בת 27 מברלין, לא האמינה בהתחלה שפנו אליה משגרירות ישראל. "מאיפה השגתם את המייל שלי?", הייתה התגובה הראשונה שלה. אבל אחרי שנרגעה היא נרגשת מאוד להגיע. עבורה ישראל היא מדינה ידידותית מאוד וחברה של גרמניה. "אני בכלל לא מודאגת. יש לכם את שירותי הביטחון הכי טובים. אני באה להכיר את התרבות הנוצרית והיהודית אבל גם שמעתי שיש אצלכם אוכל נהדר ואני כבר רוצה לטעום".

 

דניאל נאגל בן ה-23 מברלין הוא ראש ארגון צעירים נגד איידס שפועל לעודד חינוך מיני בבתי ספר. הוא תמיד רצה להגיע לישראל, ורצונו התגבר לאחר ששמע על סצנת המועדונים ועל כך שקהילת הלהט"ב באתר פורחת. "כשפנו אליי מאוד הופתעתי. למה אליי? אבל עכשיו אני ממש נרגש מהמסע. אני יודע שאתם הישראלים נלחמים על קיום המדינה שלכם ושאתם עם חזק", אמר. "שמעתי שאתם גן עדן של הקהילה הגאה ולכן אני מצפה כבר לבקר במועדונים בתל-אביב. סבתא שלי קצת חוששת בגלל המצב הביטחוני, אבל החברים שלי ממש מקנאים בי".


פורסם לראשונה 29/11/2015 22:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משרד החוץ
דניאל נאגאל
צילום: משרד החוץ
צילום: משרד החוץ
חלק מחברי המשלחת עם השגריר
צילום: משרד החוץ
מומלצים